2009.12.07. 12:57 Módosítva: 2009.12.07. 12:58

Tekintettel olvasónk élethez való jogára, hangját elváltoztattuk, arcát eltakartuk, kéízrását eltorzítottuk.

De ne legyünk teljesen prűdek, itthon tízből kilenc és fél használt autónak visszatekerték a km-számlálóját. Na de ennyire?! Amúgy az ilyen visszatekerősdi biztos okosan ki van találva, pont a sok tulajdonosváltás miatt nem lehet kisakkozni, hogy ki volt. Ha mégis, akkor az adott cégről kiderül, hogy a tulajdonos egy híd alatt lakik, és épp nincs otthon.

A másik tanulság: itthon már egyetlen autó megvásárlásához érdemes venni egy rétegvastagság-mérőt. Több bölcsesség nem jut az eszembe, tessék hát észnél lenni, mert ha gond van, tényleg csak évekig tartó preskedéssel lehet jogorvoslatot nyerni. Ha lehet. De addigra mennyit fog érni az autó?

Kedves Papptibi!
Apró szösszenetemet küldhettem volna a Nepperűző, Kár-Park, de akár az Autójogász rovatokba is..
Gondolom hasonló levelekkel tele van a puffer, ha esetleg mégis érdekes lehet, hát küldöm szíves okulásra:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/206/peugeot_206_sw_1.4_hdi_presence_klima-3400694

A szóban forgó kis pőzsi a fenti link szerint első gazdás, 89e km-t futott, kiváló állapotú stb.


Nos, a jármű rendszáma: ILW-932

2008-ban már találkoztam vele a pécsi vásártéren, ahol nagyon jót nevettem az akkori leíráson: már akkor is első tulajjal hirdették 91e km-el.

Most 89e-t mutat az óra, hja kérem, azóta tolatva közlekedtek vele...

Derültségem magyarázata: Nevezett autót 2003 márciusában céges autóként kaptam, majd 240e km után, 2006 szeptemberében árokba tettem. Gazdasági totálkárral a cég eladta Paksra, ahol egy erre szakosodott kereskedés talpra állította, majd egy magánszemélynek Bajára tovább adta. Ezek után a jött a Pécsi viszontlátás. (ez eddig 3 tulaj, mivel a kereskedés ÁFÁ-s számlát kapott a vételről..)

Gondoltam akkor - lévén jogállamnak csúfolt államformaféleségben élünk - hogy ügyvéddel átbeszélem, hogy mit lehet ilyenkor tenni: Fogyasztóvédelem, csalás, okirat-hamisítás és egyéb nyalánkságok jutottak eszembe, a hirdetés szövegéről.

Az ügyvéd tanácsa: ha jót akarok magamnak, hagyjam a fenébe. (ugyanezt tanácsolta a bomber dzsekis, tar kopaszra nyírt, szteroidos étrenden nevelkedett nepper is. Konklúzió: a két állatfaj közel áll egymáshoz...)

A kicsi kocsi 2008 óta szinte folyamatosan fent van M.o. legnagyobb internetes használtautó keresőjén, most éppen Szekszárdon "tartózkodik".

És még mindig első gazdás, garázsban tartott, megkímélt, 89e km-el.....

Tisztelettel:

X. János