Jelentem, sikerült: 14 éves Swift!

2009.11.16. 15:48

Tárgy: RE: Autóvásárlási tanácsadás

Feladó: Attila

Dátum: Wed, 28 Oct 2009 20:18

Címzett: Papp Tibor

Kedves Papp Tibor!

Nem biztos, hogy emlékszik még levelemre, de jelentem SIKERÜLT!

Válasza után már biztosra mentem és úgy döntöttem, nincs sok választás, ezért Suzuki lesz a nyerő. Több autókereskedésben is jártam, nyálaztam az internetet, de sajnos hihetetlen autókat láttam. A legemlékezetesebb az Autocity nevű hely volt, ahova egy haverommal mentünk, mivel ő is autót akar. Számomra ez volt a krém… A meghatározott kereten (300.000 Ft) kicsit túllőve láttam náluk egy 97-es Swiftet, hát megnéztem, egy lemez nem volt ami stimmelt volna egymáshoz. Ekkor eldöntöttem, hogy csak magánszemélytől fogok kocsit venni. Itt is voltak érdekes autók, de egyszer csak megpillantottam egy képen jól kinéző citromsárga gls-t, amely unokatestvéremnél állt bent (autószalonban dolgozik). Elmentem megnézni, törve is volt, nem is volt igazán szép, de!!!

Az egyik srác éppen akkor adott el egy új kocsit egy idősebb mozgássérült hölgynek, aki szerette volna beszámítatni addig használt első autóját, egy 1995-ös Suzuki Swiftet, amiben 12.700 km volt. Igen, annyi, egy 14 éves kocsiban, ami egész életét garázsban töltötte. Gyorsan végignéztük festékvastagság mérővel (természetesen sehol semmi), ám a hölgy 500.000. forintot szeretett volna az alig használt, de idős kocsiért. A szalon kb 200-at kinált volna érte, én viszont gyorsan lecsaptam az autóra, sajnos féláron nem adta oda, viszont egy hét gondolkodás után a 300 ezres ajánlatot elfogadta. Ő is jól járt, én is jól jártam. Igaz a gyári gumik is 14 évesek, és az olajcsere időpontjáról hozzávetőleges információm sincsen, de ezek lecserélése után van egy kiváló autóm.

Üdvözlettel:
Attila

Kedves Attila!

Szerencsére még emlékszem, ami alátámasztja, hogy szellemileg relatíve friss maradtam 39 éves koromra. A levele azért is emlékezetes volt, mert elég széles spektrumot jelölt meg a büdzsére.

Igazából sok válaszolnivaló ugyan nincs, de a története már önmagában is érdekes. És a visszatekert autók óceánjából kihalászni egy ilyen igazgyöngyöt - valódi ritkaság.

Igazából én is így szoktam eladni az erősen visszatekert számlálójú kocsikat: elküldöm egy kereskedésbe a nagyival. De csak vicceltem, örüljön neki és használják egészséggel! És örülök, hogy segítettem, ahogy bárki másnak is szívesen elárulom: kevésért Swiftet kell venni.

Üdvözlettel:

Pt