RSVPTC RSVPTC

Akció: ingyen feltörték az autóm a Duna plázában

2012.12.23. 16:59 - Totalcar

Az ünnepek közeledtével megindulnak az utolsó nagy bevásárlási rohamok, de vannak, akik már csak egy-két apróságot próbálnak beszerezni a karácsony előtti napokban. A készülődést azonban megkeseríthetik az olyan esetek, mint amelyről Kati számolt be levelében. Csak pár percre hagyta őrizetlenül autóját, mégis feltörték. A rendőrség szerint fokozottabban kellene figyelni az értékekre, ráadásul a bevásárlóközpontok bekamerázása nem az ő hatáskörük. De valóban csak az autós a hibás?

Feladó: Kati

Dátum: 2012. december 23. 12:19

Tárgy: Autó

Címzett: Totalcar

Sziasztok,

Hétfő este (19.00-kor) kipakolták az autómat a Duna Plaza fizetős parkolóházában: pár percre ugrottam be a könyvesboltba egy félretett könyvért. Ezalatt a zárat feszegették, elvitték az autóból  a gps-em, és a kabát alá rejtett laptopom, és a táskám az irataimmal.

A két rendőr, akik jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen, azt mondták, hogy annyira sok ott karácsony előtt a bűncselekmény, hogy nemcsak hogy nem szabadott volna semmit sem hagynom az autóban ("hát ez kész, ezt is bent hagyta, azt is bent hagyta"), de magát az autót sem hagyhattam volna a parkolóházban. "Gyalog kell ide bevásárolni jönni!" - mondták határozottan. Illetve hogy semmit nem lehet tudni a tettesekről, mert nemcsak az nem látszik, ahol állok, de akárhova álltam volna, nem lenne róla felvétel.

Egyébként a pár órával későbbi helyszíni szemlét nem kellett megvárnom, így nem vettek ujjlenyomatot a zárról, mert mint mondták, ha nincs Cascóm, úgysem térít semmit a biztosító. Mint később megtudtam, csak akkor kapnám vissza az ellopott értéket a biztosítótól, ha lenne cascóm, ha a csomagtartóba rejtett tárgyról lenne szó, és akkor is csak 100 ezer forint értékig.

Itt jegyezném meg, hogy nem a rendőröktől hallottam először, hogy nem kellett volna bent hagyni semmit az autóban. Magam sem tettem eddig, hogy olyat hagyok bent, aminek az elvesztése fájna. Csak pillanatnyi elmegyengeség miatt hagyhattam ott az értékesebb dolgaimat: a karácsonyi rohanásban csak arra tudtam koncentrálni, hogy a könyvhöz csak a tárcámra és a telefonomra lesz szükségem, és pár perc múlva robogok tovább a következő feladatot elvégezni az Ikeába.

A parkolóházban másnap a sorompónál sikerült pár percet beszélnem telefonon egy őrrel két autó közt gyalog beállva a sorba: nem kérdezték mit keresek, de elmondták, hogy nincs leadva semmilyen tárgy. Uramnak szólítottak, így a sorompónál legalább működő kamera (rendszámot rögzítik itt) nem adhatott túl pontos képet rólam.

Harmadnap a Duna Plaza telefonközpontját értem el, ahol a hölgy nem adta meg elsőre a parkolóház telefonszámát, azt mondta, majd a rendőrség intézkedik, holott továbbra is azt szerettem volna csak megtudni, leadtak-e bármit az elveszett dolgaim közül: akár szemüveget akár a forgalmi igazolványomat. A végén azt mondta, utánanéz a részleteknek, és visszahív, de semmit nem kérdezett ahhoz, hogy ezt megtehesse, még a telefonszámomat sem kérte el.

Mikor visszahívtam, elárulta, és elértem a monitorszobát, ahol ismét megtudtam, hogy nem kéne szem előtt tartani a tárgyakat az autóban. Mondtam, hogy nem tettem ilyet, de köszönöm, hogy legalább - jobb híján - az intelmeket megosztották velem. Bár, lehet, hogy kamerázás látszatával kamera nélkül nem kéne autókat hagyni a tolvajok szeme előtt.

Csütörtökön történt az első pozitív fejlemény az ügyben: felhívtak a XIII. kerületi rendőrségtől, hogy pontosítsák a hétfő este történtekkel kapcsolatban a jegyzőkönyvet. Itt már a segítség látszatát megkaptam (elmondhattam, milyen színű, és anyagú táskáról van szó, úgy könnyebb lehet megtalálni. A jegyzőkönyvbe ugyanis automatikusan kérdés nélkül beírták, hogy fekete bőrtáskáról van szó). Illetve papírt is kaptam az irataim elvesztéséről, és tájékoztattak, hogy beindult a körözésük. Ez volt az első beszélgetés, ami nem a kioktatásomról szólt.

Azt mondta a nyomozó, hogy csak a gps szélvédőre szerelt tartóját figyelik ki (ez nem jár feltűnő nézelődéssel). Ugyanis ha van a gps-nek tapadókorongja ott, akkor az autóban van a készülék is, mert senki nem viszi be magával vásárolni, hanem csak a kesztyűtartóban, vagy - ha cselesnek érzi magát - az ülés alatt tartja. A többi értékem, csak plusz jutalom volt a tolvajnak, nem amiatt törte fel a kocsimat. Valóban a kesztyűtartóm és az alatti rész volt a legalaposabban kipakolva, innen még Mong Attila: Kádár hitele című könyvet is elvitték, valószínűleg a libris papírszatyor miatt, hogy beletegyék a készüléket is. A kocsi többi részéből csak a két értékes tárgyat húzták elő.

Később rendőrközeli források megerősítették, hogy nem készült felvétel a héten a parkolóházról. Már vagy három hete nem működnek a kamerák a Duna plaza parkoló épületében: "elvágták a zsinórt". De már előtte is nagyon gyenge minőségben kaptak csak innen anyagot: "csak a lámpák látszottak a felvételen, még a rendszám sem". Illetve hogy mostanában sűrűsödött az autók feltörése a helyszínen, van hogy napi két-három is történik. Ezt a Duna Plaza parkolójában nem erősítették meg.

A rendőrség honlapján található térkép csak 30 napra visszamenőleg mutatja a feltöréseket, és itt a Duna Plaza területét, talán mert nem közterület, nem is jelölték. Nem rendelkeznek a bevásárló központok parkolóit érintő bűnesetekkel kapcsolatban statisztikai adatokkal, árulta el a BRFK szóvivője arra a kérdésre, hogy melyik plázaparkolóban történik a legtöbb bűncselekmény karácsony előtt. Hozzátette: "A bevásárlóközpontok bekamerázása nem a rendőrség kompetenciája, hisz magánterületről van szó. Az ilyen jellegű esetekben a rendőrség elrendeli a nyomozást, és a büntetőeljárás szabályai szerint lefolytatja azt." Egyébként a plázán múlik, hogy milyen minőségű kamerát használ, mégha mostanában egyre olcsóbbak is a jó kamerák. Így azt is megtehetik, hogy hangyás képeket adnak le bizonyítékként vagy hogy nem is rögzítenek semmit.

Egyébként később láttam, hogy az amúgy kicsi és könnyen áttekinthető Duna plázás parkolónak a harmadik szintjén ígérnek még nagyobb biztonságot: "a parkolási díjon felül fizetendő plusz 200 Ft-ért őrzött helyen, még nagyobb biztonságban hagyhatod autódat". Ez a szlogen azért az alsóbb szinteken is feltételez egyfajta védelmet, hisz a nullát nem lehet fokozni. Ami azonban jó hír, hogy az alsó szinteken az első óra parkolás ingyenes, így ennek az akciónak köszönhetően nem kellett fizetnem azért, hogy kiraboltak: a rendőrségi jegyzőkönyvvel együtt is egy órán belül maradtam.

Kati

Kommentek

 • 2012.12.24 00:43:57uarempty

  "elzee
  Érdemes lenne egy "kommandót" szervezni a mocskos tolvaj gazemberek lebuktatására, ha már a biztonsági szolgálat és a rendőrség is tehetetlen... Bár lehet, hogy nem véletlen?"

  Szerintem lehetne, csak civil akciót...Úgy mint a bringás srácok a TOLVAJKERGETŐKben :

  [link]

  Szerintem nyugodtan lehetne egy csali autó erre (csali cuccokkal benne)...közelben egy jó hd kamerát elrejteni és így figyelni, VÁRNI a tettesre.Egy másik autó mindig készen állna szintén a közelben, ha esetleg a kocsit is vinné a fószer....ÖTLET?

 • 2012.12.24 00:47:58tede

  uarempty: ha nem rendőr teszi, akkor már csak azzal személyi szabadságot korlátozod, ha lefogod az illetőt. Meg ahogy írtam, az elkövetők agresszívakká is válhatnak és akkor mit csinálsz? Egy verekedés, ahol akár szúró vagy ütőfegyverek is előkerülhetnek már nem gyerekjáték. Civil ember maximum valahogy felveheti az eseményt, de beavatkozni már veszélyes is lehet.
  De vajon a bűnüldözők egy ennyire "frekventált" helyen miért nem tudnak csapdát állítani? Amennyi idejük a feltörések dokumentálásával elmegy, tuti kijönne belőle egy csapda állítás és akkor meg is előzhetik a jövőbeli ügyeket, ha sikerül nekik elkapni az elkövető(ke)t.

 • 2012.12.24 00:49:01hofeherke52

  Sajnálom Katit. Okulásként másoknak is álljon itt egy szintén megtörtént eset: Budapest, Csalogány utca és a Körút közötti egyik utcában és fizetős közterületi parkoló helyen fényes nappal a nejemet bent hagytam az autóban. Az ott "szolgálatot" teljesítő parkoló ellenőr pár kör után közölte vele, hogy "bukjon le", mert így nem tud fényképet csinálni az első szélvédőről. Szegény nagyon megijedt és teljesítette a parancsot, az elkészült mikulás-csomag felhelyezése után 30 másodpercen belül egy kapucnis emberke odarohant a kocsihoz és a bokszert tartó jobb kezével be akarta törni a kocsi bal első oldalüvegét. Nejem viszont farkasszemet nézett vele - lesz, ami lesz alapon - és így a kapucnis emberke a nagy meglepetés és hátrahőkölés után villámgyorsan elrohant.

  Szóval mindegy, hogy mit csinálsz, ha valaki kinézi a járgányodat - ha lát benne valamit, ha nem - amikor azt látja, hogy őrizetlenül hagytad, máris akcióba kezd a zsákmány reményében: napi kábszer adagra, napi egyéb más dologi kiadásra.

  Békés, boldog karácsonyt!

 • 2012.12.24 01:00:39uarempty

  "tede
  uarempty: ha nem rendőr teszi, akkor már csak azzal személyi szabadságot korlátozod, ha lefogod az illetőt."

  Jó, hát nem arra gondoltam, hogy megállítod és ott helyben neki állsz megfejelni...nem, csak annyi, hogy feljelentést már megy abban a másodpercben a rendőrökhöz, hogy lopják ezt meg azt, kocsit..cuccot akármit...és követed/követik az tolvajt és ennyi.Nem kell kontaktusba kerülni vele, a felvétel megvan a tolvajt követik..lehetőleg hd kamerával 1080p-sel már vannak ilyen kis kamerák..egy jól szervezett civil szervezet (jaj), simán működne szerintem...
  AKár komolyabb tolvaj bandákat is le lehetne fülelni így, úgy gondolom...kivéve, ha azok rendőrt is lefizetik...és a rendőrök igen lassan regálnának a feljelentésedre, és ha a csoport hiába üldözi, ha a rend őre korrupt és nem akar belemászni ebbe.De feltételezzük fel, hogy nem korrupt mind...Itt fel is vetődik a kérdés, amit te is írtál jogosan, hogy miért nem helyeznek ki csalikat ŐK?????...gondolom súlyos pénzek mehetnek a háttérben.

 • 2012.12.24 01:09:16A szerelő

  Szervezni kéne egy polgárőr egyesületet, akik önkéntesen és/vagy adományokból a kis tolvajköcsögöket elkapják. Ha már a civilek adójából nem fussa ilyesmire, akkor marad az önvédelem.

 • 2012.12.24 01:45:56Spoortcyty

  Egyébként azt lehet tudni hogy milyen autója van Katinak? vagy mai világba már nem számít? bármit feltörnek?

 • 2012.12.24 02:26:49Joske

  Nekem Bécs belvárosában egy állítólagosan örzött mélygarázsban törték fel az autóm, és vitték el a GPS-t a kesztyűtartóból. Ott még a parkolást is kifizetteték ezek után, ami a legdrágább pesti árnál is húzósabb, ~4 euro/óra. Szóval máshol sem jobb a közbiztonság, és a leghatásosabb egy kaukázusi pásztort tartani az autóban. Bár azt meg az állatvédők nem nézik jószemmel, pedig az enyém szívesen kisérgetne bárhová egész nap.

 • 2012.12.24 02:28:01Joske

  Az őrzött parkolóknál erős a gyanúm, hogy maguk az őrök a bandatagok vagy legalábbis a tippadók.

 • 2012.12.24 03:19:39braincruiser80

  - sosem értettem minek a GPS Budapestre.. nem egy akkora metropolisz, hogy egy sugárút melletti plázát ne lehessen megtalálni. laptop kabát alatt... jól el tetszett dugni... megnyugtatom, hogy fényes nappal a paulay edében 25 éves wartburg hátsó ablakát beverik egy bőrdzsekiért... táska és iratok... komolyan Katika? ..ilyen erővel matrica is mehet a szélvédőre lista meg az üzenet, hogy csak két percre ugrottam el.. nyitva hagytam...

 • 2012.12.24 03:21:38bekestobbsegg

  Egy következmények nélküli trágyadombbá tettétek az országom. Vádollak benneteket!

 • 2012.12.24 03:23:58bekestobbsegg

  Azért a civil szférában valami már elkezdődött: tolvajkergetok.hu

 • 2012.12.24 03:33:48hpapagaj

  Kedves Duna Pláza!

  Vidékről eddig mindig ide mentünk mozizni, ha úgy adódik. Elmentek ti a p.-ba!

  C őrök vannak, elképzelhető hogy ők is bandatagok.

 • 2012.12.24 03:43:15hpapagaj

  "Valószínű, hogy a Duna Plaza biztonsága is a megszorításokat nyögi, mertugye most már gépek vannak parkolóőrök helyett."

  Na, az őröknek már nincs munkájuk, ellenben a rendszert ismerik, itt a vége...

  Érdemes lenne biztonsági fóliát tetetni az üvegekre, hogy ne törjék be olyan egyszerűen.

 • 2012.12.24 04:47:52samot

  Mindegy miket épitenek oda a XIII.ker hümarad önnmagàhoz!Ez a kerület ezelött 30 éve is getto volt,meg az is maradt!A hab a tortàn,hogy még fizetsz is azért,hogy "kipakoljanak"!

 • 2012.12.24 05:01:32Skulo

  Azért a faszkivan, hogy még az érezze magát szarul, akit kiraboltak, mert nem páncélszekrényben tartja az értékeit ha bemegy egy boltba.
  Szép ország az, ahol a tolvajok a jó fejek, mert hiszen Ők kényszerítve voltak rá, hogy feltörjék az autót, mert hát ott volt benne az a sok érték.
  Elmentek ti a picsába az autófeltörőkkel együtt....

 • 2012.12.24 05:24:48boxerik

  A én autómat anno kétszer törték fel ott, pedig egy szakadt Samara volt. Semmi érték nem volt benne - az autó "állaga" nem engedett GPS-re következtetni! A második alkalommal elvittek a csomagtartóból egy Tesco szatyrot tele mosásra szánt büdös értéktelen sport cuccokkal...

 • 2012.12.24 06:09:22Szumi

  Másik: Németországban ( Köln) voltam az ottani Expo-n, mint kiállító. A létesítmény előtti parkolóba a rendőrség egy kis faházat telepített az időszakos tumultus miatt. A faház mellett parkoltam, mégis feltörték ( ablakbezúzás módszerrel) az autómat - egy benne hagyott GPS miatt. A parkolóhelyért ott is fizetni kellett, mégsem térített senki egy fityinget sem.
  Egy VIII. kerületi barátom műhelyébe rendszeresen szoktam járni . Orczy tér környéke. Ő már kiokosított, hogy: sem GPS tartó, sem annak lenyomata ne legyen a szélvédőn, sem aprópénz, cigaretta, szerszám, vagy üres szatyor ne legyen látható az autóban. Semmi. Minden, amiről azt gondolják, hogy értékes, vagy értéket rejthet - és az érték az, amiért valaki pénzt ad - az elég ok arra, hogy feltörjék az autót. És nem vacakolnak, berúgják az üveget, felmarkolják a valamit és már futnak is. Szép Karácsonyt.

 • 2012.12.24 06:31:14k13

  Bambano: rég nincs már ott.

  Nekem 6 hónap alatt 2x törték a város 2 külön pontján. Másodjára egy fél üveg víz volt csak szem előtt. Utána ledugóztattam a zárat. Persze ettől függetlenül próbálkoztak harmadjára is (A38 mellett amíg koncerten voltam), bejutni nem tudott, de legalább letépte a kilincset. Ez volt 1,5 éve, azóta csönd van.....úgyhogy lassan időszakos lesz. :(
  Jah, és most lesz 3 éves az autó.

  Nincs megoldás max, h tényleg semmit nem hagyunk benne. Feltörni így is fogják, de legalább nem nyernek vele.

 • 2012.12.24 08:12:48pmobilTB

  Ez ugyanúgy eljátszanák a kedves olvasóval mondjuk Olaszországban is. Szóval nem tudom miért kell megint "sz.r ez az ország, ilyen is csak Magyarországon" van szintű dumákat lökni.

 • 2012.12.24 08:24:01niobee

  Félelmetes. És engem hülyének néznek, mert kiveszem a rádió előlapját és magammal viszem, a gps-t is, és még az utolsó nejlonzacskót is.

  Jaigen, azt hozzá kéne tegyem, hogy egyszer (kétszer) feltörték már a kocsimat. A CIPŐMÉRT: nem volt érték, kicsit már szét is volt szakadva, egy fekete magassarkú cipő, hatalmas zsákmány volt. Én meg fizethettem az ablakcserét. Azóta TÉNYLEG semmit sem hagyok ott.

  Törjön le a keze az ilyennek.

 • 2012.12.24 08:41:43rockseiaXLL

  Divat lett mostanában, hogy alulról megfúrják a tankot, hogy ellopják a benzint. Nyilván az a hülye, aki nem szívja le, mielőtt ott hagyná az autóját.

 • 2012.12.24 09:35:29Napkutya

  Szentendrei-úti OBI parkoló, augusztus, utánfutós, szebb napokat látott Audi.
  Jött a tolvaj ÚR, (Nem látszott rajta, azt hittem övé a kocsi.) és simán kinyitotta a hátsó ajtót, -gondolom azt hitte elfelejtették lenyomni a pöcköt.

  Még akkor is félig a kocsiban volt, amikor megjelent mögötte a két szobafestő srác, akik a parkoló szélén cigiztek. Gyors eljárásban le is folytatták az ügyet, -de az a vicc, hogy az ajtóban álló biztonsági őr (kb. harminc méter) oda sem nézett, pedig az esemény járt némi hangzavarral.

  Szóval felesleges bízni a kinti őrökben. Legfeljebb arra jók, hogy ne lopják el a bevásárlókocsikat....

 • 2012.12.24 09:36:23cenzor urak!

  Hogy világos legyen. Jó pár éve mozi alatt feltörtek a pólusban engem is és sorba mindenkit a parkolóban. A parkolási díjat azért elkérték, és a parkolóőr reakcióiból teljesen nyilvánvaló volt, hogy ők benne vannak ( Kb egy teherautónyi cuccot pótkerék stb.-t vittek el egy óra alatt. Tényleg nem tűnt föl a sorompós embernek, hogy teherautók járnak ki be? gondolom a parkolásért fizettek.). Évek óta így megy. Nem tudom, hogy a Pólus ezt hogy gondolja. A rendőröknek persze erről tudniuk kell ha nincsenek is benne...
  Én mindenkinek csak azt javaslom, hogy az ilyen bevásárlóközpontot, ahol arról nem bírnak gondoskodni, hogy a vevő autója biztonságba legyen ( pl. kamera felszerelése) oda ne menjenek. Az,hogy egy bevásárlóközpont az őrzéséért nem vállal felelősséget nem jelenti azt ,hogy ne lenne kutya kötelessége mindent elkövetni azért, hogy sorozat lopások ne történhessenek... Nyilvánvaló, hogy az áldozat ezért a maffiaszerű magatartásért nem felelős.

 • 2012.12.24 09:45:53cenzor urak!

  Elnézést mindenkitől, de főleg a pólustól. Értelemszerűen Duna Plázát akartam írni. Mivel csak egyszer voltam ott ( a kellemes élményre tekintettel azóta sem), / a pólusban meg az életben nem voltam/, már rosszul emlékeztem. A Váci úton voltam arra emlékeztem, az meg a Duna Pláza.
  Nyilván ezért is reagáltam a cikkre.

 • 2012.12.24 09:51:08hoga

  Hogy folytassam, azt miért nem értékeljük, hogy 2010-2012 között egy gépjárműfeltörés sem volt a DP- ben, ami Budapest szinten is nagy szó? Akkor is a biztonsági szolgálat fogta el az elkövetőt, és nem a Hatóság, vagy az állampolgárok. Az én meglátásom szerint itt legalább próbálnak segíteni a biztonsági őrök még ha kevesen is vannak, amit az elmúlt évek statisztikái szerinti csekély bűncselekmény elkövetése is alátámaszt a bevásárló központban. Egyszóval lehet köpködni, lehet megszólni bárkit, de mindenek előtt célszerű önvizsgálatot tartani, meggyőződni arról, valóban megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy ne váljunk, válhassunk bűncselekmény áldozataivá, mivel nem várhatjuk el, hogy mindenki mellett álljon egy rendőr, vagyonőr vagy esetleg testőr. Te meg kedves Kati, legközelebb hagyj egy elérhetőséget, vagy kérj egyet a biztonságiaktól, és nem kell a rendszámfelismerőtől elvárnod, hogy megismerjenek

 • 2012.12.24 09:52:32droland

  "Azt mondta a nyomozó, hogy csak a gps szélvédőre szerelt tartóját figyelik ki (ez nem jár feltűnő nézelődéssel). Ugyanis ha van a gps-nek tapadókorongja ott, akkor az autóban van a készülék is, mert senki nem viszi be magával vásárolni, hanem csak a kesztyűtartóban, vagy - ha cselesnek érzi magát - az ülés alatt tartja." - Ez egy ALJAS SZÁNDÉKÚ SZÁNDÉKOS FÉLREVEZETÉSI DUMA. Ugyanis nekem a gps egyben a telefonom is, így aki kinézi a kocsimat, az maximum a GPS tartót tudja feldugni a saját seggébe, mert a telefont meg mindig magammal viszem. A rendőr hazudott, hogy senki nem viszi magával a GPS-t.

 • 2012.12.24 11:01:03wolfcsaba

  Elolvastam a kommentek kábé felét. Mindannyian fordítva gondolkodtok! Állítsunk csapdát, vegyük fel HD kamerával, jaj, nem tarthatjuk vissza, mert az szabadság korlátozása, ilyet csak rendőr csinálhat, dehát ó és jaj, a törvény a bűnözőket védi... Írogattok itt 100-an, és nem látjátok a működő megoldást, kitaláltok minden baromságot. Elmondom mi működik: A törvény a bűnözőket védi? Nincsenek kamerák? Összeszedek 5 havert (civil szerveződést, ha úgy jobban tetszik), odateszünk egy kocsit benne laptop, GPS, és várunk. Aztán amikor megjelenik a páciens, odaugrunk öten, elsőre belelövünk kettőt a pofájába a gázpisztollyal, aztán kirugdossuk a fogait, és végül megkérdezzük tőle, hogy kik vannak benne a buliban (biztonságiak, többi tolvaj, rendőrök? ez eddig 90 másodperc volt), aztán beszélgetünk azokkal is (csak röviden). Vajon mit fognak tenni? Feljelentenek? Ugyan, ki nem szarja le, a törvény a bűnözőket védi. Ha valami csoda folytán meg is találnak, ránk is bizonyítják, majd kapunk fél év felfüggesztettet, meg 50 ezer pénzbírságot. De ha kocsi nélkül megyünk, és nem mutatkozunk be mindenkinek ötször, megadva az anyánk nevét is, akkor sosem kapnak el.

 • 2012.12.24 11:11:02braincruiser80

  @wolfcsaba: csak gratulálni tudok a szemet szemért fogat fogért elvért.. ilyen erővel zsákot is húzhatnánk a fejükre és furgonnal kivihetnétek őket a pilisi erdőbe.. dobhatnátok egy-egy lapátot a kezükbe és míg ássák a saját sírjukat is elmondhatnák, hogy kik vannak még benne.....
  a mai magyar ítélőtábla pedig a következő: - meglöksz egy hajléktalant, kitörik két foga ahogy elesik.. a tanúk azt nyilatkozzák rugdosod a földön.. garázdaság.. 240e + bűnügyi költség.. tárgyalás nélkül.. csak bírói határozat...

 • 2012.12.24 11:19:33Neurotoxin

  "Azt mondta a nyomozó, hogy csak a gps szélvédőre szerelt tartóját figyelik ki (ez nem jár feltűnő nézelődéssel)" Én leszoktam törölni a tapadókorong nyomát is, akkor is leveszem a tartót, ha csak 5 percre szaladok be valahova, de ha felakarják törni, ez sem ment meg semmitől.

 • 2012.12.24 11:32:11wolfcsaba

  braincruiser80: Mint mondtam, nem feltétlenül kell bemutatkozni, és megadni a címünket, anyánk nevét, személyi számunkat. A rendőrség ugyanolyan tehetetlen lenne velünk szemben, ahogy másokkal is. Kijönnek, megvertek ismeretlen tettesek egy illetőt, aki tévedésből nem a saját autóját nyitotta ki, pár hónap múlva lezárják a nyomozást, mert nem tudják meg sosem, hogy ki tette, és mennek vissza a bokorba a sebességmérőket igazgatni. Ilyen világban élünk. Alkalmazkodni kell. Hajléktalanokat meg nem lökdösök, nincs rá okom. De ha meglátom, hogy a kocsimat nyomja fel, biztos kirugdosom a fogát. Ha meg esetleg kénytelenek foglalkozni az üggyel, akkor azzal elérhetővé válik az, hogy ott lesznek a DP parkolójában, és keresik az autótolvajok megverőit. És ezzel az autótolvajokat is hátráltatják. Amúgy a rendőröket sem hibáztatom, amennyit keresnek, annyiért én se lennék túl lelkes. Laktam pár évig a 8 kerben, egy alkalommal elég rendesen megruháztak, kihívtam a rendőröket, ki is jöttek pár óra múlva, és azt tanácsolták, hogy a feljelentés helyett vegyek egy baseball ütőt, és verjem meg őket. Tehát a rendőrség ennyit tud.

 • 2012.12.24 11:47:50yomsisi

  Az a helyzet, hogy kabát alatt SEM, kesztyűtartóban SEM szabad semmit értékeset hagyni. A Pláza felújított parkolója pedig elvette a lehetőséget az üzemeltetőtől, a zsebre dolgozásra.
  Emiatt simán elképzelhetőnek tartom, hogy a kábel elvágása szándékos és a társaság összejátszik a tolvajokkal. Volt már ilyen, nem? :-)

 • 2012.12.24 11:58:39wolfcsaba

  Ja, még a magyar ítélőtáblához:
  Tegyük fel (ilyet nem tennék ok nélkül), hogy tehát meglökök egy hajléktalant, aztán megrugdosom a földön, ezt látják öten. Ezért kaphatok 240 ezret, meg egyéb költségeket, meg a garázdaság. Jól hangzik. De hogy is jöhetne ez össze? Megrugdosom a hajléktalant, aztán megvárom, a tanúkkal együtt, amíg megérkezik egy óra múlva a rendőrség? Valaki majd vissza fog tartani addig? Azt nem lehet, mert akadályozna a szabadságomban. És esetleg ezért kirugdosom az ő fogait is. (Már jogosan.)
  Nem, ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy találok egy hajléktalant, odamegyek, megrugdalom, ezt kővé dermedve nézik öten, még másik öt nagyon gyorsan elhúz a környékről, amikor már kirugdosódtam magam, akkor elsétálok. Ezután az öt kővé dermedt tanúból még kettő lelép, ott marad max három, ebből az egyik hívta a rendőrséget, várnak a rendőrök megérkezéséig (minimum fél óra), elmondják, hogy láttak egy 30-40 körüli férfit kék-zöld-barna-fekete szemmel, őszes-barna vagy őszes-fekete hajjal, kábé 175-185 magas, sötétkék vagy fekete kabát volt rajta, meg farmer. Biztos meg fognak találni 10 percen belül, hogy aztán elítéljenek, ugye? Van itt bárki, akinek már az életben bármiféle betörést, feltörést, akármit megoldott a rendőrség önállóan? Mármint úgy, hogy nem volt róla HD videó, ismeretlen a neve, és senki sem ismerte fel a tanúk közül, hogy ez a Kovács Pista volt a József Attila utca 8/c. 7/26-ból?

 • 2012.12.24 12:26:46Joeyrage

  Nekem kb. 1.5 hónapja próbálták meg feltörni a kocsit a DP (akkor már felújított) parkolóházában. Fényes nappal, úgy hogy csak a telefontartó volt bent. Nem sikerült a pancsernek bejutnia, viszont a zárak barmolásával így is igen komoly károkat okozott.

  A DP telefonos ügyfélszolgálatának és a "biztonsági őröknek" a hozzáértéséről és a hozzáállásáról ne beszéljünk. Gondolom az ott elérhető fizetésért nincs jobb munkaerő.

  Én is azt a választ kaptam a nyomozóktól, hogy a telefontartót nézték gps tartónak és azért akartak bekukkantani... no comment, heti szinten járok a DP-be 2 éve. Folyamatosan ott a tartó és eddig semmi gond nem volt. Persze lehet csak szerencsés voltam.

  Ami számomra fura; ha elköltenek xmillio forintot a felújításra, akkor miért nem a biztonság a prioritás a szánalmasan működő új kártyás rendszer helyet...?
  Vagy hogy ne induljon el a pár éve közismert folyamat, amikor sorra vitték ki a kocsikat a plázából a parkolós alkalmazottakkal lejattolva?

  Nyomozás lezárult 2 hete. Volt ujjlenyomat, tenyérlenyomat, kamerafelvétel. Természetesen semmit nem ért.

  Tanulság: Nem mind1 hol állsz meg a parkolóházban, ha már beállsz. Ne legyen félemelet, közel és jól rálátható legyen a bejáratból.

  Ami nonszensz, hogy lassan a tolvajhoz kell járulni, hogy inkább szemlézze le előre a kocsit a vagyontárgyak után, és legyen szíves ne barmolja szét a zárát/törje be az üveget, és mindenki happy marad.

  Magyarország....

 • 2012.12.24 12:28:2435up

  "Jópár hónapja nem kell aprópénz a bevásárlókocsikba és tadádámm, eltűntek a kéregetők!!!"

  A tolvajok is elhuznanak melegebb eghajlatra, ha az emberek konzekvensen nem hagynanak ertekeket az utasterben. Nem a levelirot hibaztatom, de a problema gyokere az, hogy van *mit* ellopni...

 • 2012.12.24 12:36:49Joeyrage

  "Jópár hónapja nem kell aprópénz a bevásárlókocsikba és tadádámm, eltűntek a kéregetők!!!"

  A tolvajok is elhuznanak melegebb eghajlatra, ha az emberek konzekvensen nem hagynanak ertekeket az utasterben. Nem a levelirot hibaztatom, de a problema gyokere az, hogy van *mit* ellopni..."

  Kicsit Off: ez sem igaz:( váci úti tesconál így már nem a kocsik között, hanem bejáratnál tarhálnak. Ez így még kellemetlenebb.

 • 2012.12.24 12:38:15Kandaláber

  Egy úgynevezett örzővédő cég által felügyelt területeten sorozatosan történnek gépjárműfeltörések, "alkalmatlanok" a kamerák, a rendőrség "magatehetetlen", a Plaza vezetői "nem észlelnek" tennivalót a jelenség kapcsán, a rendőrségi belső ügyek nyomozói mindezt "nem látják", a hírös-nevezetes bűnügyek előfordultsága az országban statiszták internetes rendszerben a közterületként funkcionáló magánterületek "kifelejtődtek".

  Hisztek még a mesékben?

 • 2012.12.24 12:52:58Kandaláber

  hoga:
  "2010-2012 között egy gépjárműfeltörés sem volt a DP- ben"

  Forrás?

 • 2012.12.24 13:59:17vengeur

  Szomorú dolog ez így karácsony előtt. De tény hogy kicsi országunkban semmit nem hagyhatsz az autóban, még 5 percre sem. Jómagam autóval dolgozom, civilben is azzal járok. ha kiszállok viszem a laptopit, táskát, stb. Mindig...Kényelmetlen, de eddig bevált.. Zárójelben megjegyzem: utoljára a 80-as évek végén az Ezerkecském törték föl a hátsóülésen hagyott PVC bőrdzsekimért, hála az égnek..! Másrészről valami sajátos agybetegség folytán irtózom a plázaparkolóktól, inkább kerengek az utcán félórát, és fizetek, mind hogy beálljak egyszer is, függetlenül attól hol és melyik is az..

 • 2012.12.24 15:23:30Dick_Assman

  Az én szakadt 27 éves mazdámat egymás után háromszor törték fel ugyanabban a kis XI kerületi utcában. Először nem hiányzott semmi, csak ülések hátratolva, lehajtva, cigicsikkek a padlón->gondolom itt lőtték magukat a jóarcok. Az egyik zár már cseszegetve volt régebben, bármivel ki lehetett nyitni ami belefért fizikailag, ennek a rudazatát lekötöttem, biztos ami biztos..

  Egy héttel az eset után lekötött zárral elvitték a rádiót, pedig az előlapot soha nem hagyom a kocsiban.

  Szintét egy hét elteltével a csomagtartót is kipakolták, már teljesen üres volt az autó, kivéve egy izzókészletet, meg egy-két rozsdás villáskulcsot, gondoltam ezek nem kellenek senkinek.. tévedtem.. Inkább örülök hogy a pótkereket nem vitték el.. Nehéz volt, puhányok, vagy mi?

  Ez volt kb 3 éve, egy hónapja új nyomokat fedeztem fel a kocsin, az egyik zár körbe lett harapva svédfogóval, és lötyög az ajtóban.. Ezek meg pancserek voltak, mert nem sikerült kinyitni, de legalább megrongálták az autómat..

  De nem is tudom, mit várnak egy 27 éves láthatóan ridegtartáson élő autótól, az egyetlen érték benne a rádió, de az előlap persze a lakásban. Szerintem csak azért van még meg maga az autó, mert van alkatrészellátás ezekhez bőven.

 • 2012.12.24 15:24:25Dick_Assman

  Ja, és a rendőrség csak annyit mondott, hogy fejből tudnak mondani bandákat akik errefelé autókat törnek. Bekamerázott utcában állok. Még jegyzőkönyvet se vettek fel.

 • 2012.12.24 15:42:21tailor13

  A sok GPS-tartó-festitisztának szeretném elmondani, hogy a teszkós GPS/PDA/telefontartó akármi egy éve benne figyel az autóban, ha nem is minden nap, de hetente többször járok vele Bp-en, és nem csak a XII. kerületben, sőt, szokott több éjszakát-napot egy helyben tölteni, nem túl barátságos viszonyok között. Benne szokott olykor lenni fél napokat laptop, miegymás, még nem törték fel. Lehet, hogy azért, mert egy 12 éves Stift Sedan jól lemattult fényezéssel, némi felületi rozsdával, 2-3 hónapos retekkel :)

 • 2012.12.24 17:19:50Schütii

  Talán bicskanyitogató amit a rendőrök mondanak, de nagyjából igazuk van. A közbiztonság nem (csak) rajtuk múlik. Lehet hüledezni rajtuk, meg fikázni őket, de amíg nem tesszük meg azokat az óvintézkedéseket ami módunkban állna, addig nem érdemes óbégatni.

 • 2012.12.25 00:05:27tede

  schüti: kollégámnak teljesen üres autót törtek fel. A zsernyákok szerint ez is megesik, mert gyanús a kocsifeltörőnek és benéztek a kesztyűtartóba. Igazábal a kinyitott és üres kesztyűtartó lehet csak ilyenkor a megoldás, de eddig szinte soha nem láttam, hogy valaki is csinálná azt.

  Nem kell állandóan a sértettet ostorozni, hogy provokálta a feltörőt. Hogy rohadna meg az élet, amikor még a sértett húzza meg magát.

  Iszlám törvénykezés kéne és egy idő után nem maradna nekik mivel feltörni az autókat.

 • 2012.12.25 08:02:58dr.Hüppögő Balneológus

  Én ezt nem hiszem el, hisz' Pintér elvtárs a saját narancsszájával mondta, hogy két hét alatt megjavult a közbiztonság.
  Szóval, kamu a poszt.
  Béla is ezt mondja, tudod, az a izé...

 • 2012.12.25 13:28:59Schütii

  tede: Nem értek a vallásokhoz, de akármelyikről is legyen szó, azért előbb meg kell(ene) találni a bűnöst, hogy leckét lehessen neki adni.
  A kollégád esetéhez: a magánvagyon őrzés-védelme nem állami feladat, ezért télleg kár óbégatni, már aki óbégat... Ő így járt. (nem vagyok rendőr)

 • 2012.12.26 06:41:18zedzed

  Sok hozzaszolast olvastam, hogy kulfoldon is ua mert a bunozes leszarja a hatarokat.
  El kene vonatkoztatni attol amit "gondolnak" az emberek kulfoldrol es tapasztalatokra kellene hagyatkozni mintsem szobeszedre. Igenis joval alacsonyabb bunozes van tolunk nyugatra.
  Reszemrol arrol tudok nyilatkoni amit en latok, es en NEM EU-ban elek (Ja tenyleg, kulfold nem csak EU-n belul van...). Itt nem torik fel az automat, nagyon erdekes. Senkinek fel sem merul a fejeben hogy csak be merne nezni a parkolo automba, leven az nem az ove es nehogy mar gyanuba keveredjen. Lassan mar az a hulye magyarorszagon, aki nem tori fel a masik autojat... Normalis ez?!

 • 2012.12.29 19:16:31pc guru-e vagyok

  Nekünk szintén Duna Pláza elől fényes nappal lopták el elég drága versenyzéshez használt bringánkat. Volt felvétel, az őrök megnézték, és elmondták, hogy az a srác volt, aki innen rendszeresen lopja a kerókat. LOL! Persze a rendőrséghez már nem jutott el a felvétel, valahogy addigra megsemmisült és hát, az ügy lezárva.

 • 2012.12.29 19:47:31hoga

  Kandelaber

  "Egy úgynevezett örzővédő cég által felügyelt területeten sorozatosan történnek gépjárműfeltörések, "alkalmatlanok" a kamerák, a rendőrség "magatehetetlen", a Plaza vezetői "nem észlelnek" tennivalót a jelenség kapcsán, a rendőrségi belső ügyek nyomozói mindezt "nem látják", a hírös-nevezetes bűnügyek előfordultsága az országban statiszták internetes rendszerben a közterületként funkcionáló magánterületek "kifelejtődtek".

  Hisztek még a mesékben?"

  Hozzátenném a meséhez, tisztában vannak azzal az emberek, hogy a bevásárló központok parkolói 80%-ban nem őrzött parkolók? Azok szinte minden esetben csak parkolóhelyek igénybe vételét teszik lehetővé, nem pedig az őrzését. Különben próbáljon meg kamerafelvételt kérni bárki az Árkádtól, az Arénától, vagy még sorolhatnám a többi helyet is. Egyik parkoló sem őrzött, azért is van feltüntetve több helyen, hogy vigyázzon mindenki az értéktárgyaira, azokat lehetőleg ne hagyja szem előtt. Különben sok mindenki úgy tesz, mintha az utcán, a belvárosban vagy kisvárosokban nem törnének fel autókat, csak a DP fedett parkolójában.

  Kérdésedre az infóm biztos forrásból van.

 • 2013.01.25 11:57:51milliomodikfan

  Nem értem miért szidjátok zedzed-et, én Németországban élek és simán az ülésre vágom a gpst, legjobb esetben is berakom a kesztyűtartóba, de a foglalatot sose veszem le a szélvédőről. Egyébként a személyimet és a jogsit is a kocsiban tartom sose veszem ki, csak ha ügyet intézek, miért kéne? Egyébként melóban is, kint hagytam az íróasztalomon egy 5 euróst és elmentem szabira, 3 hét múlva mikor visszajöttem még ott volt, pedig van mozgás ott bőven. Tényleg ég és föld a 2 ország (rövid ideig dolgoztam biztonságiként is Rossmanban otthon, tehát még egy kis parám is volt, de amióta kijöttem tényleg elmúlt). Persze én a nyugati részen vagyok, itt a legutolsó román szalagmelós aki 2 szót nem beszél németül az is 1200 eurót kap havonta de az a legaljának a legalja. Minek lopjon? Megéri a kiutasítás?

 • 2013.06.12 21:57:59Buntmetall

  Igaza van annak aki azt mondja tele van rosszindulatú emberrel Magyarország. Ennek ékes példái vagytok saját mocskotokban fuldokolva abban a pöcegödörben amiben éltek! Bizony kedves bunkó kárörvendők egy normális társadalomban nyugodtan benne hagyhatod az értékeidet (főleg egy nyakig bekamerázott parkolóban) az autódban. Nálunk a gyerekek a buszmegállóban hagyják a drága kerékpárjaikat és a védőfelszereléseiket. A kutya nem nyúl hozzá!!! A motoros a Spar parkolójában rajta hagyja a sisakját a motorján. A kutya nem nyúl hozzá. Idáig is el tudnának jönni lopni a magyarok, csak itt működik a kamerarendszer, itt figyelik is a monitorokat, és itt van rendőrség. Boldog vagyok hogy már nem kell köztetek élnem!

KeresésKeresés

IndapassIndapass

▴hirdetés