Budapest-Szeged: 11476 km????!

2011.06.28. 15:31

Hát igen, pedzegettük, hogy azért a Nokia ingyenes navigációja nem száz százalékos megoldás, hogy finom legyek. Valójában tényleg arra jó, hogy baj esetén tud az ember kezdeni valamit, például mindig ott a térkép. Azonban az Ovimaps útvonaltervezésben nem jeleskedik, ahogy Grif ezt meghökkenve észlelte. Szóval, a navigáció hőskorában az ilyemi még elment, de ma márcsak simán szánalmas.

Szia,

már többször felmerült bennem, hogy írnom kéne a Nokia navigációval kapcsolatban (azóta jártam egyirányú zsákutcában, szőlőhegyen, meg olyan úton, ahol csak trator megy el - mindezt kikapcsolt földutak és minden más ezt teljesen kizáró beállítás mellett, egy távolabbi cél felé tartva) de amibe most belefutottam, már tényleg említsére méltó. Mielőtt egy szegedi kiruccanás éhhalállal, vagy vízum hiányából fakadó bebörtönzéssel járna, javaslom az alábbi képet megvizsgálva leszűrni a szükséges tanulságokat:


Természetesen nem éltem semmilyen trükkel és gondolom azóta már önnek is feltűnt, hogy a Nokia egy random generátort is beépíthetett a navigációba, mert 2× nem adja meg ugyan azt az útvonalat A-ból B-be, tehát sikerülhetne ez biztos jobban is - vagy rosszabbul. Bár száraz lábbal ennél messzebb nehéz lenne.

Üdv,

Grif