Családanya lettem

2007.12.19. 09:40

Adatlap Volvo V70, Xc70 Summum - 2007

 • 2401 cm3-es,soros 5 hengeres dízel
 • 185 LE @ 4000 rpm
 • 400 Nm @ 2000 rpm
 • 6 seb. kézzel kapcsolható automata
 • Gyorsulás 0-100 km/h-ra:
  9.9 másodperc
 • Végsebesség:
  205 km/h
 • Kombinált fogyasztás:
  8.3 l/100km
 • Városi fogyasztás:
  0.0 l/100km
 • Országúti fogyasztás:
  0.0 l/100km

Ha jól tudom, nem is volt annyira drága. Olyasmibe kerülhetett, mint a szomszédék ML Mercedese, de mi nem olyat vettünk, mert nem szeretünk fetűnősködni. Ők gondolkodtak az R vagy milyen Mercin is, de igazából az se volt nagyon más, csak kicsit talán nagyobb. Árban szinte ugyanaz. Még parkolni is nehezebb vele. Azt a két hátsó ülést mi sose használnánk, ezért is vettünk ilyen ötszemélyest. A rokonok, akikről már meséltem (?), szintén európai kocsival járnak. Audival. Az is jó kocsi, de elég drága volt úgy hallottam. Legalábbis valamivel többet fizetnek érte, mint mi.

A férjem ragaszkodott a jó felszereltséghez, így inkább a gyengébb motort és kevesebb presztízst választottuk. Ennél több úgyse kell a kertvárosba, néha így is kicsit gyorsabban megyek, mert még nem nagyon érzem benne a sebességet. Szeretem benne az apróságokat, például a kulcsot nem kell elővennem a táskámból, amikor szeretném kinyitni, meg a nehéz hátsó ajtót se nekem kell felemelni.

Eltévedni se lehet, kellemes hangon mondja, mikor merre forduljak. Persze a tisztítóba eltalálok enélkül is. Már többször voltam arra. Kedves dolog a hátsó fejhallgató, mert amíg elöl beszélgetek a nagyobbal, a kicsi hátul tud zenét hallgatni, nem is unatkozik, amíg hazaérünk. Mostanában a hatból az egyik CD a nyelvlecke.

A férjem ragaszkodott ahhoz is, hogy összkerékhajtásos legyen az autó. Azt mondja, ezzel biztonságban el lehet menni akkor is, amikor leesik a hó. Igaza volt, tényleg egyszerűbb kiállni a felhajtóról, amikor még nem ér az utcánkba a hókotró. Már fél éve használom. Belefért a sífelszerelés is, amikor síelni mentünk. Hál' isten szerencsés utunk volt, még az se volt baj, hogy a gyerekek szinte teljesen átáztak, jól be lehetett fűteni.
Azért is örülök, hogy ezt vettük, mert szép lágyak a formái. A múltkor vettem észre, amíg vártam a fodrásznál. Szép autó, a többi vendég is megdicsérte. Csak most jut eszembe, mióta ezzel az autóval megyek, minden kicsit nyugodtabb. Jó az illata is.

Lassan mennem kell, el kell szaladnom a megrendelt téli díszekért. Itt van nem messze, a városon kívül. Egy kis tanyán csinálja egy család, mindenki tőlük veszi. Földút vezet oda, de nem baj, a férjem megmutatta, hogy tudok lejönni a lejtőn, hogy ne csússzak meg az autóval. Csak egy kis gombot kell megnyomni, ott alul.

Volvo XC70 Summum 2,4 D5

Kedves Olvasó, ha eddig bírta, akkor most megtudhatja milyen autó a Volvo CX70 D5 Summum: végtelenül semmilyen, unalmas, megbízható, és nagyon jó. Ha az lennék, akiről a cikk szól, megvenném. Illetve megvetetném a férjemmel. Nem érdekelne, hogy nehezen lódul meg, mert nem akarok vele sietni. Nem érdekelne, hogy közel 16 millióért nem német, mert nem érdekelnek annyira az autók, ez meg szép, kényelmes és jó illatú. És nem olyan sablonos.

Totalcar értékelés - Volvo V70, Xc70 Summum - 2007

Családi kombi, a világ boldogabbik felének. Itt ennyi pénzért inkább lakást vegyen. Persze a kategóriájában ez nagyon jó választás. Benzinnel, vagy rugalmasabb dízellel kéne.