Váltás világos nézetre

Teljes cikk

TotalARC 4: Semmit sem kívánsz jobban egy Zsigulinál - Havassy Péter és a 192 lovas VFTS

2019.05.25. 12:17

Havassy Péter mérnök. Nem fellengzősködik. Nem szór nagyvonalúan aforizmákat. Nem vág fel. Gondolkodik. Mér. Számol. Kísérletezik. És csodálatos alapossággal, végtelen szeretettel, gonddal és szerénységgel építi (a kockás füzetben csavaronként dokumentált) eszement versenymotorokat. Ha van szíved, akarod hallani, hogyan szól egy literenként 120 lóerős (helló, S200 és F458), 9000 felett forgó, kettő szelepes, antik szovjet motor. Ésszel felérni sajnos nem fogod, akkor te lennél ő.

Ha valakihez elszegődnék inasnak így vénségemre, az Havassy Péter lenne. Hirtelen nem is tudok magamnak jobb midlife crisis terápiát. Bárcsak ne lenne betáblázva az örökkévalóságig! Készítettünk már vele, és barátjával, a Bugatti Veyron motortervezőjével, Hanula Barnával közös Mesterkurzust is, ha mennél mélyre, és ráérsz, azt is nézd meg feltétlenül. Ó, és volt az a vicces pillanat, amikor villámcsapásként ért, hogy ő az, aki előtt éppen okoskodom a boxban a Totalcar slovakiaringi pályanapján, ezen ebben a videóban nevethetsz.

Új sorozatunk, a TotalARC egy emberekről szóló autósműsor. Ha ismersz olyan figurát, akit érdemes lenne meglátogatnunk, írj nekem a cikk felett a nevemre kattintva, vagy a Facebookon . A sorozat további epizódjait megnézheted itt lent, vagy a Totalcar Youtube-csatornáján. A legfrissebb adásokat a tévében a Viasat6-on találod, hétvégente reggel. Epizódpremier : vasárnap 8 körül.