Golf VII 480 ezerért? Felhívtam a hirdetőt!

2017.07.01. 12:55
56 hozzászólás

Vannak helyzetek, amikor nem tépelődünk feleslegesen, hanem megmarkoljuk a telefont és próbálunk lehiggadni, mielőtt jelentkezik a hirdető. A délelőtti kávé hatásával vetekedett az érzés, amikor elém került egy 2014-es évjáratú, DSG-váltós Volkswagen Golf VII 1.4 TSI hirdetése a Jófogás.hu-n. 

Eleve imádjuk böngészni a lakossági autókínálatot, hiszen néhány hirdetés szövege önmagában is szórakoztató, de egy mindössze 480 ezer forintért kínált, 57 ezer kilométert futott Golf VII TSI egészen más dimenzió. Egy ilyen autó, ennyi pénzért egyszerre ingyenes világ körüli utazás mellé csomagolt kerámia késkészlet, motorerősítő benzinadalék, öt centivel hosszabb pénisz és biztos módszer két világnyelv tökéletes elsajátítására egyhavi semmittevéssel. Az első mondatot külön kiemelem:

"Újra meghirdetésre kínálom autómat. Az ok amiért meghirdetem újra egy kedves úriember azt mondta Jön érte De Sajnos közbe jöt neki egy külföldi út ennyit erről."

lopottkepeshetesgolf.png

Mi lehet a művész célja? Miért nyúlta le illusztrációként Winkler 2013-as Golf-tesztjének teljes képanyagát, továbbá van-e bárki az országban, aki benyalja a mesét a korábbi vevőjelöltről, aki nem jött az autóért.

A kérdések egy részére sosem kapunk választ, pedig megpróbáltam mindent kideríteni, amikor inkognitóban beszélgetni kezdtem Gézával, vagyis az illetővel, aki ezen a néven pecázgat a hülyék halastavában. Az autó jó állapotú, rendszeresen karbantartott, nagyon megkímélt, hadarta lelkesen a kulcskifejezéseket.

Az alacsony ár magyarázata ezúttal nem a leírt korábbi vevős marhaság volt, hanem, hogy a hirdető párjának édesapja a közelmúltban elhunyt, ezért nagyon kell a pénz temetéshez. Rettentően sajnálom, ha valódi halott van a történet hátterében, ám amikor rákérdeztem, hogy miért nem viszik be az autót egy tetszőleges kereskedésbe, az illető gyanakodni kezdett, hogy én is kereskedő vagyok. Lerázott, letette, szomorú.

Tesefonbeszélgetés a hirdetővel

A Hahu kínálatában nem találtam ilyen Volkswagent 4 millió forint alatt, ezért aki nagyon szeretne újszerű Golfba ülni, miközben csak egy szakadt Swiftre van pénze, most hívja Gézát, hátha még nem adta el az autót. Vicceltem, nyilván nincs semmilyen Golf, és valójában ezért nem tudott róla saját képeket készíteni Géza, aki egy nyolcadáron kínált autó ígéretével szórakoztatja a közönségét.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.