Ilyen Ladákat még biztos nem láttál

2020.04.20. 17:53
4 hozzászólás

A drift nem feltétlen sport, ám remek szórakozás, főleg, ha jégen lehet menni, márpedig abban az országban, ahol a jég és a fillérekért kapható, lekoszlott, hátsókerekes Ladák korlátlanul állnak rendelkezésre, ott előbb-utóbb beüt a baj. Nem tudni, hogy a hosszú téli esték, vagy az olcsó vodka, netán mindkettő teszi-e, de megtörtént: íme a tökéletes tandem drift.

ladakok

A Garage 54 szakembere el is mondja, hogy akadt némi szabadidejük, ezért találták ki, hogy meg kéne csinálni a világ legtökéletesebb tandem driftjét. Hivatalos driftversenyeken ez egy pontozott szám, a két autónak minél közelebb, minél inkább szinkronban kell mozognia. Márpedig annál tökéletesebb együtt mozgás nincs, mint amikor a két autót jelentékeny mennyiségű acéllal tartja össze. 

A feladatot nem gondolták túl, a két a Ladákat egymás mellé lökték a jégen, előkapták a hegesztőgépet, aztán összevarrták a két autót. Az eredmény démoni, de a bent ülők arcát elnézve remekül sikerült a művelet, már ha a szórakozás faktort nézzük. A sofőrök az egyik kanyart el is rontják, belefúródnak a hófalba, de a két autó itt sem vált el, vagyis jól sikerült a közösítés. További pozitív hozadék, hogy az sem szab gátat a mókának, amikor az egyik Lada kereke kiesik. A Garage 54-et amúgy is érdemes követni, hiszen például az is kiderül, mi történik, ha egy autóra a világ leghangosabb kipufogóját építik: 

Vagy a leghalkabbat:

És ha már Oroszország, jég, meg drift, akkor nem maradhat ki az sem, hogy mi történik akkor, amikor acél nélkül próbálják összehozni a harmonikus közös csúszkálást, és nem adja ki. A következő videó egy reklámfilm lett volna a Khann nevű tuningcégnek, akik mellesleg a Mansory farvizén igyekeznek mérsékelten jó ízlésű, vagy gyengén látó kuncsaftokat bevonzani. A Toyota Land Crusier, és a Lexus megfelelője, az LX570 egyaránt legalább 2,6 tonna, ennél fogva nincs az a szöges gumi, amivel elkerülhető lenen a disznó a jégen hatás. És hát nem feltétlen adja ki, rossz nézni, ahogy a két mangalica lassan, de biztosan egymásba csúszik:

Nyilván a baleset a forgatás végén történt, ugyanis csak sikerült egy filmet összerakni, íme: 

A reklámot amúgy a Bajkál tavon forgatták, ahol nemrég mi is jártunk, véletlenül pont Lexusokkal. A mi filmünkben nincs baleset, de van önfeledten driftelő Lada: