Terepen tesztelik a Rivian pickupját

2021.02.18. 16:59
2 hozzászólás

Minden terepezős videó sajátja a zaj: a Utah beli Hell's Revenge-en V8-as Wranglerek, Szibériában Land Cruiserek és UAZ-ok, az Öböl menti dűnéken turbós Patrolok zúgnak, így joggal zavarja az embert a Rivian elektromos pickupjából jövő csend. Csak a kerekek és a szétszórt kövek csapnak zajt.

A cég CEO-ja, RJ Scaringe posztolt Twitteren három rövid videót az R1T-ről, amint épp Arizonában tesztelik terepen: először meredek, laza felszínű dombon felfelé, aztán lefelé, végül pedig havas földúton. Noha kitartóan halad az autó, láthatóan küzd a technika, igaz, a szokásos dráma hiányzik a felvételekből.

A munka megoszlik az elektronika és a gumik között, utóbbiakat a Pirelli kimondottan a Rivian számára készítette, a Scorpion All Terrain nevet kapták. A gumik készítésekor fontos volt a balansz, hiszen egy elektromos terepjáró esetében a gördülési ellenállás, a kemény igénybevétel és tapadás követelményeinek is meg kell felelni. Ennek fényében csökkentették a gumi súlyát, valamint a keverékhez adtak egy speciális összetevőt, amitől a gumi ellenállóbbá válik a vágásokkal és hasadásokkal szemben.

A tervek szerint az első darabokat idén júniusban, alig néhány hónap múlva leszállítják, és a tíz kereskedést is várhatóan megnyitják, így a felvételeken már szinte gyártásérett példányokat láthatunk.

Forrás: autoblog.com / Twitter