Szeretnél autószerelő lenni?

2008.05.09. 10:12

Péter érdekes kérdéssel keresett meg. Autószerelő szeretne lenni. Ez manapság hiányszakma, ennek ellenére alig találni nem középiskolai nappali képzést.

 

Feladó: Péter
Küldve: 2008. április 24. 16:49
Címzett: Asztalos Angéla
Tárgy: auószerelo képzés

 Szia!

Nem tudtam, hova forduljak a Totalcaron belül, de mivel te kezeled a levelezés rovatot, gondoltam, esetleg neked is írhatok. A lényeg az, hogy szeretnék autószerelői végzettséget szerezni. Ez idáig nem lenne gond, de jelenleg van egy munkahelyem, ahonnan nem szívesne lépnék ki. Ezért szeretném estin elvégezni a szakmát. Erre van lehetőség valahol Budapesten vagy környékén? Hétvégén is bejárok, ha kell, az se gond, ha fizetős.
Mivel van már egy szakmám, mindenképp fizetnem kell érte, ezért az anyagi vonzata másodlagos kérdés.
Van esetleg valami ötletetek, hol végezhetném el?
Ha autószerelő képzés nincs, akár az autóvillamossági műszerész is szóbajöhet.

Válaszotokat előre is köszönöm:

Péter

Kedves Péter!

  A kérdésed egyszerűnek tűnt, de aztán kiderült, hogy mégsem az. A legtöbb műszaki szakiskolában csak nappali tagozaton oktatnak autószerelést, a munkaügyi központ felnőttképzései között pedig egyáltalán nem szerepelt az egyébként hiányszakmának tekinthető autószerelés. Viszont érzelmi intelligencia-, és menedzser képzéseket vannak dögivel...

Végül hosszas telefonálgatás és internetes keresgélés után mégis találtam egy olyan intézményt, ahol van esti autószerelő képzés. Ez budapesti Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola.

Idén szeptemberben is terveznek esti csoportot indítani, ha összejön a minimális 28 fő jelentkező. A jelentkezés feltétele az érettségi. A képzés egyébként 2 éves, OKJ-s oklevelet adó szakmai képzés. Az esti tagozat pedig inkább késődélutánt jelent: heti 3 alkalom (hétfő, szerda, péntek) 15-19 óráig. Reméljük ez még belefér a munkád mellett. A tandíj 100 ezer Ft /tanév, plusz kb. 20 ezer Ft tankönyv költség. Nagyjából ezek a lényegi infók.

Ha van még kérdésed nézd meg az iskola honlapját (innen tudod letölteni a jelentkezési lapot is), de a legjobb, ha felhívod őket, mert a honlapon én is kevés infót találtam.

Sok sikert és jó autószerelést kívánok!

Üdv: Angéla