RSVPTC RSVPTC

Ferrarit vennék másfél millióért, beszélj le róla!

2012.06.08. 17:20 - Vályi István

Dátum: 2012. június 6. 10:00

Feladó: Gábor

Címzett: Nepperűző

Tárgy: Ferrarit másfélmillióért?

Kedves Nepperűző!

Légy szíves beszélj le erről az autóról:
Pro:
- svájci(forgalomba helyezésű)
- Ferrari motor (a lényeg)
- mindig Ferrari-t akartam - legalább a szíve megvan és a szívdobogását már hallhatom :)
- gyönyörű belső (oké, hátul kicsit tákolt)
- látszólag megkímélt állapot
- nincs szükségem rá, DE KELL

Kontra:
- olasz (szigorúan japán párti vagyok)
- Lancia (ja, nem Ferrari minőség)
- ronda külső
- Eu-n kívülről még vám is jön rá
- a benzinkúton egy hét múlva előre köszönnek
- hülye vagyok, egy csomó pénzt bukok rajta

Köszi!
Bicskei Gábor

Kedves Gábor!

Érintettnek érzem magam, mivel szerkesztőségünkből én vagyok az egyetlen, akinek – azóta megboldogult – tulajdonosa kölcsönadta saját Thema 8.32-jét.

Lebeszéllek az általad linkelt autóról, minden további nélkül, az ugyanis már a képeken látszik, hogy egy elhanyagolt, szakadt darab, ami sokat állt a napon. A svájci használtautós mondavilág nagyon erős és életszagú, csak éppen korántsem olyan valós, mint azt a tévhit sugallja.

Svájcból érdemes ugyan autót hozni, de semmivel sem kevésbé rizikós a piac, mint a német vagy az olasz. A hegyekkel bőven tűzdelt országban azokban a kantonokban találsz megkímélt autókat, melyekben kevés a hegy és a hó (nincs olyan sok). A sózás megteszi a magáét még Svájcban is, nem kell túlmisztifikálni, bár tény, hogy az ország méretéhez és a piachoz KÉPEST több a megkímélt autó.

De ez a Thema 8.32 nem az, ettől szebbett is találsz itt vagy itt, ráadásul az utóbbi már a faceliftes (alacsonymaszkos), kiforrottabb és egyértelműen jobb vétel. Már csak azért is, mert a rendkívül költséges dupla vezérműszíj-cserét is megejtették már rajta és a fékekkel is foglalkoztak. És persze az autó maga is szebb, ha már eleve azt látod, hogy ronda, akkor nem neked való. Mert a Thema szép.

Persze nem azoknak, akik már a kilencvenes évek szappantartó-divatjában nőttek fel, de mindenképpen elegáns és arányos megjelenésű, igazi Digó limó. Nem tudom, mennyire vagy képben ill. a zsebedben sem szeretnék turkálni, de arra biztosan légy felkészülve, hogy egy ilyen – korához képest – nagyon jól felszerelt és meglehetősen bonyolult nagy, olasz autó – amelyik alsó hangon is 20 éves – ideje java részét szereti egy száraz garázsban tölteni.

És a Thema 8.32 fogja is. 80 százalék tömény szopóroller, feltéve, ha állagmegőrizni és nem véresre hajtani akarod, 20 százalék olyan dolce vita, melyhez mérhetőt nem ad egy másik nemzet gyártmánya sem. Az olasz autó – pláne ha ilyen nagy – olyan szinten képes a bőröd pórusain beszivárogni egészen a lelkedig, hogy mindent megbocsátasz neki, de tényleg mindent.

Hatványozottan tudja ezt a 8.32, bár fenntartása költséges, hiszen pár szelepszár- és főtengely-szimmeringen valamint első lengéscsillapítókon kívül nagyon nincs hozzá semmi az alkatrész-nagykerekben. És ha a Ferrari-motor elkezdi veszíteni a kompressziót, akkor agyalhatsz azon, hogy mennyiért mérik a dugattyúgyűrűket Maranellóban. A kopó-fogyó alkatrészeket még tán beszerzed (elvégre mégis csak egy Fiat-termék), de az autó csimborasszója, a V8-as négyszelepes (QV) motor csak akkor való neked, ha:
- képes vagy az autót nélkülözni addig, amíg összespórolod az alkatrészrevalót
- nem számít a pénz
- van a családban Ferrari-szerviz

És kell hozzá garázs, valamint rengeteg törődés, a Poltrona Frau bőrbelső részleteiben ugyan néhol elnagyolt, de összességében olyan pazar, hogy sírni fogsz, amikor megjelenik rajta az első, nap által kiszárított, repedés. Ezen az autón nem annyit buksz, amennyiért megveszed, hanem annyit, amennyit költesz majd rá. És itt nem az 5-8 ezrenként cserélt motorolaj lesz a tétel. Ha minden gondon túllendülsz, akkor megtapasztalod, hogy utazni vele nagyon kellemes, nem kell agyonhajtani és az a pár, pici 8.32-badge minden olaszautó-szerelmes szemében elismerést ébreszt. Az még nem eldöntött, hogy a türelmet és a már említett kitartást, vagy az autó műszaki paramétereit díjazzák így, de a cucc különleges: a motor miatt. A váltó szinkronjaira figyelj oda, csakúgy, mint a kuplungszerkezetre!

Nem véletlenül ennyi az ára, erre mindig gondolj, hiszen az igazán megkímélt darabok kétszer ennyiért (vagy többért) futnak, ráadásul már saját korában sem volt egy csúcsragadozó, az olaszok egyszerűen szembe akartak állítani valamit az erős BMW-kkel, Mercedesekkel. A 205 lóerő persze szépen viszi, a Ferraihoz képest átdolgozott főtengely-ékelésnek köszönhetően forgatni sem kell annyira, a hangja viszont olyan, hogy _tényleg_ senkit nem hagy hidegen. A Thema 8.32 talán korának legjobb utcalánya: minden fronton kikészít – ezért rászoksz -, de teljességgel hűtlen.

Viszi a pénzed, de tudja, hogy úgyis visszatérsz. Na és ehhez adj hozzá 20 évet és egy gyakorlott madamot kapsz, aki majd megtanít arra, hogy a különleges öreg autók elvárásai is különlegesek. Ha van benned erő, türelem és mindez kellő anyagi háttérrel is párosul, akkor előtted dobja keresztbe lábait Sharon Stone. Ha ezek közül akár csak egy is hiányzik, akkor marad a poszter és a 100-as csomag papírzsebkendő.

Elkeserítettelek? Majd kiderül, nézz magadba: kell neked ez az autó? Vagy titkos tippként elfogadod a háromliteres, V6-os Themát, ami egy méretaránnyal kisebb szívás, a hangja pedig annak is csodás (de nem ám a PRV-motoros régi vackot, hanem az Alfa-féle véhatot!).Vagy maradj japán vonalon, mert ha nagyon Nippon-fanatikus vagy, akkor az olasz autó nem neked való, sosem érzel rá az ízére.

A választás a tiéd, de ha sírva temeted majd párnába az arcod, mert megint öt forinttal drágább lett a benzin, akkor ne engem okolj és ne az autót fikázd: te választottad őt, nem ő téged.

Üdvözlettel
Vályi István

Kommentek

 • 2012.06.08 20:27:40apika2

  Fiat Multiplám van. Hogy jön ez ide? Hm, a múltkor azt mondtam szerelő barátomnak, ha legközelebb kocsit veszek, és kiejtem azt a szót a számon, hogy FIAT, üssön addig egy franciakulccsal, amíg mozgok, vagy vissza nem vonom. Pedig megcsinálta, rendbe hozta... Úgy tucatszor... Éééés, mégis szeretem, mert mindenben ideális családi autó... De ebből kiindulva egy drága fiat-csoportos autót csak hobbiból, vagy végszükségben...

  Alólam persze már úgy fog kirohadni (meglepetésre 12 évesen egy rozsdapötty sincs rajta), mert eladni nem érdemes, de előre félek, mit kell még kicserélni rajta. A FIAT szervízről meg nem szeretnék semmit mondani, de hogy egy márkaszervíz ne boldoguljon egy fedélzeti számítógép felülírásával, az maga arémálom. (de a számlát benyújtották keményen a semmiért)

  Szóval a vevőt óvatosságra inteném:) Meg mellé jól esett kipanaszkodnom magam:)

  Szép hétvégét:)

 • 2012.06.08 20:28:18Aldo Moro

  Nekem tetszik ez a kocsi. Már csak a lottó 5-ös kellene hozzá, azt magasan szarnék a fogyasztásra, meg az alkatrészekre. Már attól feláll az ember tarkóján a szőr, amit a motorra van irva.

 • 2012.06.08 20:33:11uki

  Gondolom ferrari badge nélkül adják, amit Neked kell felragasztani. A dizájnt csak az apple tudja hatásosan levédeni! :-)))))))))

 • 2012.06.08 20:37:39yenoee

  Ilyet, de ne feltétlenül ezt.

 • 2012.06.08 20:38:45m.o.p.

  NA, ez volt A válasz a kérdésre. Nem a, "ha akarod" "lehet ez jó is", igazi haveri tanács a sör mellé.
  Az biztos, ha nem csapsz le rá, akár a facebookon, itt is figyelni fogod, vajon mikor látod a "kapcsolatban" jelzőt. Ha megveszed, akkor az lesz, hogy most apuci le#&@ja anyucit. Szerelemben nincs jó tanács, csak annyi, hogy elsírod a kapcsolat borzalmát, a többiek meg kiröhögnek érte, mert megmondták, ne kezd "ilyen" csajjal, titokban meg rá gondolnak, mikor a sajátjukkal vannak. Mindennek a maga szépsége ;)

 • 2012.06.08 20:45:06uki

  itt van egy lelakott 3000-ért, de legalább nyomhatod szlovák rendszámmal

  [link]

 • 2012.06.08 20:46:22The Great Destroyer

  Motor a ferraritól(308), kaszni a fiattól(croma), minden más a saab-tól(9000) és az Alfától (164). Ez egy valódi hamisítatlan lancsia :), szegény HF turbo és Stratos...

 • 2012.06.08 20:57:35belojani

  A hétvégén megnézem,majd írok.

 • 2012.06.08 21:08:12Sword

  Istenem, ha egyszer lenne annyi pénzem, hogy azon gondolkozzak megéri-e nekem venni egy Thema 8.32-t... Ja meg még ugyanennyi szervízre. Egy percig nem gondolkodnék. Most megszegtem a szabályt, mert nem tudok érdemlegeset hozzáfűzni. Nem is lehet. Álmaim autója.

 • 2012.06.08 21:19:51Urv

  Ferrari helyett szerintem NE vegyen ilyen autót. Ezt az autót az vegye megy, aki erre vágyik.

 • 2012.06.08 21:20:55-=zs=-

  Ezt a példányt kell megvenni, úgy néz ki, rendben van:
  [link]

 • 2012.06.08 21:33:30Ben Franklin

  Imádom az olasz kocsikat de ezt otthagynám. Mellesleg ha másfélre tartja kínálj be 200ezret. Neki akkor is megéri.

 • 2012.06.08 21:34:01BUBISBUBLEK

  Uramisten..... Ez tenyleg csak mazoistaknak valo . Nem szabad ilyesmire kolteni.

 • 2012.06.08 21:37:02miluman

  ez örökké instantget marad.. az a belső.. aaah

 • 2012.06.08 21:51:18yerushalem

  szerintem érdemes lenne szétnézni jobban. ahogy a szerkesztő válaszában is látszott -van szebb és jobb állapotú mint amit a levélíró linkelt! alapvetően ha valakinek az eredeti svájci link tartalmazott az vigye el magát szervízbe:-) a mobile.de-s linkek meggyözőbbek számomra!

 • 2012.06.08 22:08:01cs0ki

  uramisten de jó írás!!! király vagy Pista! Remélem, egyszer, majd ha nekem is lesz zsíros fizetésem, be tudok szerezni egy ilyet... KELL!

 • 2012.06.08 22:09:10FEKI

  VEGYÉÉÉL! Amikor éppen rendesen működik, akkor imádni fogod. Amikor nem, akkor csak lesütöd a szemedet elnézően :-)

 • 2012.06.08 22:21:29ommm

  Lottóötös után én is tartanék egyet. Nem tudom megindokolni, csak. Köszi. A francos oroszok belőtték a harmadikat :(

 • 2012.06.08 22:21:44sunblind

  .. mikor először láttam élőben, ahogy kibukik a szárny hátul, akkó én befostam. Akkoriba épp, faxtudja hány éve (évtizede?) már, épp okádtam az olasz szemétdomboktól. Talán ebben a kocsiban csapott meg először az íze ezeknek a dolgoknak a maguk meztelen vérolasz valójában. Én igazából japóra esküszöm, de mára már nagyon értem, aki erre racsnizik. .. Annak a 8.32-nek a tulajdonosa ( ő:[link] ) azt hiszem, hogy egy turboba ült át utána, és azt mondta, hogy az jobban megy, és sokkal kevésbé szopóka az üzemeltetés napi szinten.

 • 2012.06.08 22:25:09M@tek@

  uki
  Lattam az autot, es vezettem is. Abban a kereskedésben van kirakva, ahol eladtak a kocsimat. Egy jo alapnak jo, de munka annyi rajta,mint egy templomon. De a Ferrari motor az Ferrari motor. :-)

 • 2012.06.08 22:52:39malkolmcole

  olyan nincs, hogy szopóroller, csak sok szar béna szerelő... ezt tudomásul kell venni.

 • 2012.06.08 22:59:28malkolmcole

  Amúgy meg alig látni ilyen kocsit, de mindenkinek meg van a véleménye arról, hogy elektromos hiba, meg ez, meg az. Honnan tudod? Mert mondta egy olyan ember, akinek ez a kocsi nem tetszik? Ha nem tetszik, akkor már szar is? Az a szar ember, aki a mendemondákra, meg a mesékre alapozza a vásárlásait és az életét is. Nah az ő élete egy szopóroller, de annyira segg, hogy észre se veszi magát. Nap mint nap ilyen seggekkel kell foglalkoznom, mert ő ezt olvasta meg azt olvasta. Faszom tele van már ezekkel a fikázásokkal. Bammeg Pista, nem lehetne már levetni ezt negatív életmódot? Nem veszitek észre ott a szerkesztőségben, hogy csak az a jó autó, amit Ti vesztek? Hogy a Csikós mercije nem szopóroller? Meg a Te szakadt polskid? Gondolkodjatok már.

 • 2012.06.08 23:03:07AtoszMester

  De szep piros csikos motor van ebben a Ladaban.

 • 2012.06.08 23:22:37CSÖRR-CSI££

  Annyit szívtam már életemben megbízhatatlan autókkal, hogy elegem van belőlük, úgyhogy az olaszokat messzire kerülném.
  Pedig azt mondják, hogy...
  Nekem aztán mondhatják!

  Most viszont megnéztem egy pár videt erről a sz@rról a youtube-on, és... az a hang... Áááááá!!!
  Ti vagytok a tanúim, mert itt ünnepélyesen megesküszöm, hogy ha most megnyerem fullost az ötöslottón, azonnal veszek egyet, és akkor is megyek vele, ha nincs sehol semmi dolgom, csak pusztán a hangja miatt!

  (sőt egyet B. Gábor levélírónak /talán a másfél misiből fenn tudja tartani egy darabig/, meg egyet ommnak is -talán :)
  Na, megyek vissza a jutyubra és hallatom még egy picit

 • 2012.06.08 23:26:04Cobra.

  Ha öreg V8-cal szeretnék szívni, akkor inkább egy Jaguar. vagy valami amerikai, persze nem a 80-as évekből.

 • 2012.06.08 23:26:59Pasas

  Pazar írás, köszönjük.

 • 2012.06.08 23:30:38CSÖRR-CSI££

  Na, ez a balf*szság Chimborassója:[link]
  Vezeti a jappán csávó a 8.32-est, és zenét rak a videó alá!!!
  N.O.o.o.o.o.rmális???
  Szerintem a Tatuin -bolygóról jött, akkor talán el lehet nézni neki

 • 2012.06.08 23:33:43Cobra.

  Na ennyi pénzért inkább ezt:[link]

 • 2012.06.08 23:45:12RRSS2

  Erre a típusra nekem is csorog a nyálam amióta megjelent az a bizonyos cikk a totalcaron:) A jutubos videók már megvoltak, csak az riaszt el engem is, hogy nincs hozzá semmi... Minden esetre, jó hallani, hogy újra törik a fejüket a Ferrari motoros olasz autókon. Kíváncsian várom :p malcolmcolelal meg egyetértek! Sokan nagyon tudnak fikázni, mer hallotta valakitől, aki látott már olyat akinek volt... Ami igazság, hogy olcsó húsnak híg a leve ;)

 • 2012.06.09 00:14:38ykcky

  Van egy '80-as évek beli olasz 200 ló körüli, két ajtóval a tulajdonomban. Ha őszintén végignézek a birtoklás folyamatán, van pár apróság amitől az emberek nagy része kifutna a világból. Hármat említek: 1.5 évig nem tudtam használni, motorcsere; idén egy km-et sem tudtam még vele menni; szarrá van rohadva. A torta már az első egy kilométer alatt megvolt, azóta mentem vele 40 ezret, és ebből 39.999 a hab :) Ha valaha még egyszer egy métert mehetek vele az már csak a következő réteg hab. Minden szopást, minden forintot megért. Szerintem.

  Viszont van egy nagyon kedves barátom, ő a japánok kapcsán érzi ugyanezt. Nemrég vett egy Alfát. Azt hitte szeretni fogja, én szerettem volna a helyében. Most újra az Alfa előtti Mitsuban ül. És boldog. :)

 • 2012.06.09 00:56:08Bicskei Gábor

  Köszi Pista és srácok, ezt vártam. :)
  Közben b@sszus megláttam ezt:[link]
  Ráadásul az eladóval levelezek: még alkuképes is, szóval nagy szar lehet,
  szopóroller 2, az alkatrészek aranyárban, egy rohadt levegőszűrő ház 200-700 Euró.
  Ahh a szerelem nyomorba dönt, még szerencse hogy van egy asszonypajtás aki kimondja a végén: NEM.

 • 2012.06.09 01:13:47Cabriofan

  Jó a cikk elismerem,de egy szúrt szemet, hogy meglehetősen bonyolult szerkezet.....max a motor s környéke a többi miben bonyolult ?
  Mai autókra akkor mit mondanál? A Ferrari motor nem emeli fel annyira hogy egy Fiat Chrome szerű autót bonyolultnak tekintsem...
  A motoron kívül semmit sem ér...hiába ritka nem éri meg, pusztán
  a motor miatt,szerintem mellényúlás.Van még bőven hál istennek,legenda
  ezen kívül. Gábor legyen a saját önálló döntésed...ennyi...

 • 2012.06.09 03:19:44Jacko__

  Vedd meg, Gábor; valakinek fent kell tartania a gazdasági növekedést! (Munkát adsz egy csomó embernek, ha már mások nem teszik.)

 • 2012.06.09 04:14:32desmoquattro

  Szerintem is vegyel ilyet nyugodtan, nyilvan csak jo allapotut, havaloban tetszik. A sok nyomorult almodni se mero - huu mindig irigyeltem azokat akiknek volt egy kis ver a faszukban ahhoz, hogy merjenek almodni es az almokert kockazatot vallalni, nekem viszont sosem volt es igazabol ez baszottul idegesit, de olyan jol esik amikor a hozzam hasonlo balfaszokkal azt mondjuk egymasra "megfontolt" - balfekkel pedig ne torodj, neked minimum eggyel kevesebb elszalsztott lehetosegfog felremleni a halalos agyadon.

 • 2012.06.09 05:13:56visszakettopadlogaz

  Ha nem a csaladtol veszed el a penzt akkor vedd meg!!!! Egyreszt rajossz hogy az almokat nem minden esetben kell valora valtani, masreszt rajossz miert nem lett kasszasiker ez a kocsi annak idejen.

  Mellesleg: en is vettem meg mar almaim autojat, nagyon nagyon jo erzes!!!! ;) a "dreams come true" erzes sokba kerul de csak egyszer elunk ;)

  Once a time have to do it in your life, own it before die!!!

 • 2012.06.09 05:17:08visszakettopadlogaz

  Bicskei Gabor! Te egy nyuszi vagy! ( most olvastam utolso kommented ) csapj az asztalra es legy a haz ( es a kassza ) ura, kedvesed az adasvetel utan ha nem valik el toled akkor igazan szeret, ha meg nem a feleseg akkor vedd el, megtalaltad az igazit!!! Latod, mit szamit 1.5m ??? :DDD

 • 2012.06.09 06:02:44Ciri

  Gratulálok Pista!
  Ez kurva jó volt !

 • 2012.06.09 07:07:01K.teknőc

  Sztem gyűjtögess és vegyél egy igazi ferrari-t! Valami régi szörnyet... Ha harmadik autónak kell, akkor pedig szard le a ráköltést, mindig amennyi lóvéd van annyit dolgozol rajta!

  Vályinak a madamos hasonlatán beszartam :D nagyon jó volt :D

 • 2012.06.09 07:54:41Pepejoe

  Olasz...pffffejjjj....:D NEM.

 • 2012.06.09 08:03:36Pizza zabáló

  Vedd meg karaj vagy! :D

 • 2012.06.09 11:52:58Gomulka Béla

  Hogy egyeseknek miféle bajai vannak? Mikozben az ország szépen fasizálódik (máma írja a Szabad nép, mno.hu, hogy Európa helyett inkább Kínával meg az oroszokkal kéne cimborálni), és a nép avval van elfoglalva, hogy egy Lanciától megvan-e a Ferrari-érzés, vagy nincs.
  Tudom, ez egy autós oldal. Tudom, cuore sportivo meg mindenféle - csak ez egy ilyen reggel. Nem tudom, vagy a Szabad Népet, vagy a Totalcart nem kéne olvasnom. A ketto egyutt olyan, mint a sorre a bor: fejfájós.

  Amúgy meg, mint rendesen, Omm-nak itt is igaza van. Alfa Romeo motoros autót vegyen emberunk. Van olyanból Lancia - meg Alfa Romeo is, és az jobban is néz ki.

 • 2012.06.09 13:50:51madstunt

  Elég komoly félreértések vannak itt: a páciens nem azért akar 8.32-t mert beleszeretett, hanem mert nincs pénze Ferrarira de ebben Ferrari motor van... ha beleszeretett egy autóba akkor amúgy se mondasz rá olyat, hogy ronda, legfeljebb, hogy érdekes a formaterv :-)
  Emberünk szerintem sokkal jobban járna egy Hóna Legenddel vagy Accord R-el hamár japófan és nagy +erős batár kell neki

 • 2012.06.09 19:27:28don't

  Japán párti=Suzuki,Daihatsu. Igy kell erteni? Akkor nem neked valo.-Ha Lexust,vagy Infinitit ertesz rajta, akkor gondold at meg egyszer...

 • 2012.06.10 01:06:02dm996

  japan auto, olasz auto...elegge mas vilag a ketto :)

 • 2012.06.10 08:52:41Gab X

  pl
  [link]

 • 2012.06.10 11:48:47LvV

  Pont valamelyik nap nézegettem ezeket az autókat a mobile.de-n, az árakat átszámítva nagyjából 3 milliótól kezdődnek azok az autók, amelyekről azt mondom érdemes foglalkozni, de ez csak a külső, de láttam 5 milla felett igazi gyöngyszemeket is 100e km alatt, gyakorlatilag olyan kinézettel, mintha most hozták volna ki a gyárból.Japán sosem lesz, de vérbeli olasz, és aki csak 1 hangyányit is ért az autókhoz, egyből levágja, mivel állítottál oda(legszembeötlőbb a csomagtérajtó, amiből kinyílik a hátsó légterelő)Nekem kéne, ha nagyon jól keresnék, vagy az ölembe hullana egy nagyobb nyeremény, addig is maradok(akkor is maradna mert imádom)a 96-os szedán Corollámnál.

 • 2012.06.10 12:32:45LvV

  Addig is aki új Ferrarira vágyik kb. 5000 Ft-ért árulnak kerti locsoló tömlőkocsit az egyik üzlet hirdetési reklámújságában láttam.

 • 2012.06.10 19:54:18dzolee

  Az a Ferrari motor!!!!Csak a látványa megér egy misét!Kurva jó hangja lehet.Sajnos nem hallottam még ilyet élőben,de megértem a vásárlót,hogy tetszik neki.Kizárólag rengeteg pénz és olasz autó szeretet kell hozzá.Ha valamelyik nincs meg bele se kezdjen én is azt mondom!

KeresésKeresés

IndapassIndapass

▴hirdetés