Traffipaxolásért baráti szeretet

2011.08.15. 14:40

A csongrád megyei rendőrök mértek egy kint felejtett táblánál. Olvasónk intézkedett, és baráti szeretetét fejezi ki a főkapitányság illetékeseinek.

Feladó: Tamás

Címzett: Tisztelt Csongrád Megyei Kapitányság!

Dátum: 2011. augusztus 15. 9:54


Tisztelt Csongrád Megyei Kapitányság! Az önök egyik járműve sebességmérést folytatott a vasárnapi napon a Derekegyházát Szentessel összekötő úton. Ezen a szakaszon jelenleg is kint van a sebességkorlátozó tábla, bár az útjavítást már napok óta befejezték.
Az adott sebességméréssel több probléma is van.

  1. Az önök szolgálati szabályzatában található az alábbi rész:
    (4) A rendőrhatóság fontos közérdekből a közúti járművek közlekedése vagy várakozása céljára ideiglenes jelleggel igénybe veheti az egyébként nem a közúti forgalom célját szolgáló közterület, ha annak teherbírása megfelelő, illetve méret- és súlykorlátozás elrendelésével arra alkalmas. A közút lezárása vagy forgalmának korlátozása érdekében kihelyezett közúti jelzéseket az ok megszűnésekor el kell távolítani, az állandó jelleggel ott lévő közúti jelzőtáblák hatályát vissza kell állítani. 
    Ennek önök nem tettek eleget, mivel a tábla eltávolítására én tettem lépéseket a közútkezelőnél a mai napon. Így a sebességmérést végző kollégájukkal szemben kérem járjanak el a szolgálati szabályzat megsértése miatt.
  2. Erkölcstelen ilyen helyen mérni, de gondolom ezzel már megtanult a közlekedési osztályvezetőjük együtt élni.
  3. Valamint baráti szeretetemet ezúton is kérem juttassák el a mérések helyét kijelölő kollégájuknak. Áldott szép napot neki!


Köszönettel,
Tamás