Van hitel autóra - Szlovákiában

2010.07.11. 11:26 Módosítva: 2010.07.11. 19:20

Kétségtelen, hogy néha ellentmondásos információkat kapunk a piacról az ügyfelektől és a benne dolgozó vállalatoktól. Ez most sem volt másként, Zsolt levele részben megmagyarázza, miért nem fogy itthon az autó, máshol meg igen.

Feladó: Zsolt

Dátum: 2010. július 9.

Tárgy: Az autó már hitelre sem kell

Címzett: Bende Tibor

Elmondom az esetemet, a ma zártam le. Feleségemmel 10 év élünk Magyarországon, ő közalkalmazott meghatározatlan idejű szerződéssel, nekem pedig evás cégem van, évi 15 milliós árbevétellel, APEH- igazolással. Öt éve fut egy államilag támogatott lakáshitelünk. Új kocsit akartunk venni, de hogy jó fiúk legyünk, 20 % önrész helyett 25 %-t adtunk.

Ekkor jött az első pofon: hozzunk egy "magyar" kezest, mert unió ide, unió oda, megbízhatatlanok vagyunk (Bar-lista, egyebek tiszta, még csekket sem fizettünk soha későn). Azt mondtam, nem. A kislányom kérésére, aki nagyon beleélte magát, az egyik barátom elvállalta. Elvittem, megírtuk a papírt.

Ekkor jött a következő pofon: a bank azt mondta, 30 % önrész. Ekkor mondtam, hogy nem. Nagyrabecsült klasszikusunk megmondta, hogy el lehet innen menni. Szóval Szlovákiában fogom megvenni. Olcsóbban, és olcsóbb hitelre. Az államnak meg ugrik a regadó, áfa, üzembehelyezési díj, súlyadó, casco, kötelező, kamatok, eladó, szerviz munkahelye, egyebek.

Gyerekek miről beszéltek? Besenyő Pista bácsit idézve: NORMÁLIS?

Zsolt