BMW 5-ös sorozat (2004)

BMW 5-ös sorozat (2004) törésteszt

2005.01.31. 14:42

Az NCAP tesztelői megsuhintották ostorukat a Bangle-adminisztráció felett.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 11(69%) Oldalsó 16(89%) Biztonságiöv-emlékeztető 2 Összesítés 29 Gyermekbiztonság 42(86%) Gyalogosbiztonság 2(6%)

 
   
   

A konzervatívok után egy újabb csoport, az NCAP tesztelői is megsuhintották ostorukat a Bangle-adminisztráció felett. A bajorok ettől annyira megrémültek, hogy több ponton módosították az autót, áttervezték a kormányoszlopot, a lábtartót, az ajtózárat, valamint a légzsákok elhelyezését, de a megismételt frontális és oldalsó ütközési tesztek sem hoztak kiemelkedő eredményt, az új 5-ös négy csillagot szerzett.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

A karosszéria kifejezetten erős, masszív kialakítású, a sofőr ajtaja majdnem teljesen normálisan nyílt az ütközés után, a lábtér se sérült különösebben. Szakaszosan felfújódó első légzsákok és erőhatárolóval szerelt, előfeszített biztonsági övek óvják az elöl ülőket, akiknek a térdét érheti súlyos sérülést okozó ütés, ráadásul a sofőrön magas mellkasi terhelést mértek.
Az oldalütközésben valamivel jobban szerepelt, de az ülésbe épített oldal-, és a fejet védő cső alakú légzsák által nyújtott védelem nem volt tökéletes, a fej és a medence nagyobb biztonságban voltak, mint a mellkas és a has tájéka.
Fair Bimbo Fix ülésbe rakták a gyerekeket, a kisebbik hátrafele nézett, bátyja előre. Az ülések teljes körű védelmet nyújtottak a gyerekeknek az ütközések során, ez igen figyelemreméltó eredmény. A tetőoszlopra és a szélvédőre ragasztott matricák által adott figyelmeztetések azonban nem elég elrettentőek.
A gyalogosokra egyáltalán nem vigyázott a szakállas fenevad, csak két pontot ért el az autó. Az NCAP megítélése szerint a BMW-nek sokkal többet kellene tennie ezen a fronton.
Az új 5-ös Bömbibe alapáron két első, két oldalsó és két fejet védő csőlégzsákot, erőhatárolóval szerelt, a sofőr oldalán dupla, a többi helyen szimpla előfeszítéssel ellátott biztonsági öveket szereltek. Az elöl ülőket pittyegő figyelmezteti az övek bekapcsolására, alap a blokkolásgátló és a hátsó ülésekre varrt Isofix-fülek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.