RSVPTC RSVPTC

Hülye vagyok, verjetek át!

2009.12.08. 13:45 - Papp Tibor

Tárgy: Első tulaj, mi?

Feladó: Ádám

Dátum: Tue 08 Dec 2009 10:57

Címzett: Papp Tibor

Kedves Tibor!

Az imént olvastam a Peugeot 206 kombi óra visszatekerésének kálváriáját. Nem értem, hogy miért van felháborodva az olvasó. És nem értem, hogy miért van az általános sztereotípia, hogy a nepperek szemét mocskos óratekergető csalók. Ez nem a nepperek a hibája, hanem a buta autóvásárlóké, akik egyszerűen nem képesek tudomásul venni azt a tényt, hogy egy 4-5-6 éves autóban tényleg csak 1000-ből egyszer létezik ilyen minimális futásteljesítmény. Ha dízel autóról beszélünk, akkor meg egyszer sem. Természetesen nem okoskodni akarok, szeretném alátámasztani a saját példámon keresztül az állításaim. 2006 közepén középvezetőként úgy alakult a munkám, hogy kalkulálhatóan heti 3-4 szer meg kellett tennem a Miskolc-Bécs, Bécs-Miskolc távolságot. Kellett egy erős, takarékos, megbízható, nagy és olcsó autó. Akkoriban a Skoda Superbnél jobbat nem tudtam kitalálni, besétáltam hát az első szalonba, megvettem egy 0 km-es autót és elkezdtem használni. Minden kötelező szervizt elvégeztettem az autón, tényleg átlagon felüli bánásmódban volt része, elvégre munkaeszköz. 2009 elején arra eszméltem, hogy már harmadik alkalommal tapsolhatok a százezres átfordulásnak.  Elhatároztam, hogy lecserélem valami négykarikásra, vagy Mercire. El is kezdtem hirdetni az autót 322.000 km-rel.

Mondanom sem kell, hogy az autó úgy nézett ki, mint amikor kihoztam a szalonból, ugyanis 99.9%-ban kizárólag a vezetőülés volt használva, és ugyanilyen arányban csak autópályán futott az autó. De ezt értsd szó szerint. Így került eladósorba egy makulátlan, karcmentes, majdnem szűz belterű 3 éves autó cca. 320.000km-mel a piaci ár alig kétharmadáért. Gondoltam magamban 2 nap alatt elviszik, elvégre tényleg nevetséges áron kínáltam az autót. Kikötöttem, hogy nem adom telepre, mert nem szerettem volna, ha becsapnak valakit az óra visszatekerésével.

Teltek a napok, hetek, hónapok és szinte senki nem hívott. Egy-két barom kivételével, hogy nem elírtam-e, és csak 32 000 van benne? Kezdtem kicsit kiábrándulni, de úgy döntöttem, inkább hirdetem több helyen, hátha nagyobb sikerrel járok. ÉS NEM!!! Én vagyok hülye? 320.000 km az mi? Apokalipszis? A 330 ezredikben már kikönyököl a hajtókar, vagy mi van? Teljes felháborodásomban, egyik reggeli cigi közben jött az ihlet, na akkor MAGYAR leszek. Pár telefon után, már tudtam, hogy hova kell vinnem az autót. Elvittem. Másnap ebéd után, pedig elhoztam az autómat 128.000 km-rel az órájában. Mocskosnak és aljasnak éreztem magam, de már nem volt visszaút. Felraktam a téli kerekeket, hogy ne legyek gyanús, lefényképeztem máshol az autót, megadtam a másik telefonszámom, és az eredeti árhoz hozzáadtam háromszázezer forintot, majd meghirdettem. Gondolom kitalálod, mi történt. Egy héten belül elvitték.

Fapofával álltam végig, miközben a magát értőnek gondoló vevő átvizsgálta, majd megjegyezte, hogy alkudna egy kicsit, mert szerinte túl sok az autó futásteljesítménye 3 éves korához képest. Csendesen bőgtem magamban, annyira nevetséges volt a helyzet. Geci vagyok? Becsaptam valakit? Szerintem nem. Az emberek szeretik magukat becsapni. szeretik elhinni, hogy kifogták a nemlétező csodát. Mindössze azért írtam le a sztorim, mert szeretném, ha az autóvásárlók nem az eladókat, vagy a neppereket hibáztatnák a gyanúsan kevés futásteljesítményű autókért, hanem lássák be, hogy ugyanúgy tehetnek ők is arról, ami Magyarországon folyik kilométeróra ügyben.

Üdv: Ádám

Kedves Ádám,

egyrészt igazad van, az emberek valóban hülyék, ahogy például én is teljesen hülye vagyok ahhoz, amihez nem értek. Vegyük példaként a fűnyíró-traktorokat. És ha ilyet akarnék venni, automatikusan az üzemóra-számlálóját nézném, hogy mennyire elhasználódott. Holott lehet, hogy egy X tartós, de többet használt gép jobb vétel, mint egy Y típusú, de gagyi, amit alig használtak. De én ezt honnan tudnám? Csupán egy problémára keresek megoldást: arra, hogy rohadt nagy a fű a birtokon.

De ez nem jelenti azt automatikusan, hogy engem át kell vágni, és az X gép üzemóra-számlálóját vissza kell tekerni.

Az autóknál ugyanez a helyzet, csak a vevők részére helyváltoztatás a megoldandó probléma. Nem ismerik az autókat, de szükségük van egyre. És ez nem jelenti automatikusan azt, hogy őket át kellene verni.

Egy normális világban az lenne a helyzet, hogy az eladó autók a valós kilométerükkel ácsorognak, és a műszaki állapotuknak, továbbá a keresletnek megfelelő ár lóg rajtuk. A hülye odamegy, el tudja dönteni, hogy megveszi-e a többet futottat olcsón, vagy a keveset futottat drágábban.

Ebben a világban két dolog tartaná vissza a szemét, mocskos neppereket a visszatekergéléstől. Egyrészt az úgynevezett erkölcs, ami azáltal alakult ki bennük, hogy az apjuk, ahelyett, hogy magával vitte volna őket lopni, jól pofán vágja őket, amikor az első hazugságon megbuktak.

A gyermekszoba nélkül felnevelkedetteket pedig a másik dolog, az úgynevezett jogrend tartaná vissza embertársaik átbaszásától. És ha mégis megtennék, akkor az átvert hülye elmehet valahová, ahonnan képletesen pofán vágják az ilyen neppert. És azt is, aki visszatekerte az órát.

A baj nálunk az, hogy sem az erkölcs, sem a jogrend nem támogatja azeket a szerencsétlen hülyéket, akik a vásárlók. És amikor az olyan ember, mint te, el akarják adni az autójukat, szembesülnek a ténnyel, hogy a valós kilométeróra-állású autó eladhatatlan. Akkor is, ha olcsóbb.

Nyilván ilyen helyzetben az ember mérlegel, és nem csodálom, hogy erre a döntésre jutottál. Ha nem baj, nem gratulálok hozzá.

Viszont szerintem tévedés azt állítani, hogy ez az emberek hibája, meg hogy azért kell visszatekerni, mert igény van rá. A regisztrációs adó létezése miatt lényegében az állam hozza olyan helyzetbe a hivatásos kereskedőket, hogy az árrést a számlálók visszatekerésével alakítsák ki. Továbbá az állam nem tesz semmit annak érdekében, hogy ezt a ténykedést ne lehessen büntetlenül csinálni.

Nyilván Te sem csináltad volna, ha bármitől tartanod kellene. És nem is írtad volna le. Köszi, hogy megosztottad velünk, hátha egyre többen rájönnek, mi a valóság. Illetve arra, hogy mekkora biznisz egy autóműszer-javító műhely.

Üdv

Pt

Kommentek

 • 2009.12.09 12:07:0814evesfiu

  sajna nem pörög úgy a piac hogy meg lehetne élni muszáj vissza pörgetnie az órát

 • 2009.12.09 12:07:22Stock

  jah bocs az idézet lemaradt " az élet megadja neki ami jár." :))))))))))))))))))))))))
  ez olyan szép volt, hogy te is beismerted, hogy még szinte a könnyem is kicsordult... ;)

 • 2009.12.09 12:08:1414evesfiu

  sajna nem pörög úgy a piac hogy meg lehetne élni muszáj vissza pörgetnie az órát

 • 2009.12.09 12:09:01Herman

  14evesfiu:

  De ők azok, akik felelősek azért, hogy a normális ember meg nem tudja ÁRÁBAN!! eladni a patent, nem kokányolt, nem pörgetett kocsiját!!!!


  FELELŐSSÉG HOL VAN??

  Lenyomják a használtpiacot, hogy a sok seftelt szart el tudják nyomni!!!

  A becsületes, normális polgár meg szívhat!

 • 2009.12.09 12:10:37Stock

  McK: "A féreg a jó édes drága szülőanyád"
  beszarok! az önérzetes csaló-féreg tipikus minta példánya!!
  fáj az igazság?! tudod a suliban is azok verekedtek egy "kurva anyád" beszólásért akiknél volt alapja a dolognak, mások kötőszónak vették...

 • 2009.12.09 12:11:02Herman

  Az már manapság nem mindíg megy, hogy barát, ismerős több százezret ráfizet, mert ismeri a kocsit...

  Sajnos, ők is a nepper hírdetések árait veszik alapul.

 • 2009.12.09 12:11:2114evesfiu

  a becsületes polgár nem szív ha szervíz könyves autót vesz vagy ha átnézeti vétel elött

 • 2009.12.09 12:11:46Haywood

  Van két autó, ugyanaz az 1.6-os VW motor van bennük. Az egyikben 130 van, a másikban 30. Melyiket vennéd meg ennyi info alapján?
  A 30 ezres élete első 20E km-ét úgy tette meg, hogy termosztát hiba miatt nem bírt bemelegedni a motor, hidegen járt. Egy ismerősömé volt. 1000 km-enként 1 liter olaj kell bele.
  A 130000-es az enyém, még most sem kell semennyi olajat utántölteni a 15000-es csereperiódus alatt.

 • 2009.12.09 12:12:3014evesfiu

  nagy nem megy az autópiac azért kell visszapörgetni
  az órát

 • 2009.12.09 12:13:50Herman

  14evesfiu:

  nem a vevő oldalát írtam, hanem az eladóét!

  A becsületes eladó kevesebbért tudja eladni a kocsiját, mint a sokkal olcsóbbért hírdetett kokányolt, nepper áétal hírdetett szarok!!

 • 2009.12.09 12:13:5314evesfiu

  sajnos muszáj vissza pörgetni az órát a kereskedő sem azért csinálja mert be akarja csapni a vevőt hanem azért mert máshogy nem tud megélni

 • 2009.12.09 12:17:24cseppatengerben

  Herman!

  Pontosan! A csalók miatt van hogy a normális ember szívja meg aki nem gányol, és miattuk van az is, hogy a legtöbb laikus el se tudja képzelni még hozzávetőlegesen sem, hogy mennyit bír egy igazán jó autó.. Ez az igazság. Ha nekem van egy 300ezer km-es autóm ami tényleg patent, nem tudom eladni. Miért? Mert a köztudatban tényleg az van, hogy az óra 200ezernél megáll, és nem megy tovább.. És ez ki miatt is van, tisztelt McK? Nyilván van sok hülye ember, de a helyzet az, hogy úton-útfélen csalnak, így aki nem hülye csak laikus, már az sem tudja hogy merre hány méter. Ha nem lenne csalás, akkor egy idő után csak tényleg szinte csak sok km-es használt autót lehetne venni, és beéghetne a köztudatba, hogy egy 600ezer km-es autó is elmegy még sokáig ha megkapta a megfelelő gondoskodást. Idővel annak is lenne értéke.

 • 2009.12.09 12:17:30Herman

  A nepperpiac lenyomja az árakat, hiába patent a kocsim, ha nem lesz érdeklődő, mert a nepper visszapörgetett kocsikat ad olcsóbban, az én valós futásteljesítményű, garázsban tartott kocsimat esetlegesen szinte ugyanaannyiért tudom eladni!! pedig szívem szerint minimum 20-30% felár lenne a normális!!

  Az emberek sajnos fillérbaszók, nem nagyon akarnak felárat fizetni a minőségért...

 • 2009.12.09 12:18:2114evesfiu

  én a fővárosi autópiacon ismerem mindegyik kereskedők és ők is mondják hogy nem a piac
  ezért kell gyorsan le fényezni a törött autót és vissza pörgetni az órát

 • 2009.12.09 12:19:5414evesfiu

  a vevőnek vásárlás elött át kellene nézetni-e a kocsit

 • 2009.12.09 12:20:55vmaast

  Stock! Te biztosan jó fej vagy, és az értékrended is rendben van, de úgy tűnik az autókhoz nem igazán értesz. Itt most két dologról folyik a kungfu, és barátilag mondom, a műszakiból inkább hátrálj ki :)

 • 2009.12.09 12:21:01Stock

  Haywood: "Magyarán a szerencsés kivételeket leszámítva a piacon nem találkozik a kereslet a kínálattal. Szóval ez csak részben szól a pénzről"

  mindennek az árát a kereslet-kínálat határozza meg!
  ha sokan kersnek valamit fel megy az ár, ha kevesen , akkor le..... ha sokat kínálnak belőle le megy az ár ha keveset, akkor........
  mindennek annyi az ára, amennyit a piac szerint ér!
  ha nem tudod eladni a sokat futott autód, akkor drágán adod...
  ha visszapörgeted mert sokat akasrsz kapni érte jogtalanul, akkor az bizony a pénzről szól!!

  egyszrű példa pl.: outletek, márkás cuccot árulják a plázákba 100%-os áron.. de nem megy el a készlet, kiviszik az outlebe és eladják 30%-om a kifutó sok hónapja éve a boltban állt terméket!
  és mindet eladják, mert kereslet igenis van!!

 • 2009.12.09 12:22:50Herman

  14evesfiu:

  a nagykőrösi úti piacon csak a laikus vesz autót....ismerem én is hogy mi folyik ott..

  haverom vett ott egy 3 éves Polot, 2 hét múlva jött ki rajta a rozsda, mert eladásra átködölték az egész jobb oldalát...

 • 2009.12.09 12:23:57cseppatengerben

  14evesfiu!

  Köszönjük a kiigazítást, nálad már megint beakadt a lemez. Át fogja nézetni mindenki a kocsiját mielőtt megveszi.

  :D:D:D

 • 2009.12.09 12:24:19antika13

  Jó kis kattiontgatós poszt lett.
  Ha a sok hülyének nem kellett volna a '90-es évek elején nyugati ótó.
  Ha a sok hülyével nem hitették volna el 2000 után, hogy segít a bank és 4 évente új autót kell venni.
  Akkor talán nem lenne enyi átbaszós nepper.
  Előttem leírták, új autó=jó autó. persze ott is előfordulhat hiba 1000-ből 1. De van 3-5-7 évi garanciád.
  A kevesett futott autókról pedig, vannak csak nem adják el.

 • 2009.12.09 12:24:35szityyyu2

  Stock.... kicsit idegesítő vagy.... nem nepper vagyok, mielőtt félreértés esik. Szóval mondták itt az előbb, hogy hátrálj ki a műszaki vitából, teljesen egyetértek. De szerintem az erkölcsiből is nyugodtan. Te irtad, hogy a haverod is tekerget. Tettél már valamit ellene? Feljelentetted? Nem... bűnpártoló vagy. Ergó te is CSALÓ!!!!!!!

 • 2009.12.09 12:25:5714evesfiu

  a fővárosi autópiacon belül van egy nagy kék szervíz oda be lehet vinni ez kb 500 m-re a piac végétől a sass-lízing autó kereskedésnél

 • 2009.12.09 12:26:20szityyyu2

  antika13... ott a pont. Az idióta magyar mentalitás, hogy háromszor akkora kabát kell mint a hátuk. Hát ez itt az eredménye.

 • 2009.12.09 12:27:5014evesfiu

  a fővárosi autópiacon belül van egy nagy kék szervíz oda be lehet vinni ez kb 500 m-re a piac végétől a sass-lízing autó kereskedésnél NEM KELL MESSZE MENNI!!!!!

 • 2009.12.09 12:27:58Haywood

  Ez az elmélet, a gyakorlat meg az, amit nem próbáltál.

 • 2009.12.09 12:28:45Herman

  14evesfiu:

  Én mindíg az adott márka legjobb hírű szervizébe vitettem eddig átvizsgálásra a kocsikat mostanában...

  Ha a tulaj nem ment bele, hát otthagytam. Énj álltam a költségeket amúgy :D:D

 • 2009.12.09 12:28:55Stock

  14évesfiú: "a becsületes polgár nem szív ha szervíz könyves autót vesz vagy ha átnézeti vétel elött"
  és akor mégis hogy éltek meg az összekókányolt szarjaitokkal, az agyontörött pörgetett vackokkal??
  az átnézés szart nem ér, lehet hogy a pillantnyi állapota kielégítő.. de már nem sok van neki hátra...
  mondom van nepper haver, látom, hogy hogy lehet egy próbakörre romokat összevarázsolni patentra!

  mellesleg, ha átnézetem és ott megfelel és nem tudják megállapítani hogy 300 000 van benne nem 100 000, akkor te is azt mondod hogy mindegy a km állás?! ezek szerint a kocsi futásteljesítménye végtelen? mert ha mindegy hogy mennyi van benna akkor az, nem?!

 • 2009.12.09 12:31:1314evesfiu

  IGAZÁBÓL KÜLFÖLDRŐL LENNE JA AUTÓT VENNI PL NÉMETORSZÁGBÓL OTT KARBANTARTJÁK A KOCSIKAT ÉS NEM PÖRGETIK VISSZA AZ ÓRÁJÁT DE A KÖCSÖG MAGYAR KORMÁNYNAK REGISZTRÁCIÓS ADÓT KEL FIZETNI ÉS ÚGY MÁR NEM ÉRI MEG BEHOZNI ENNYI AZ EGÉSZ!!!!!
  KORMÁNY HIBÁJA

 • 2009.12.09 12:31:42Stock

  vmaast: köszi a bizalmat :)
  biztos igazad van én szívesen ki is hátrálok a számomra ismeretlen, vagy nem annyira ismert műszaki területről, csak a nepper barátink is szálljanak le az erkölcsi, lelkiismereti vonalról, ahol ők úgyszintén finoman szólva szűzek! :-DD

 • 2009.12.09 12:31:49cseppatengerben

  szityyyu2!

  "Az idióta magyar mentalitás, hogy háromszor akkora kabát kell mint a hátuk. Hát ez itt az eredménye."

  Miről beszélsz? ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy a vásárló magyarok túl olcsón akarnak nagyon jót venni.. A helyzet az, hogy a visszapörgetett kocsit egyáltalán nem olcsón veszik. Hanem sok esetben a valós értékének a másfélszereséért.. Vagy többért. És nem azért azt veszi meg mert nagyravágyó, hanem tudatlan és azt hiszi, hogy hosszútávon a a jobb vétel.

 • 2009.12.09 12:32:5814evesfiu

  IGAZÁBÓL KÜLFÖLDRŐL LENNE JA AUTÓT VENNI PL NÉMETORSZÁGBÓL OTT KARBANTARTJÁK A KOCSIKAT ÉS NEM PÖRGETIK VISSZA AZ ÓRÁJÁT DE A KÖCSÖG MAGYAR KORMÁNYNAK REGISZTRÁCIÓS ADÓT KEL FIZETNI ÉS ÚGY MÁR NEM ÉRI MEG BEHOZNI ENNYI AZ EGÉSZ!!!!!
  KORMÁNY HIBÁJA

 • 2009.12.09 12:33:04antika13

  A múlt héten voltam vizsgáztatni a mozaik utcában. Mellém ült egy kb. 70 + éves bácsi. Panaszkodott, hogy megint vizsgáztatni kell a v40-et, pedig csak 41000 km van benne. Csak a balatonra járnak vele, a városra ott a fasztra.
  Mondtam neki, mejd valaki jól jár vele. Nézett rám furcsán, dehogy adja el. Tökéletes autó lesz mém jónéhány évig.
  Szóval a keveset futott jó állapotú autót nem adják el. Csak nagyon ritkán és akkor is beszámíttatják egy újba.

 • 2009.12.09 12:33:3914evesfiu

  IGAZÁBÓL KÜLFÖLDRŐL LENNE JA AUTÓT VENNI PL NÉMETORSZÁGBÓL OTT KARBANTARTJÁK A KOCSIKAT ÉS NEM PÖRGETIK VISSZA AZ ÓRÁJÁT DE A KÖCSÖG MAGYAR KORMÁNYNAK REGISZTRÁCIÓS ADÓT KEL FIZETNI ÉS ÚGY MÁR NEM ÉRI MEG BEHOZNI ENNYI AZ EGÉSZ!!!!!
  KORMÁNY HIBÁJa

 • 2009.12.09 12:34:3414evesfiu

  IGAZÁBÓL KÜLFÖLDRŐL LENNE JA AUTÓT VENNI PL NÉMETORSZÁGBÓL OTT KARBANTARTJÁK A KOCSIKAT ÉS NEM PÖRGETIK VISSZA AZ ÓRÁJÁT DE A KÖCSÖG MAGYAR KORMÁNYNAK REGISZTRÁCIÓS ADÓT KEL FIZETNI ÉS ÚGY MÁR NEM ÉRI MEG BEHOZNI ENNYI AZ EGÉSZ!!!!!
  KORMÁNY HIBÁJAaaa

 • 2009.12.09 12:34:57cseppatengerben

  14evesfiu!

  Akaszd ki légyszíves a lemezjátszót.

 • 2009.12.09 12:35:17Stock

  14éves: "KORMÁNY HIBÁJA"
  ezt így elég egyszerű kijelenteni! csak tudod mint a lehúzós rendőrnél sem magyarázat az hogy kevés a fizu... úgy nálad sem elégséges ez a magyarázat a tetteidre!
  ha nem lehet megélni az autókereskedésből, akkor el kell menni mást dolgozni!!

  (amúgy van igazság abban amit írsz, az egyik legnagyobb ellehetlenítő tényező a regadó, de ez még nem mentesít a teteid alól)

 • 2009.12.09 12:35:3014evesfiu

  mert nincs igazam?

 • 2009.12.09 12:36:18szityyyu2

  Nem nagyravágyó???? NEM NAGYRAVÁGYÓ?????
  Ha lenne 7es BMW 1.2es motorral, mindenki azt venné mert 7es. Sok köcsögnek éhenhalni nincs pénze, mégis a Passat kell. Hát vigyék és szivjanak vele. Ha nem jó az olcsóbb kis kategória. Mert azt lássuk be, azokat nem tekergetik....annyira.

 • 2009.12.09 12:37:1914evesfiu

  ha nem lenne reg.adó mindenki Németországból vagy egyéb más uniós országból venne kocsit mert jobban karban vannak tartva

 • 2009.12.09 12:38:19cseppatengerben

  14evesfiu:

  De van igazad. Más dolog hogy még azért itt sok más dolog is van, de amit írtál az igaz. Attól viszont nem lesz nagyobb igazad, ha bemásolod 15ször ugyanazt.. Értjük, nem vagyunk fogyatékosok, ha közölnivalód van, azt egyszer is megteheted. El fog jutni mindenkihez akit érdekel.

 • 2009.12.09 12:38:2214evesfiu

  ha nem lenne reg.adó mindenki Németországból vagy egyéb más uniós országból venne kocsit mert jobban karban vannak tartva

 • 2009.12.09 12:39:0114evesfiu

  ha nem lenne reg.adó mindenki Németországból vagy egyéb más uniós országból venne kocsit mert jobban karban vannak tartvaa

 • 2009.12.09 12:39:06vmaast

  És persze, mert így nagyobb a választék is.

 • 2009.12.09 12:41:48cseppatengerben

  szittyu!

  Vannak ilyen emberek is. A szomszédomnak a fejére dől a háza, de a luxusautó az alapkövetelmény.. A luxus persze csak hitelből megy, a bank lassan az utcára költözteti őket. Ilyeneket is ismerek. Csak azt mondtam, hogy a jóhiszeműséggel visszaélés az bizony aljasság, jelen esetben pedig bűncselekmény. Az pedig, ha valaki jóhiszeműségből vesz meg egy "keveset futott" autót a tényleg keveset futott autó áráért, az nem nagyravágyóság. Szimplán tudatlanságból eredő jóhiszem.

 • 2009.12.09 12:42:5214evesfiu

  ha nem lenne reg.adó mindenki Németországból vagy egyéb más uniós országból venne kocsit mert jobban karban vannak tartvaa

 • 2009.12.09 12:44:03Herman

  "ha nem lenne reg.adó mindenki Németországból vagy egyéb más uniós országból venne kocsit mert jobban karban vannak tartva"

  Na ja....

  én is ezt tenném! sokkal jobb modell felszereltség, sokkal jobb úthálózat, stb...

  Ha nem számítana a pénz, akkor leszarnám a regadót, és csak svájci, vagy német kocsit vennék!!

  De sajnos pénz az nincs (felesleges)

 • 2009.12.09 12:44:58cseppatengerben

  14evesfiu!

  Olvasol te egyáltalán? Vagy csak másolás+beillesztés? Szerintem tedd üresbe magad..

 • 2009.12.09 12:45:25souvenirtravel pont uw pont hu

  nah, a kevés km is megér egy írást. mert azt meg nem hiszik el. egy 3 éves autót hirdetgettem 900! km-el hónapokig. nyeremény volt, a tulajnak nem is volt jogsija, a fia használta néha, végig garázsban állt. és senki nem akarta elhinni, hogy tényleg ennyi a km. vajon előre kellett volna tekernem az órát? akkor nem 3 hónap alatt, hanem egy hét alatt elmegy?

 • 2009.12.09 12:45:41Stock

  Haywood: ez az elmélet az élet minden területén így működik, ha ez nem működne, akkor barlangban csere kereskedhetnél autó helyett tojással.. persze mindig voltak, lesznek, vannak férgek, de attól ne mondjuk már, hogy lopni valójában nem féregség!!


  szittyu2: ő mesélte, én nem láttam szted erre hivatkozva jelentsem föl?!
  szted az én erkölcsi tartásomat más emberek cselekedetei határozzák meg?
  ha minden törvénysértést feljelentenék egész nap a yardon ülhetnék!
  ÉN MÉG SOHA nem károsítottam meg senkit! ezért veszema bátorságot, hogy az anyjába elküldjem a sok csaló szemetet!
  ez téged zavar? miért is?!

 • 2009.12.09 12:46:27Herman

  A lényeg: ne tengerparti vidékről származó kocsit hozzatok be. mert eszi a sós pára!!

  Láttam jó pár tengerparti nyaraláskor hogy pár éves kocsik hogy megsínylik...

KeresésKeresés

IndapassIndapass

▴hirdetés