Akció: ingyen feltörték az autóm a Duna plázában

2012.12.23. 16:59 - Totalcar

Az ünnepek közeledtével megindulnak az utolsó nagy bevásárlási rohamok, de vannak, akik már csak egy-két apróságot próbálnak beszerezni a karácsony előtti napokban. A készülődést azonban megkeseríthetik az olyan esetek, mint amelyről Kati számolt be levelében. Csak pár percre hagyta őrizetlenül autóját, mégis feltörték. A rendőrség szerint fokozottabban kellene figyelni az értékekre, ráadásul a bevásárlóközpontok bekamerázása nem az ő hatáskörük. De valóban csak az autós a hibás?

Feladó: Kati

Dátum: 2012. december 23. 12:19

Tárgy: Autó

Címzett: Totalcar

Sziasztok,

Hétfő este (19.00-kor) kipakolták az autómat a Duna Plaza fizetős parkolóházában: pár percre ugrottam be a könyvesboltba egy félretett könyvért. Ezalatt a zárat feszegették, elvitték az autóból  a gps-em, és a kabát alá rejtett laptopom, és a táskám az irataimmal.

A két rendőr, akik jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen, azt mondták, hogy annyira sok ott karácsony előtt a bűncselekmény, hogy nemcsak hogy nem szabadott volna semmit sem hagynom az autóban ("hát ez kész, ezt is bent hagyta, azt is bent hagyta"), de magát az autót sem hagyhattam volna a parkolóházban. "Gyalog kell ide bevásárolni jönni!" - mondták határozottan. Illetve hogy semmit nem lehet tudni a tettesekről, mert nemcsak az nem látszik, ahol állok, de akárhova álltam volna, nem lenne róla felvétel.

Egyébként a pár órával későbbi helyszíni szemlét nem kellett megvárnom, így nem vettek ujjlenyomatot a zárról, mert mint mondták, ha nincs Cascóm, úgysem térít semmit a biztosító. Mint később megtudtam, csak akkor kapnám vissza az ellopott értéket a biztosítótól, ha lenne cascóm, ha a csomagtartóba rejtett tárgyról lenne szó, és akkor is csak 100 ezer forint értékig.

Itt jegyezném meg, hogy nem a rendőröktől hallottam először, hogy nem kellett volna bent hagyni semmit az autóban. Magam sem tettem eddig, hogy olyat hagyok bent, aminek az elvesztése fájna. Csak pillanatnyi elmegyengeség miatt hagyhattam ott az értékesebb dolgaimat: a karácsonyi rohanásban csak arra tudtam koncentrálni, hogy a könyvhöz csak a tárcámra és a telefonomra lesz szükségem, és pár perc múlva robogok tovább a következő feladatot elvégezni az Ikeába.

A parkolóházban másnap a sorompónál sikerült pár percet beszélnem telefonon egy őrrel két autó közt gyalog beállva a sorba: nem kérdezték mit keresek, de elmondták, hogy nincs leadva semmilyen tárgy. Uramnak szólítottak, így a sorompónál legalább működő kamera (rendszámot rögzítik itt) nem adhatott túl pontos képet rólam.

Harmadnap a Duna Plaza telefonközpontját értem el, ahol a hölgy nem adta meg elsőre a parkolóház telefonszámát, azt mondta, majd a rendőrség intézkedik, holott továbbra is azt szerettem volna csak megtudni, leadtak-e bármit az elveszett dolgaim közül: akár szemüveget akár a forgalmi igazolványomat. A végén azt mondta, utánanéz a részleteknek, és visszahív, de semmit nem kérdezett ahhoz, hogy ezt megtehesse, még a telefonszámomat sem kérte el.

Mikor visszahívtam, elárulta, és elértem a monitorszobát, ahol ismét megtudtam, hogy nem kéne szem előtt tartani a tárgyakat az autóban. Mondtam, hogy nem tettem ilyet, de köszönöm, hogy legalább - jobb híján - az intelmeket megosztották velem. Bár, lehet, hogy kamerázás látszatával kamera nélkül nem kéne autókat hagyni a tolvajok szeme előtt.

Csütörtökön történt az első pozitív fejlemény az ügyben: felhívtak a XIII. kerületi rendőrségtől, hogy pontosítsák a hétfő este történtekkel kapcsolatban a jegyzőkönyvet. Itt már a segítség látszatát megkaptam (elmondhattam, milyen színű, és anyagú táskáról van szó, úgy könnyebb lehet megtalálni. A jegyzőkönyvbe ugyanis automatikusan kérdés nélkül beírták, hogy fekete bőrtáskáról van szó). Illetve papírt is kaptam az irataim elvesztéséről, és tájékoztattak, hogy beindult a körözésük. Ez volt az első beszélgetés, ami nem a kioktatásomról szólt.

Azt mondta a nyomozó, hogy csak a gps szélvédőre szerelt tartóját figyelik ki (ez nem jár feltűnő nézelődéssel). Ugyanis ha van a gps-nek tapadókorongja ott, akkor az autóban van a készülék is, mert senki nem viszi be magával vásárolni, hanem csak a kesztyűtartóban, vagy - ha cselesnek érzi magát - az ülés alatt tartja. A többi értékem, csak plusz jutalom volt a tolvajnak, nem amiatt törte fel a kocsimat. Valóban a kesztyűtartóm és az alatti rész volt a legalaposabban kipakolva, innen még Mong Attila: Kádár hitele című könyvet is elvitték, valószínűleg a libris papírszatyor miatt, hogy beletegyék a készüléket is. A kocsi többi részéből csak a két értékes tárgyat húzták elő.

Később rendőrközeli források megerősítették, hogy nem készült felvétel a héten a parkolóházról. Már vagy három hete nem működnek a kamerák a Duna plaza parkoló épületében: "elvágták a zsinórt". De már előtte is nagyon gyenge minőségben kaptak csak innen anyagot: "csak a lámpák látszottak a felvételen, még a rendszám sem". Illetve hogy mostanában sűrűsödött az autók feltörése a helyszínen, van hogy napi két-három is történik. Ezt a Duna Plaza parkolójában nem erősítették meg.

A rendőrség honlapján található térkép csak 30 napra visszamenőleg mutatja a feltöréseket, és itt a Duna Plaza területét, talán mert nem közterület, nem is jelölték. Nem rendelkeznek a bevásárló központok parkolóit érintő bűnesetekkel kapcsolatban statisztikai adatokkal, árulta el a BRFK szóvivője arra a kérdésre, hogy melyik plázaparkolóban történik a legtöbb bűncselekmény karácsony előtt. Hozzátette: "A bevásárlóközpontok bekamerázása nem a rendőrség kompetenciája, hisz magánterületről van szó. Az ilyen jellegű esetekben a rendőrség elrendeli a nyomozást, és a büntetőeljárás szabályai szerint lefolytatja azt." Egyébként a plázán múlik, hogy milyen minőségű kamerát használ, mégha mostanában egyre olcsóbbak is a jó kamerák. Így azt is megtehetik, hogy hangyás képeket adnak le bizonyítékként vagy hogy nem is rögzítenek semmit.

Egyébként később láttam, hogy az amúgy kicsi és könnyen áttekinthető Duna plázás parkolónak a harmadik szintjén ígérnek még nagyobb biztonságot: "a parkolási díjon felül fizetendő plusz 200 Ft-ért őrzött helyen, még nagyobb biztonságban hagyhatod autódat". Ez a szlogen azért az alsóbb szinteken is feltételez egyfajta védelmet, hisz a nullát nem lehet fokozni. Ami azonban jó hír, hogy az alsó szinteken az első óra parkolás ingyenes, így ennek az akciónak köszönhetően nem kellett fizetnem azért, hogy kiraboltak: a rendőrségi jegyzőkönyvvel együtt is egy órán belül maradtam.

Kati

Kommentek

 • 2012.12.23 20:45:17u4hgn

  Dunaplaza, GPS az ablakba, szögesléc a párna alá, és ha egy pösti még fel is venné, akkor legalább lenne min röhögnünk a jutube-on.

 • 2012.12.23 20:45:47Borenbukk

  Es ki adta ki uzemeltetesre? A szemben keregeto hajlektalan, vagy a DP tulaja? A biztonsagi kamerarendszerek teljesen felesleges penzkidobast jelentenek. A rablasokrol keszult banki felveteleken is annyit lehet megallapitani legtobbszor, hogy szurke ruhas, szurke emberek kiraboltak a bankot. Meg csak nem is kene az osszes kamerat nagyfelbontasura cserelni, es az egesz napi felvetelt sem kene nagyfelbontassal tarolni eleg csak az utolso 15 percet.

 • 2012.12.23 20:49:50Béla, tudod a Béla

  @Moan 17:56
  "Érdekes, hogy a Pólusnál a kültéri nagy parkolójuk tök ingyenes mégis van egy csomó sétáló biztonsági őr... "
  Lófasz sem ér, én a Főbejárat előtt álltam közvetlenül, a tükrörházat indexestűl lopta el valami köcsög, 2 azaz kettő percig voltam bent, nem öt percig, hanem kettőig.
  A rendőrség másfél óra múlva sem jött ki, -miután 3X felhívtam őket és 20 percet ígértek- elküldtem őket a halál faszára és hazamentem, mert vártak a gyerkőcök és a f@szom sem fog 0 fokban várni a buzeráns rendőrökre- a tükrörház és tartozékai 60 ropiba fájtak B+, kamera volt, azt sem nézték meg, illetve csak a rendőrségnek mutatták volna meg. Lóf@szt sem ér a sétáló biztonsági őr.
  Persze hogy jó a felderítési arány, ha az emberek már a feljelentésig sem jutnak el :/
  Szarjanak farfekvéses sünt!

 • 2012.12.23 20:51:26Bambano

  egysmás: sok éve egyszer láttam egy drága kabriót. tulaj megállt, lazán kiszállt, elhúzott a dolgára. mikor meg akartam nézni közelebbről, egy kisborjú méretű németjuhász emelte fel a fejét a hátsó ülésről. nem is akartam megnézni olyan nagyon :)

 • 2012.12.23 20:54:46jani_a_hegyről

  Otvar egy hely lett a Duna Plaza, regen egesz jol csengett, de hogy mar a kamera rendszer fenttartasara se fussa... Kovetkezo a szellozteto rendszer leallitasa lesz?
  A holgy igazi balfasz modon jart el, de ezt mar megkapta parszor, a rutinosak nemcsak a GPS-t viszik magukkatl, esetleg fejegyseg elolapjat, de leszedik a GPS tartojat, sot a tapadokorong nyomat is letorlik, igen, minden egyes kiaszallaskor, amikor hasznaltak a GPS-t. A kesztyutarto kinyitasa is jo otlet, kulonben nem fog nyugodni a kocsog es betori az ablakot, amugy, ha ennyi erteket visz az ember a kocsiban, meg er valamit a kocsija egy riaszto is elferne benne.
  Valoszinu kemeny tanulasg volt ez.

 • 2012.12.23 20:56:54VacakBlogHu

  Sajnálom Katalint, ez kemény szívás Karácsony előtt. Persze az lenne máskor is. Azt viszont meg kell mondjam elég felelőtlen volt szegény. Az összes papír gondolom a forgalmit is jelenti. Szerencséje, hogy az autó megvan. A kamera sem védte volna meg. Lila gőzöm sincs, hogy kell kinyitni egy autót, ha feltörni akarja az ember. De gondolom nem percekig tart és látványos póz sem kell hozzá. Így meg ki a fene sem jönne rá a monitort nézve, hogy éppen törik, nem simán nyitják?! Télen a kapucni, sál kombó sem feltűnő senki nem ismerné fel az illetőt. Óvatosabbnak kell lenni. Remélem nem viszi csődbe a tanulópénz.

 • 2012.12.23 20:57:43badboy70

  Sajnos az áruházak minden esetben elzárkóznak a számukra kompromittáló esetektől.
  Néhány éve történ(amikor a Örs-vezér téri) IKEA frissen átépített parkolóházában parkoltam,
  el akarták vinni a kocsimat.Közvetlenül a bejárati sorompó előtt parkoltam,kamera előtt.
  A recepciós nő egyáltalán nem foglalkozott velem,amikor azt kértem,hogy hívjon rendőrt,mert a garázsban nincs térerő és nem tudok telefonálni,a családomat meg nem szívesen hagynám a hideg parkolóházban(a gyermekem akkor 2 éves volt),a kocsit meg nem szeretném őrizetlenül lent hagyni a történtek után.Azt hazudták,hogy ilyen még soha nem történt náluk.A kiérkező rendőr meg azt,hogy hetente 4-5! esetért szállnak ki.Egyébként a dolog pikantériája,hogy befelé mente láttam két kis köcsögöt 3-4 kocsival mögöttem jönni be a garázsba,már egy ideje feltűnt,hogy mindig utánam van egy s.zöld opel astra.Bent pont mögöttem lévő sorba kanyarodtak be,első rendszám nem volt rajta.Én hülye még akkor sem álltam arrébb amikor a riasztót nem tudtam aktiválni,csak a második nyomásra.Mint később megtudtam,blokkolták,majd a másodikra be is mérték.Míg nyugodtan vásárolgattam(az IKEÁNAK hasznot termeltem)a kocsimat majdnem ellopták.Az IKEA még arra sem volt képes,hogy egy telefont elintézzen.Kapják be.Megfogadtam,hogy többet nem megyek oda és ezt be is tartottam.

 • 2012.12.23 20:57:47Béla, tudod a Béla

  Ez nem tűnt fel senkinek?
  "de elmondták, hogy nincs leadva semmilyen tárgy. Uramnak szólítottak,"
  aláírás: "Kati"
  LOLOLOLOLOLOLOL

 • 2012.12.23 20:59:06akyyy

  Valaki felvetette, hogy a rendőrségnek nincs forrása kamuautnak. nem kell ehez rendőrség, csak egy régebbi autó ,meg egy telefon aminek jó a kamrája, feltenni a tartót, elsétálni messzebbre, és figyelni, mikor jön egy illető, tetten érni, és akkor szolni rendőrségnek.

 • 2012.12.23 21:00:29Béla, tudod a Béla

  Hazudsz KATI, és valószínúleg lopsz is. Nem sajnállak URAM!

 • 2012.12.23 21:01:24zedzed

  Pofam leszakad hogy ennyi taplo rosszindulato ember irkal be ide...
  Elso par komment egesz jol mutatja be miert is mentem el kulfoldre elni. Ritka kincs az olyan magyar aki egyutterzo es nem a masik ember karan nyerit.
  Nem hagyunk a kocsiban semmit, buta szoke meg o baja miert ment oda... Okostonik gyulekezete... Az lenne a normalis (es az is ahol elek, milyen erdekes...?!) hogy nem kell magaddal cipelni meg a konyhaasztalt is ha elmesz otthonrol nehogy elvigye valaki ha epp betorni volna kedve.
  Szerencsetlenseg ami otthon van. Miert?? Az emberek 90%-anak hozzaallasa miatt... Mindenhez!
  Szomoru ami otthon folyik. Rendorseg is bekaphatja a hozzaalasaval meg jotanacsaival.

 • 2012.12.23 21:03:35Béla, tudod a Béla

  @zedzed, gondolom "nyugaton" kocsit sem törnek fel, ugye, és bűnözés sincs, ugye, és a szar sem büdös ugye?

 • 2012.12.23 21:05:19lyken

  Dejavu. Nyáron megálltam könyvesbolt előtt, kiszálltam a kocsiból és otthagytam letekert ablakkal elöl-hátul. Ablakon GPS, jobb egyen táska, stb. Majd bementem a könyvesboltba. Nézegettem a könyveket, egyszer csak látom, hogy utcán egy fickó kicsit lebzsel, aztán sandít körbe, aztán oda oldalaz a verdához. Aztán ugrott két rohadt nagy lépést hátra, mikor a németjuhász felkelt a hátsó ülésen. :D

 • 2012.12.23 21:05:26Borenbukk

  Te sem vagy eppen az olvasas Picassoja, Belam!

 • 2012.12.23 21:12:03Béla, tudod a Béla

  @Borenbrukk: miért is?

 • 2012.12.23 21:12:54lyken

  Egyébként rendkívül elgondolkoztató a sok megmondóember aki nagyon tudja a tutit. De egyébként most is sokuknak van olyan cucca a kocsiban amiért felnyomnák az övékét is. Miközben itt nyomják a szenteltvizes dumát.

  Egy élhető világban az lenne a természetes, hogy nem kell azon gondolkoznom, hogy otthagyhatom-e a cuccomat a kocsiban, csak otthagyom. Be lenne kamerázva a parkoló. Lenne cirkáló biztonsági őr, ahelyett, hogy mindhárom a melegedőben üldögél. Lenne főnökük aki ellenőrzi őket. A rendőrség dolgozna is, nem csak az ügyfél casco-jával törődne és erre hivatkozva nemdolgozna. Legvégül pedig egy élhető világban nem lenne annyi képmutató okoskodó megmondóember.

 • 2012.12.23 21:14:37Borenbukk

  "Uramnak szólítottak, így a sorompónál legalább működő kamera (rendszámot rögzítik itt) nem adhatott túl pontos képet rólam."

  "de elmondták, hogy nincs leadva semmilyen tárgy. Uramnak szólítottak,"
  aláírás: "Kati"

  Ezert, te nyomi!

 • 2012.12.23 21:16:46Béla, tudod a Béla

  @lyken: egy országban sem lehet bennhagyni semmit, nem tudom hol élsz.
  Amikor először voltam 30 éve az NSZK-ba az tűnt fel, hogy majd mindegyik autó úgy nézett ki belülről mintha, a szalonból jött volna ki, semmi, de semmi nem volt az utastérben, és általában a kesztyűtartó is nyitva volt, sőt láttam olyan feliratot is hogy:
  "A kocsiban csak térképek vannak".

 • 2012.12.23 21:19:33kasu

  Mocsok, szegény ország. Sokan élnek ebből, hogy lopnak, rabolnak, be- és feltörnek.
  Az államra eddig se és sajnos ezután se lehet számítani. Megszopatták a rend őreit is, a jobbnak elmennek, a pandur és a rabló között kevés a különbség, nem is lehet sok, annyira kevés a pénzük meg a lehetőségük.
  A végén már tényleg a szerencsén múlik pont téged törnek-e fel vagy mást. Aztán vagy találnak vagy ne, de egy üveg is rengeteg pénz.
  SZABAD FEGYVERVISELÉST!!! :-))

 • 2012.12.23 21:25:41uniball

  Miért is tartunk itt kedves kommentelők? Mert közmegeggyezéseel elfogadtuk, hogy ez van, ez egy ilyen ország.Mi elfogadtuk, hogy mindent el kell rejtenünk, a rendőrség elfogadta, hogy mindent ellopnak és a jogalkotás a legjobb, aki ehhez törvényeket is ad vagy nem. Mind egy, hogy betörés, kerékpár vagy gépkocsi lopás, rablás, stb. Miért van 1-2 Ny. Eu. országban nagyobb rend? Mert más a kormány? Lóf*szt! Mert rend van a fejekben és kommentek helyett tettekkel raknak rendet. Amíg lecsesszük egymás, hogy mé' nem raktad el a helyett, hogy rommá kameráznánk a köz és egyéb területet és a szemetet kőkeményen kirostálnánk, addig ne sírjunk, hogy ilyen ez az ország.

 • 2012.12.23 21:26:13Béla, tudod a Béla

  @Borenbrukk: jah, benéztem, van ilyen, akkor is érdekes
  "A parkolóházban másnap a sorompónál sikerült pár percet beszélnem telefonon egy őrrel két autó közt gyalog beállva a sorba: nem kérdezték mit keresek, de elmondták, hogy nincs leadva semmilyen tárgy. Uramnak szólítottak, így a sorompónál legalább működő kamera (rendszámot rögzítik itt) nem adhatott túl pontos képet rólam."
  Nem írta sehol, hogy (vissza)nézték a videot, és a hangja is elég uras lehetett :)) viszont ha a rendszámot felismeri a kamera, akkor nagyon rossz képe nem lehet, és felismeri, mert igen gyakran járok arra, és a jegy kezelése nélkül nyitja a sorompót ami viszont fasza.
  Nem akarok áldozatot hibáztatni, de itt kell sajna, SEMMIT NEM HAGYUNK A KOCSIBA! SEMMIT! Ablakot pedig letöröljük a GPS tapadókorongja után, ez alap.

 • 2012.12.23 21:29:13Béla, tudod a Béla

  @uniball: " Miért van 1-2 Ny. Eu. országban nagyobb rend? "
  Hiszed! Ha pedig kicsit nagyobb a rend az az életszínvonalnak köszönhető, egy 50 euros GPS-ért nem törik fel az autót, mert 15 euronál többet nem kap érte, azért meg túl nagy a rizikó!

 • 2012.12.23 21:32:46lr

  Csak azt lopják el az embertől, amire nincs szüksége.

 • 2012.12.23 21:48:10m20b25

  Istenem. Komolyan, ti nézitek, hogy mit írtok???

  Még majd az én hibám, hogy valaki feltöri a kurva autómat, nem? Aki feltöri az nem hibás, sőt ott hagytam rohadjak meg, nem? Ezért vagyunk ahol vagyunk. Angoloknál mért nem vették ki a nyomorult kabátomat a kocsiból? Mért nem lopták el a biciklimet 3szor???

 • 2012.12.23 21:52:09Ungarn

  Nem érdemelte meg,de hülye volt.

 • 2012.12.23 22:01:48Béla, tudod a Béla

  @m20b25:"Angoloknál mért nem vették ki a nyomorult kabátomat a kocsiból? Mért nem lopták el a biciklimet 3szor???"
  Gondolom Katinak sem törték fel az autóját 10 évig, de hidd el az angoloknál is fel fogják törni, ott is van alja nép, és a bringádat is el fogják lopni, ha nem láncolod oda. Épp 2 hete voltam Bécsben, fényképeztem pl egy fához odaláncolt bringa kereket, bringa nélkül. gondolom néhány órája nem csak a kereket láncolták oda ;)
  Te tényleg komolyan írod azt hogy angliában nincs autófeltörés, és bringát sem lopnak???

 • 2012.12.23 22:01:59legszebbferfi

  Sok okoskodó, rosszándékú suttyó. Remélem legközelebb a lányotok vagy a csajotok kocsiját rámolja ki valaki, vagy ha magával viszi a visszapillantó tükröt is, majd valaki jól hátba rúgja a wc-ben. Ja persze mosdóba se járunk, ez tudott. Szégyen ez a duna plazának is és nem kevésbé a rendőrségnek, akik inkább naponta 4-szer járnak ki, minthogy kicsit utánamennének a történéseknek.

 • 2012.12.23 22:10:43Tintás Bárnsz

  Ha rajtam múlna, visszahoznám a Könyves Kálmán-féle idevágó törvényeket (egy tyúk egy kéz), de ugye ebben a fene nagy liberalizmusban, meg jogállamban, meg a sok-sok önjelölt "jogvédő" áldásos tevékenységének hála a tolvaj, rabló, gyilkos, stb, tulajdonképpen tökéletesen biztonságban érezheti magát, tudják, hogy bármit megtehetnek és igazuk van.
  Éppen ezért, akinek annyi esze van, hogy a mai magyar állapotok között bármikor, bárhol, bármit a kocsijában hagy, az bizony ne csodálkozzon ha feltörik. Nem gps-ért, meg laptopért (úristen!), hanem akár már egy szendvicsért...

 • 2012.12.23 22:11:02u4hgn

  Béla ma már többet ne próbálkozz, tökmás kamera olvassa le a rendszámot, nem a biztonsági.

 • 2012.12.23 22:13:39Tabulator

  Ötletem lenne, bár nem tudom mennyire kivitelezhető, egy teherautó akksit betenni a csomagtartóba és egy távirányítóval az egész kocsit áram alá helyezni? Had bassza meg aki hozzá nyúl.
  Persze ne nyúlj hozzá matrica kéne rá, mert a toll és vajkereskedőt figyelmeztetni kell.

 • 2012.12.23 22:13:42Magyarvagyok_Nemturista

  Most tényleg azon vagyunk kiakadva, hogy milyen szar-szemét-szar ország ez, hogy nem lehet laptopot meg gps-t a kocsiban hagyni? És erre most jöttetek rá? Otthagyod, tuti feltörik. Nem hagyod ott, nem törik, vagy legalább is kisebb rá az esély. Ez nem okoskodás, ez tény. A tényeken pedig nem érdemes vitatkozni. Én nem mondom, hogy a poszt írója hülye volt, én csak azt mondom, hogy ha bent hagyod 10 esetből 8 alkalommal tuti feltörik az autót, és 10 feltörésből 9,9 alkalommal meg is ússzák a tolvajok. A tolvaj ugyanis nem hülye, de tapasztalatból tudja, hogy mi azok vagyunk. Nyilván már évek óta bejött a gps-talp figyelő módszer. Ha nem jött volna be, nem csinálnák, de bejött. És ti nem tesztek semmit, csak siránkoztok. Üljetek össze, és indítsatok polgári pert a bevásárlóközpontok ellen. Vagy ne menjetek oda, vagy adjatok nekik tanácsot. Bizonyítsátok be, hogy érje meg nekik a kamerák felszerelése, menjetek el az autóklubhoz, a rendőrséghez, a hír- vagy atvhez, a népszabadsághoz, és a Magyar Nemzethez. Vagy minden marad a régiben és siránkozzatok, hogy de szar nektek, és ez a más dolga lenne. :) Egyébként én sejtem, hogy ezt fogjátok tenni. :) A hasonló posztokon, pedig majd megint felháborodhattok. :)

 • 2012.12.23 22:15:24Ungarn

  Bélànk màsik kameràt néz ,meg másik műsort is.....:)

 • 2012.12.23 22:17:00Béla, tudod a Béla

  @u4hgn: sorry, nem én mondtam: "Uramnak szólítottak, így a sorompónál legalább működő kamera (rendszámot rögzítik itt) nem adhatott túl pontos képet rólam."
  érted: "a rendszámot rögzítik itt", én csak átvettem kontroll nélkül, mondjuk ez is hiba, bár nem tudom honnan kéne nekem ezt tudni, gondolom Te is úgy születtél hogy ezt már tudtad ;)

 • 2012.12.23 22:21:08Munchausen

  Tenyleg letorlitek a tapadokorong nyomat az ablakrol, beszaras.
  Az ilyen szar kozbiztonsag ellen az egyetlen megoldas benthagyni az anyost a paprikasprayvel.

 • 2012.12.23 22:22:15Pepejoe

  A bűnözés leszarja a határokat.Odamennek, ahol viszonylagos jólét van és van mit elvinni. Pont, nem vitatéma. A híres rend meg eszméletlen közbiztonság a nyugaton a kánaánban csak a ti képzeletetekben létezik, ne vezessük meg a jónépet.
  Marseille-i parkolóban bedobják a kamionosnak a fülkébe alvás közben az altatócuccot, utána rátörik az ajtót és visznek mindent. A gond az volt, hogy az egyik MAGYAR szerencsétlen épp érzékeny lehetett a cuccra mert reggelig megfulladt tőle, nem bírta a szervezete. Jó kis békés és biztonságos nyugat.
  És persze Londonban is nagy a közbiztonság, ahol az 50% nem is angol. De ugyanez igaz N.o.-ra is. Jöhetnék a norvég tömeggyilkossal vagy a heteken át tartó hadiállapottal úgyszint Londonban vagy Fro. szerte ha rémlik valami, akkor is érdemes lett volna ott élni bizonyára. Egyszóval tényleg trágya ami itt van és tarthatatlan, de nagyon sajnos ott sincs másképp, szóval ne példálózzunk külföldiával mert igen-igen gáz és szánalmas.

 • 2012.12.23 22:25:43Pepejoe

  Ja, és a Garmin is kizárólag az eszméletlen nagy magyar piacra való tekintettel találta ki a babzsákos navitartót, hiszen csak itt törnek fel autókat, ilyesmire nincs szükség az álom-nyugaton...:D :D :D
  Szegény Katinak szebb év végét, a többieknek meg kellemes álmodozást a szép nyugati világban, ide meg legális fegyverviselést.

 • 2012.12.23 22:26:12Phrascarica

  Aki mást hibáztat, és Angliában/Németországban/USAban 'minden jobb' az menjen oda és hagyja benne a tárcáját jól láthatóan kitömve a megtakarításával, aztán meglátjuk meddig marad meg a lové.
  Mert ott olyan rendesek 'azemberek' és bűnözés is csak a mi szaros kis országunkban van.
  Megnézném meddig lesz meg a lovéja, és ne higgyük már hogy ha 6 hónapig nem törték fel, úgy hogy idióta módon benne hagyott mindent akkor az úgy is marad mindörökké, mert kurva nagy meglepetés fogja érni, mert az csak azt jelenti, hogy éppen nem járt arra tolvaj úr.
  Nagyon idióta az, aki ezek után sem tanult más kárából!

 • 2012.12.23 22:30:04Bambano

  Munchausen: mert ha hatásos a paprikaspray, akkor boldogság, ha meg nem, úgyse rossz? :PPPP

 • 2012.12.23 22:30:50daytona500

  FONTOS:
  A csomagtartóba még a parkolóba érkezés előtt pakoljunk be (NE A PARKOLÓBAN), ha már ott akarunk hagyni bármit. Az autó-rengetegben direkt figyelik és messziről is könnyű kiszúrni, az utastérből hátra pakolókat és ha meglátták garantáltan fel is törik.

 • 2012.12.23 22:33:24Phrascarica

  daytona500: így igaz, ma pont az előttem lévő autót pakolták ki az Auchan parkolóban, ezzel a módszerrel :(

 • 2012.12.23 22:41:10Mclaurin

  Ha ennyire gyakori simán lehetne egy csaliautót csinálni kamerával, hogy meg legyenek a tolvajok, csak sajna a rendőrségnek nem érdeke a bűnöldözés.

 • 2012.12.23 22:41:41visszakettopadlogaz

  Magyarorszagon kemeny az elet, es meg kemenyebb lesz.

 • 2012.12.23 22:45:14bagscavok

  takony banda az ilyen; de majd eldönti a tulaj hogy mit hagy az autóban.
  ne legyetek már ennyire okosok, tényleg mindenki letörli a gps konzol tapadókorongját, tényleg mindenki zsebre teszi a rádió előlapját; kiveszi a gps töltőkábelét, kiveszi a csomagtartóból a szerviz eszközöket, leszedi az üléshuzatot, hogy semmi, ismétlem semmi ne legyen a kocsiban ? ez mennyire reális? és az nem feltűnő egy parkolóházban, hogy valaki egy szivaccsal törli belülről a szélvédőt, vagy leheli, vagy rávizel, tökmindegy?

  a takony rendőrök mért nem járkálnak akkor a plázában? mért nem figyelik az egészet, beleértve az orgazda biztonsági őröket is?

 • 2012.12.23 22:46:23hetyke81

  Mitől jobb a kamera?? Megnézheted hogy törik fel az autódat... mást nem érsz el vele, mert az elkövetők álcázzák a pofájukat, tehát felismerhetetlenek. A kamera egy téves biztonságérzetet adó cucc. Ha egy területen több száz kamerát kell nézni, a kutya sem veszi észre, hogy melyik autót ki töri fel éppen. Biztonsági őrök meg sétálhatnak fel-alá, ha valaki valamit el akar lopni, az megvárja míg tovább mennek... Rendőrségben bízni??? Áh! Ők már csak a jegyzőkönyvet írják, mert egyrészt kevesen vannak erre, másrészt behajtásra vannak beosztva... tehát gyorshajtás, stb... de még ha nem is az lenne, akkor sem várhatja senki, hogy rendőrt állítsanak egy bevásárlóközpont parkolójába, ami tulajdonképpen magánterület. A rendőrség ezért nem okolható... Megoldás?? Elkerülni az autóban érték tárolást... Először haza, kocsi kipakol, majd vásárlás... Vagy ott a tömegközlekedés... Vagy elérni, hogy visszahozzák a halálbüntetést, a gyilkosokat akasztani, a tolvajok kezét levágni, aki meg védi őket, hogy megélhetési bűnözők, azokat nyilvánosan botozni... Amíg a bűnözőknek joga van, addig sosem fogják a bűnözést visszaszorítani...

 • 2012.12.23 22:50:51el-enor

  én a tapadókorongos eseten agyalok mindig. nekem is ott a korong nyoma a szélvédőn, de okostelefont használok, azt meg nem hagyom a kocsiban. igazából semmi nincs a kocsiban csak annak a töltője, meg némi fagyálló, szívem szerint megnézném a pofáját annak aki az enyémet feltöri és átkutatja :) ( még koszos zsepit se hagyok az autóban, mert attól meg ráz a hideg h retek van a kocsiban)

  az adott esetben az a siralmas, hogy tudják, hogy elvágták a kábelt, de le van *********************- és senki se foglalkozik vele.

 • 2012.12.23 23:04:36Gera

  Azért az ilyen "garantáltan feltörik tízből nyolcszor" hülyeségeket hagyjuk már. Nekem még csak nem is tappancsnyom van az üvegen, hanem a műszerfalra felragasztott műanyaglapra tapasztom a gpst és mégse törték fel az autót, mittudomén ötszázból ötszázszor, pedig soxor parkolok ilyen helyeken, meg utcán és az autó se valami ótvar szar.

  A rendőröknek meg üzenem, hogy ha napi három autófeltörés van, akkor két traffipaxozó kollegát irányítsanak már át a DP parkolóházába sétálgatni.

 • 2012.12.23 23:36:52Ungarn

  Nekem tuti módszerem van,hogy soha ne b@szogassák a kocsimat.Eddig bevált.

 • 2012.12.23 23:39:21nudlee

  Valószínű, hogy a Duna Plaza biztonsága is a megszorításokat nyögi, mertugye most már gépek vannak parkolóőrök helyett. Régebben még cirkáltak a parkoló autóknál, most meg ugye már, mivel nincsenek, már nem tudnak. Ciki.

 • 2012.12.24 00:23:10a béka

  Rutinból már csak a "jelentéktelen alak"-okra figyelek egy ideje. Megéri.
  Még hozzátenném, hogy amint az autófeltörés már nem lesz kifizetődő, mert mindeki magával viszi az értékeit, azonnal beindul a sokkal jobban jövedelmező rablás. Akit érdekel, nyugodtan járjon utána, mi történik azzal a szerencsétlennel, akit kirabolnak - és nem a rablás során mi történik, hanem utána, a rendőrségen...

 • 2012.12.24 00:40:43tede

  Ezek a bravúros nyomozások. Vajon mennyi idejüket veszi igénybe a papírmunka? Abból az időből nem lehetne-e esetleg csapdát állítani a bandának és elkapni őket? Vagy már a csapdaállítás sem szabályos és személyiségi jogokat sért?

  A környékünkön pár éve sorban törték fel az épülő, majdnem kész, de még nem lakott házakat, többek között az enyémet is. A rendőrök "bravúros" nyomozásáról inkább ne mondjak semmit, mert olyant nem tudok mondani, amit le mernék írni és nem becsületsértés kategória, de amit mondani akarok, hogy mondtam a zsaruknak még 3 másik házat, ami beleillett a profilba és azt is, hogy szerintem azok következnek. Gondoltam, mint a filmekben, csapdaállítás és banda leleplezése, a rendőrök csak röhögtek, hogy milyen gazdag a fantáziám, pedig hát sorban feltörnek 4 házat, akkor nyilván nem állnak meg. Persze bejött, amit mondtam, de legalább azt is le lehetett dokumentálni és papírmunkázni, tettes ismeretlen.

  Szánalom az egész, komolyan mondom. Ha túllépem a sebességet egy kicsit és nincs szerencsém, akkor lefényképeznek és súlyos tízezreket fizethetek, ez a része működik egyedül gördülékenyen. B+, ahol napi 2-3 autófeltörés van, ott 1 nap, de pár nap alatt tuti, hogy tetten lehetne érni az elkövetőket, de igaz, lehet, hogy elfutnak, vagy agresszívak. Veszélyes, a papírmunka nem az, ergó inkább az marad, úgy látom.

 • 2012.12.24 00:43:57uarempty

  "elzee
  Érdemes lenne egy "kommandót" szervezni a mocskos tolvaj gazemberek lebuktatására, ha már a biztonsági szolgálat és a rendőrség is tehetetlen... Bár lehet, hogy nem véletlen?"

  Szerintem lehetne, csak civil akciót...Úgy mint a bringás srácok a TOLVAJKERGETŐKben :

  [link]

  Szerintem nyugodtan lehetne egy csali autó erre (csali cuccokkal benne)...közelben egy jó hd kamerát elrejteni és így figyelni, VÁRNI a tettesre.Egy másik autó mindig készen állna szintén a közelben, ha esetleg a kocsit is vinné a fószer....ÖTLET?

 • 2012.12.24 00:47:58tede

  uarempty: ha nem rendőr teszi, akkor már csak azzal személyi szabadságot korlátozod, ha lefogod az illetőt. Meg ahogy írtam, az elkövetők agresszívakká is válhatnak és akkor mit csinálsz? Egy verekedés, ahol akár szúró vagy ütőfegyverek is előkerülhetnek már nem gyerekjáték. Civil ember maximum valahogy felveheti az eseményt, de beavatkozni már veszélyes is lehet.
  De vajon a bűnüldözők egy ennyire "frekventált" helyen miért nem tudnak csapdát állítani? Amennyi idejük a feltörések dokumentálásával elmegy, tuti kijönne belőle egy csapda állítás és akkor meg is előzhetik a jövőbeli ügyeket, ha sikerül nekik elkapni az elkövető(ke)t.

 • 2012.12.24 00:49:01hofeherke52

  Sajnálom Katit. Okulásként másoknak is álljon itt egy szintén megtörtént eset: Budapest, Csalogány utca és a Körút közötti egyik utcában és fizetős közterületi parkoló helyen fényes nappal a nejemet bent hagytam az autóban. Az ott "szolgálatot" teljesítő parkoló ellenőr pár kör után közölte vele, hogy "bukjon le", mert így nem tud fényképet csinálni az első szélvédőről. Szegény nagyon megijedt és teljesítette a parancsot, az elkészült mikulás-csomag felhelyezése után 30 másodpercen belül egy kapucnis emberke odarohant a kocsihoz és a bokszert tartó jobb kezével be akarta törni a kocsi bal első oldalüvegét. Nejem viszont farkasszemet nézett vele - lesz, ami lesz alapon - és így a kapucnis emberke a nagy meglepetés és hátrahőkölés után villámgyorsan elrohant.

  Szóval mindegy, hogy mit csinálsz, ha valaki kinézi a járgányodat - ha lát benne valamit, ha nem - amikor azt látja, hogy őrizetlenül hagytad, máris akcióba kezd a zsákmány reményében: napi kábszer adagra, napi egyéb más dologi kiadásra.

  Békés, boldog karácsonyt!

 • 2012.12.24 01:00:39uarempty

  "tede
  uarempty: ha nem rendőr teszi, akkor már csak azzal személyi szabadságot korlátozod, ha lefogod az illetőt."

  Jó, hát nem arra gondoltam, hogy megállítod és ott helyben neki állsz megfejelni...nem, csak annyi, hogy feljelentést már megy abban a másodpercben a rendőrökhöz, hogy lopják ezt meg azt, kocsit..cuccot akármit...és követed/követik az tolvajt és ennyi.Nem kell kontaktusba kerülni vele, a felvétel megvan a tolvajt követik..lehetőleg hd kamerával 1080p-sel már vannak ilyen kis kamerák..egy jól szervezett civil szervezet (jaj), simán működne szerintem...
  AKár komolyabb tolvaj bandákat is le lehetne fülelni így, úgy gondolom...kivéve, ha azok rendőrt is lefizetik...és a rendőrök igen lassan regálnának a feljelentésedre, és ha a csoport hiába üldözi, ha a rend őre korrupt és nem akar belemászni ebbe.De feltételezzük fel, hogy nem korrupt mind...Itt fel is vetődik a kérdés, amit te is írtál jogosan, hogy miért nem helyeznek ki csalikat ŐK?????...gondolom súlyos pénzek mehetnek a háttérben.

 • 2012.12.24 01:09:16A szerelő

  Szervezni kéne egy polgárőr egyesületet, akik önkéntesen és/vagy adományokból a kis tolvajköcsögöket elkapják. Ha már a civilek adójából nem fussa ilyesmire, akkor marad az önvédelem.

 • 2012.12.24 01:45:56Spoortcyty

  Egyébként azt lehet tudni hogy milyen autója van Katinak? vagy mai világba már nem számít? bármit feltörnek?

 • 2012.12.24 02:26:49Joske

  Nekem Bécs belvárosában egy állítólagosan örzött mélygarázsban törték fel az autóm, és vitték el a GPS-t a kesztyűtartóból. Ott még a parkolást is kifizetteték ezek után, ami a legdrágább pesti árnál is húzósabb, ~4 euro/óra. Szóval máshol sem jobb a közbiztonság, és a leghatásosabb egy kaukázusi pásztort tartani az autóban. Bár azt meg az állatvédők nem nézik jószemmel, pedig az enyém szívesen kisérgetne bárhová egész nap.

 • 2012.12.24 02:28:01Joske

  Az őrzött parkolóknál erős a gyanúm, hogy maguk az őrök a bandatagok vagy legalábbis a tippadók.

 • 2012.12.24 03:19:39braincruiser80

  - sosem értettem minek a GPS Budapestre.. nem egy akkora metropolisz, hogy egy sugárút melletti plázát ne lehessen megtalálni. laptop kabát alatt... jól el tetszett dugni... megnyugtatom, hogy fényes nappal a paulay edében 25 éves wartburg hátsó ablakát beverik egy bőrdzsekiért... táska és iratok... komolyan Katika? ..ilyen erővel matrica is mehet a szélvédőre lista meg az üzenet, hogy csak két percre ugrottam el.. nyitva hagytam...

 • 2012.12.24 03:21:38bekestobbsegg

  Egy következmények nélküli trágyadombbá tettétek az országom. Vádollak benneteket!

 • 2012.12.24 03:23:58bekestobbsegg

  Azért a civil szférában valami már elkezdődött: tolvajkergetok.hu

 • 2012.12.24 03:33:48hpapagaj

  Kedves Duna Pláza!

  Vidékről eddig mindig ide mentünk mozizni, ha úgy adódik. Elmentek ti a p.-ba!

  C őrök vannak, elképzelhető hogy ők is bandatagok.

 • 2012.12.24 03:43:15hpapagaj

  "Valószínű, hogy a Duna Plaza biztonsága is a megszorításokat nyögi, mertugye most már gépek vannak parkolóőrök helyett."

  Na, az őröknek már nincs munkájuk, ellenben a rendszert ismerik, itt a vége...

  Érdemes lenne biztonsági fóliát tetetni az üvegekre, hogy ne törjék be olyan egyszerűen.

 • 2012.12.24 04:47:52samot

  Mindegy miket épitenek oda a XIII.ker hümarad önnmagàhoz!Ez a kerület ezelött 30 éve is getto volt,meg az is maradt!A hab a tortàn,hogy még fizetsz is azért,hogy "kipakoljanak"!

 • 2012.12.24 05:01:32Skulo

  Azért a faszkivan, hogy még az érezze magát szarul, akit kiraboltak, mert nem páncélszekrényben tartja az értékeit ha bemegy egy boltba.
  Szép ország az, ahol a tolvajok a jó fejek, mert hiszen Ők kényszerítve voltak rá, hogy feltörjék az autót, mert hát ott volt benne az a sok érték.
  Elmentek ti a picsába az autófeltörőkkel együtt....

 • 2012.12.24 05:24:48boxerik

  A én autómat anno kétszer törték fel ott, pedig egy szakadt Samara volt. Semmi érték nem volt benne - az autó "állaga" nem engedett GPS-re következtetni! A második alkalommal elvittek a csomagtartóból egy Tesco szatyrot tele mosásra szánt büdös értéktelen sport cuccokkal...

 • 2012.12.24 06:09:22Szumi

  Másik: Németországban ( Köln) voltam az ottani Expo-n, mint kiállító. A létesítmény előtti parkolóba a rendőrség egy kis faházat telepített az időszakos tumultus miatt. A faház mellett parkoltam, mégis feltörték ( ablakbezúzás módszerrel) az autómat - egy benne hagyott GPS miatt. A parkolóhelyért ott is fizetni kellett, mégsem térített senki egy fityinget sem.
  Egy VIII. kerületi barátom műhelyébe rendszeresen szoktam járni . Orczy tér környéke. Ő már kiokosított, hogy: sem GPS tartó, sem annak lenyomata ne legyen a szélvédőn, sem aprópénz, cigaretta, szerszám, vagy üres szatyor ne legyen látható az autóban. Semmi. Minden, amiről azt gondolják, hogy értékes, vagy értéket rejthet - és az érték az, amiért valaki pénzt ad - az elég ok arra, hogy feltörjék az autót. És nem vacakolnak, berúgják az üveget, felmarkolják a valamit és már futnak is. Szép Karácsonyt.

 • 2012.12.24 06:31:14k13

  Bambano: rég nincs már ott.

  Nekem 6 hónap alatt 2x törték a város 2 külön pontján. Másodjára egy fél üveg víz volt csak szem előtt. Utána ledugóztattam a zárat. Persze ettől függetlenül próbálkoztak harmadjára is (A38 mellett amíg koncerten voltam), bejutni nem tudott, de legalább letépte a kilincset. Ez volt 1,5 éve, azóta csönd van.....úgyhogy lassan időszakos lesz. :(
  Jah, és most lesz 3 éves az autó.

  Nincs megoldás max, h tényleg semmit nem hagyunk benne. Feltörni így is fogják, de legalább nem nyernek vele.

 • 2012.12.24 08:12:48pmobilTB

  Ez ugyanúgy eljátszanák a kedves olvasóval mondjuk Olaszországban is. Szóval nem tudom miért kell megint "sz.r ez az ország, ilyen is csak Magyarországon" van szintű dumákat lökni.

 • 2012.12.24 08:24:01niobee

  Félelmetes. És engem hülyének néznek, mert kiveszem a rádió előlapját és magammal viszem, a gps-t is, és még az utolsó nejlonzacskót is.

  Jaigen, azt hozzá kéne tegyem, hogy egyszer (kétszer) feltörték már a kocsimat. A CIPŐMÉRT: nem volt érték, kicsit már szét is volt szakadva, egy fekete magassarkú cipő, hatalmas zsákmány volt. Én meg fizethettem az ablakcserét. Azóta TÉNYLEG semmit sem hagyok ott.

  Törjön le a keze az ilyennek.

 • 2012.12.24 08:41:43rockseiaXLL

  Divat lett mostanában, hogy alulról megfúrják a tankot, hogy ellopják a benzint. Nyilván az a hülye, aki nem szívja le, mielőtt ott hagyná az autóját.

 • 2012.12.24 09:35:29Napkutya

  Szentendrei-úti OBI parkoló, augusztus, utánfutós, szebb napokat látott Audi.
  Jött a tolvaj ÚR, (Nem látszott rajta, azt hittem övé a kocsi.) és simán kinyitotta a hátsó ajtót, -gondolom azt hitte elfelejtették lenyomni a pöcköt.

  Még akkor is félig a kocsiban volt, amikor megjelent mögötte a két szobafestő srác, akik a parkoló szélén cigiztek. Gyors eljárásban le is folytatták az ügyet, -de az a vicc, hogy az ajtóban álló biztonsági őr (kb. harminc méter) oda sem nézett, pedig az esemény járt némi hangzavarral.

  Szóval felesleges bízni a kinti őrökben. Legfeljebb arra jók, hogy ne lopják el a bevásárlókocsikat....

 • 2012.12.24 09:36:23cenzor urak!

  Hogy világos legyen. Jó pár éve mozi alatt feltörtek a pólusban engem is és sorba mindenkit a parkolóban. A parkolási díjat azért elkérték, és a parkolóőr reakcióiból teljesen nyilvánvaló volt, hogy ők benne vannak ( Kb egy teherautónyi cuccot pótkerék stb.-t vittek el egy óra alatt. Tényleg nem tűnt föl a sorompós embernek, hogy teherautók járnak ki be? gondolom a parkolásért fizettek.). Évek óta így megy. Nem tudom, hogy a Pólus ezt hogy gondolja. A rendőröknek persze erről tudniuk kell ha nincsenek is benne...
  Én mindenkinek csak azt javaslom, hogy az ilyen bevásárlóközpontot, ahol arról nem bírnak gondoskodni, hogy a vevő autója biztonságba legyen ( pl. kamera felszerelése) oda ne menjenek. Az,hogy egy bevásárlóközpont az őrzéséért nem vállal felelősséget nem jelenti azt ,hogy ne lenne kutya kötelessége mindent elkövetni azért, hogy sorozat lopások ne történhessenek... Nyilvánvaló, hogy az áldozat ezért a maffiaszerű magatartásért nem felelős.

 • 2012.12.24 09:45:53cenzor urak!

  Elnézést mindenkitől, de főleg a pólustól. Értelemszerűen Duna Plázát akartam írni. Mivel csak egyszer voltam ott ( a kellemes élményre tekintettel azóta sem), / a pólusban meg az életben nem voltam/, már rosszul emlékeztem. A Váci úton voltam arra emlékeztem, az meg a Duna Pláza.
  Nyilván ezért is reagáltam a cikkre.

 • 2012.12.24 09:51:08hoga

  Hogy folytassam, azt miért nem értékeljük, hogy 2010-2012 között egy gépjárműfeltörés sem volt a DP- ben, ami Budapest szinten is nagy szó? Akkor is a biztonsági szolgálat fogta el az elkövetőt, és nem a Hatóság, vagy az állampolgárok. Az én meglátásom szerint itt legalább próbálnak segíteni a biztonsági őrök még ha kevesen is vannak, amit az elmúlt évek statisztikái szerinti csekély bűncselekmény elkövetése is alátámaszt a bevásárló központban. Egyszóval lehet köpködni, lehet megszólni bárkit, de mindenek előtt célszerű önvizsgálatot tartani, meggyőződni arról, valóban megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy ne váljunk, válhassunk bűncselekmény áldozataivá, mivel nem várhatjuk el, hogy mindenki mellett álljon egy rendőr, vagyonőr vagy esetleg testőr. Te meg kedves Kati, legközelebb hagyj egy elérhetőséget, vagy kérj egyet a biztonságiaktól, és nem kell a rendszámfelismerőtől elvárnod, hogy megismerjenek

 • 2012.12.24 09:52:32droland

  "Azt mondta a nyomozó, hogy csak a gps szélvédőre szerelt tartóját figyelik ki (ez nem jár feltűnő nézelődéssel). Ugyanis ha van a gps-nek tapadókorongja ott, akkor az autóban van a készülék is, mert senki nem viszi be magával vásárolni, hanem csak a kesztyűtartóban, vagy - ha cselesnek érzi magát - az ülés alatt tartja." - Ez egy ALJAS SZÁNDÉKÚ SZÁNDÉKOS FÉLREVEZETÉSI DUMA. Ugyanis nekem a gps egyben a telefonom is, így aki kinézi a kocsimat, az maximum a GPS tartót tudja feldugni a saját seggébe, mert a telefont meg mindig magammal viszem. A rendőr hazudott, hogy senki nem viszi magával a GPS-t.

 • 2012.12.24 11:01:03wolfcsaba

  Elolvastam a kommentek kábé felét. Mindannyian fordítva gondolkodtok! Állítsunk csapdát, vegyük fel HD kamerával, jaj, nem tarthatjuk vissza, mert az szabadság korlátozása, ilyet csak rendőr csinálhat, dehát ó és jaj, a törvény a bűnözőket védi... Írogattok itt 100-an, és nem látjátok a működő megoldást, kitaláltok minden baromságot. Elmondom mi működik: A törvény a bűnözőket védi? Nincsenek kamerák? Összeszedek 5 havert (civil szerveződést, ha úgy jobban tetszik), odateszünk egy kocsit benne laptop, GPS, és várunk. Aztán amikor megjelenik a páciens, odaugrunk öten, elsőre belelövünk kettőt a pofájába a gázpisztollyal, aztán kirugdossuk a fogait, és végül megkérdezzük tőle, hogy kik vannak benne a buliban (biztonságiak, többi tolvaj, rendőrök? ez eddig 90 másodperc volt), aztán beszélgetünk azokkal is (csak röviden). Vajon mit fognak tenni? Feljelentenek? Ugyan, ki nem szarja le, a törvény a bűnözőket védi. Ha valami csoda folytán meg is találnak, ránk is bizonyítják, majd kapunk fél év felfüggesztettet, meg 50 ezer pénzbírságot. De ha kocsi nélkül megyünk, és nem mutatkozunk be mindenkinek ötször, megadva az anyánk nevét is, akkor sosem kapnak el.

 • 2012.12.24 11:11:02braincruiser80

  @wolfcsaba: csak gratulálni tudok a szemet szemért fogat fogért elvért.. ilyen erővel zsákot is húzhatnánk a fejükre és furgonnal kivihetnétek őket a pilisi erdőbe.. dobhatnátok egy-egy lapátot a kezükbe és míg ássák a saját sírjukat is elmondhatnák, hogy kik vannak még benne.....
  a mai magyar ítélőtábla pedig a következő: - meglöksz egy hajléktalant, kitörik két foga ahogy elesik.. a tanúk azt nyilatkozzák rugdosod a földön.. garázdaság.. 240e + bűnügyi költség.. tárgyalás nélkül.. csak bírói határozat...

 • 2012.12.24 11:19:33Neurotoxin

  "Azt mondta a nyomozó, hogy csak a gps szélvédőre szerelt tartóját figyelik ki (ez nem jár feltűnő nézelődéssel)" Én leszoktam törölni a tapadókorong nyomát is, akkor is leveszem a tartót, ha csak 5 percre szaladok be valahova, de ha felakarják törni, ez sem ment meg semmitől.

 • 2012.12.24 11:32:11wolfcsaba

  braincruiser80: Mint mondtam, nem feltétlenül kell bemutatkozni, és megadni a címünket, anyánk nevét, személyi számunkat. A rendőrség ugyanolyan tehetetlen lenne velünk szemben, ahogy másokkal is. Kijönnek, megvertek ismeretlen tettesek egy illetőt, aki tévedésből nem a saját autóját nyitotta ki, pár hónap múlva lezárják a nyomozást, mert nem tudják meg sosem, hogy ki tette, és mennek vissza a bokorba a sebességmérőket igazgatni. Ilyen világban élünk. Alkalmazkodni kell. Hajléktalanokat meg nem lökdösök, nincs rá okom. De ha meglátom, hogy a kocsimat nyomja fel, biztos kirugdosom a fogát. Ha meg esetleg kénytelenek foglalkozni az üggyel, akkor azzal elérhetővé válik az, hogy ott lesznek a DP parkolójában, és keresik az autótolvajok megverőit. És ezzel az autótolvajokat is hátráltatják. Amúgy a rendőröket sem hibáztatom, amennyit keresnek, annyiért én se lennék túl lelkes. Laktam pár évig a 8 kerben, egy alkalommal elég rendesen megruháztak, kihívtam a rendőröket, ki is jöttek pár óra múlva, és azt tanácsolták, hogy a feljelentés helyett vegyek egy baseball ütőt, és verjem meg őket. Tehát a rendőrség ennyit tud.

 • 2012.12.24 11:47:50yomsisi

  Az a helyzet, hogy kabát alatt SEM, kesztyűtartóban SEM szabad semmit értékeset hagyni. A Pláza felújított parkolója pedig elvette a lehetőséget az üzemeltetőtől, a zsebre dolgozásra.
  Emiatt simán elképzelhetőnek tartom, hogy a kábel elvágása szándékos és a társaság összejátszik a tolvajokkal. Volt már ilyen, nem? :-)

 • 2012.12.24 11:58:39wolfcsaba

  Ja, még a magyar ítélőtáblához:
  Tegyük fel (ilyet nem tennék ok nélkül), hogy tehát meglökök egy hajléktalant, aztán megrugdosom a földön, ezt látják öten. Ezért kaphatok 240 ezret, meg egyéb költségeket, meg a garázdaság. Jól hangzik. De hogy is jöhetne ez össze? Megrugdosom a hajléktalant, aztán megvárom, a tanúkkal együtt, amíg megérkezik egy óra múlva a rendőrség? Valaki majd vissza fog tartani addig? Azt nem lehet, mert akadályozna a szabadságomban. És esetleg ezért kirugdosom az ő fogait is. (Már jogosan.)
  Nem, ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy találok egy hajléktalant, odamegyek, megrugdalom, ezt kővé dermedve nézik öten, még másik öt nagyon gyorsan elhúz a környékről, amikor már kirugdosódtam magam, akkor elsétálok. Ezután az öt kővé dermedt tanúból még kettő lelép, ott marad max három, ebből az egyik hívta a rendőrséget, várnak a rendőrök megérkezéséig (minimum fél óra), elmondják, hogy láttak egy 30-40 körüli férfit kék-zöld-barna-fekete szemmel, őszes-barna vagy őszes-fekete hajjal, kábé 175-185 magas, sötétkék vagy fekete kabát volt rajta, meg farmer. Biztos meg fognak találni 10 percen belül, hogy aztán elítéljenek, ugye? Van itt bárki, akinek már az életben bármiféle betörést, feltörést, akármit megoldott a rendőrség önállóan? Mármint úgy, hogy nem volt róla HD videó, ismeretlen a neve, és senki sem ismerte fel a tanúk közül, hogy ez a Kovács Pista volt a József Attila utca 8/c. 7/26-ból?

 • 2012.12.24 12:26:46Joeyrage

  Nekem kb. 1.5 hónapja próbálták meg feltörni a kocsit a DP (akkor már felújított) parkolóházában. Fényes nappal, úgy hogy csak a telefontartó volt bent. Nem sikerült a pancsernek bejutnia, viszont a zárak barmolásával így is igen komoly károkat okozott.

  A DP telefonos ügyfélszolgálatának és a "biztonsági őröknek" a hozzáértéséről és a hozzáállásáról ne beszéljünk. Gondolom az ott elérhető fizetésért nincs jobb munkaerő.

  Én is azt a választ kaptam a nyomozóktól, hogy a telefontartót nézték gps tartónak és azért akartak bekukkantani... no comment, heti szinten járok a DP-be 2 éve. Folyamatosan ott a tartó és eddig semmi gond nem volt. Persze lehet csak szerencsés voltam.

  Ami számomra fura; ha elköltenek xmillio forintot a felújításra, akkor miért nem a biztonság a prioritás a szánalmasan működő új kártyás rendszer helyet...?
  Vagy hogy ne induljon el a pár éve közismert folyamat, amikor sorra vitték ki a kocsikat a plázából a parkolós alkalmazottakkal lejattolva?

  Nyomozás lezárult 2 hete. Volt ujjlenyomat, tenyérlenyomat, kamerafelvétel. Természetesen semmit nem ért.

  Tanulság: Nem mind1 hol állsz meg a parkolóházban, ha már beállsz. Ne legyen félemelet, közel és jól rálátható legyen a bejáratból.

  Ami nonszensz, hogy lassan a tolvajhoz kell járulni, hogy inkább szemlézze le előre a kocsit a vagyontárgyak után, és legyen szíves ne barmolja szét a zárát/törje be az üveget, és mindenki happy marad.

  Magyarország....

 • 2012.12.24 12:28:2435up

  "Jópár hónapja nem kell aprópénz a bevásárlókocsikba és tadádámm, eltűntek a kéregetők!!!"

  A tolvajok is elhuznanak melegebb eghajlatra, ha az emberek konzekvensen nem hagynanak ertekeket az utasterben. Nem a levelirot hibaztatom, de a problema gyokere az, hogy van *mit* ellopni...

 • 2012.12.24 12:36:49Joeyrage

  "Jópár hónapja nem kell aprópénz a bevásárlókocsikba és tadádámm, eltűntek a kéregetők!!!"

  A tolvajok is elhuznanak melegebb eghajlatra, ha az emberek konzekvensen nem hagynanak ertekeket az utasterben. Nem a levelirot hibaztatom, de a problema gyokere az, hogy van *mit* ellopni..."

  Kicsit Off: ez sem igaz:( váci úti tesconál így már nem a kocsik között, hanem bejáratnál tarhálnak. Ez így még kellemetlenebb.

 • 2012.12.24 12:38:15Kandaláber

  Egy úgynevezett örzővédő cég által felügyelt területeten sorozatosan történnek gépjárműfeltörések, "alkalmatlanok" a kamerák, a rendőrség "magatehetetlen", a Plaza vezetői "nem észlelnek" tennivalót a jelenség kapcsán, a rendőrségi belső ügyek nyomozói mindezt "nem látják", a hírös-nevezetes bűnügyek előfordultsága az országban statiszták internetes rendszerben a közterületként funkcionáló magánterületek "kifelejtődtek".

  Hisztek még a mesékben?

 • 2012.12.24 12:52:58Kandaláber

  hoga:
  "2010-2012 között egy gépjárműfeltörés sem volt a DP- ben"

  Forrás?

 • 2012.12.24 13:59:17vengeur

  Szomorú dolog ez így karácsony előtt. De tény hogy kicsi országunkban semmit nem hagyhatsz az autóban, még 5 percre sem. Jómagam autóval dolgozom, civilben is azzal járok. ha kiszállok viszem a laptopit, táskát, stb. Mindig...Kényelmetlen, de eddig bevált.. Zárójelben megjegyzem: utoljára a 80-as évek végén az Ezerkecském törték föl a hátsóülésen hagyott PVC bőrdzsekimért, hála az égnek..! Másrészről valami sajátos agybetegség folytán irtózom a plázaparkolóktól, inkább kerengek az utcán félórát, és fizetek, mind hogy beálljak egyszer is, függetlenül attól hol és melyik is az..

 • 2012.12.24 15:23:30Dick_Assman

  Az én szakadt 27 éves mazdámat egymás után háromszor törték fel ugyanabban a kis XI kerületi utcában. Először nem hiányzott semmi, csak ülések hátratolva, lehajtva, cigicsikkek a padlón->gondolom itt lőtték magukat a jóarcok. Az egyik zár már cseszegetve volt régebben, bármivel ki lehetett nyitni ami belefért fizikailag, ennek a rudazatát lekötöttem, biztos ami biztos..

  Egy héttel az eset után lekötött zárral elvitték a rádiót, pedig az előlapot soha nem hagyom a kocsiban.

  Szintét egy hét elteltével a csomagtartót is kipakolták, már teljesen üres volt az autó, kivéve egy izzókészletet, meg egy-két rozsdás villáskulcsot, gondoltam ezek nem kellenek senkinek.. tévedtem.. Inkább örülök hogy a pótkereket nem vitték el.. Nehéz volt, puhányok, vagy mi?

  Ez volt kb 3 éve, egy hónapja új nyomokat fedeztem fel a kocsin, az egyik zár körbe lett harapva svédfogóval, és lötyög az ajtóban.. Ezek meg pancserek voltak, mert nem sikerült kinyitni, de legalább megrongálták az autómat..

  De nem is tudom, mit várnak egy 27 éves láthatóan ridegtartáson élő autótól, az egyetlen érték benne a rádió, de az előlap persze a lakásban. Szerintem csak azért van még meg maga az autó, mert van alkatrészellátás ezekhez bőven.

 • 2012.12.24 15:24:25Dick_Assman

  Ja, és a rendőrség csak annyit mondott, hogy fejből tudnak mondani bandákat akik errefelé autókat törnek. Bekamerázott utcában állok. Még jegyzőkönyvet se vettek fel.

 • 2012.12.24 15:42:21tailor13

  A sok GPS-tartó-festitisztának szeretném elmondani, hogy a teszkós GPS/PDA/telefontartó akármi egy éve benne figyel az autóban, ha nem is minden nap, de hetente többször járok vele Bp-en, és nem csak a XII. kerületben, sőt, szokott több éjszakát-napot egy helyben tölteni, nem túl barátságos viszonyok között. Benne szokott olykor lenni fél napokat laptop, miegymás, még nem törték fel. Lehet, hogy azért, mert egy 12 éves Stift Sedan jól lemattult fényezéssel, némi felületi rozsdával, 2-3 hónapos retekkel :)

 • 2012.12.24 17:19:50Schütii

  Talán bicskanyitogató amit a rendőrök mondanak, de nagyjából igazuk van. A közbiztonság nem (csak) rajtuk múlik. Lehet hüledezni rajtuk, meg fikázni őket, de amíg nem tesszük meg azokat az óvintézkedéseket ami módunkban állna, addig nem érdemes óbégatni.

 • 2012.12.25 00:05:27tede

  schüti: kollégámnak teljesen üres autót törtek fel. A zsernyákok szerint ez is megesik, mert gyanús a kocsifeltörőnek és benéztek a kesztyűtartóba. Igazábal a kinyitott és üres kesztyűtartó lehet csak ilyenkor a megoldás, de eddig szinte soha nem láttam, hogy valaki is csinálná azt.

  Nem kell állandóan a sértettet ostorozni, hogy provokálta a feltörőt. Hogy rohadna meg az élet, amikor még a sértett húzza meg magát.

  Iszlám törvénykezés kéne és egy idő után nem maradna nekik mivel feltörni az autókat.

 • 2012.12.25 08:02:58dr.Hüppögő Balneológus

  Én ezt nem hiszem el, hisz' Pintér elvtárs a saját narancsszájával mondta, hogy két hét alatt megjavult a közbiztonság.
  Szóval, kamu a poszt.
  Béla is ezt mondja, tudod, az a izé...

 • 2012.12.25 13:28:59Schütii

  tede: Nem értek a vallásokhoz, de akármelyikről is legyen szó, azért előbb meg kell(ene) találni a bűnöst, hogy leckét lehessen neki adni.
  A kollégád esetéhez: a magánvagyon őrzés-védelme nem állami feladat, ezért télleg kár óbégatni, már aki óbégat... Ő így járt. (nem vagyok rendőr)

 • 2012.12.26 06:41:18zedzed

  Sok hozzaszolast olvastam, hogy kulfoldon is ua mert a bunozes leszarja a hatarokat.
  El kene vonatkoztatni attol amit "gondolnak" az emberek kulfoldrol es tapasztalatokra kellene hagyatkozni mintsem szobeszedre. Igenis joval alacsonyabb bunozes van tolunk nyugatra.
  Reszemrol arrol tudok nyilatkoni amit en latok, es en NEM EU-ban elek (Ja tenyleg, kulfold nem csak EU-n belul van...). Itt nem torik fel az automat, nagyon erdekes. Senkinek fel sem merul a fejeben hogy csak be merne nezni a parkolo automba, leven az nem az ove es nehogy mar gyanuba keveredjen. Lassan mar az a hulye magyarorszagon, aki nem tori fel a masik autojat... Normalis ez?!

 • 2012.12.29 19:16:31pc guru-e vagyok

  Nekünk szintén Duna Pláza elől fényes nappal lopták el elég drága versenyzéshez használt bringánkat. Volt felvétel, az őrök megnézték, és elmondták, hogy az a srác volt, aki innen rendszeresen lopja a kerókat. LOL! Persze a rendőrséghez már nem jutott el a felvétel, valahogy addigra megsemmisült és hát, az ügy lezárva.

 • 2012.12.29 19:47:31hoga

  Kandelaber

  "Egy úgynevezett örzővédő cég által felügyelt területeten sorozatosan történnek gépjárműfeltörések, "alkalmatlanok" a kamerák, a rendőrség "magatehetetlen", a Plaza vezetői "nem észlelnek" tennivalót a jelenség kapcsán, a rendőrségi belső ügyek nyomozói mindezt "nem látják", a hírös-nevezetes bűnügyek előfordultsága az országban statiszták internetes rendszerben a közterületként funkcionáló magánterületek "kifelejtődtek".

  Hisztek még a mesékben?"

  Hozzátenném a meséhez, tisztában vannak azzal az emberek, hogy a bevásárló központok parkolói 80%-ban nem őrzött parkolók? Azok szinte minden esetben csak parkolóhelyek igénybe vételét teszik lehetővé, nem pedig az őrzését. Különben próbáljon meg kamerafelvételt kérni bárki az Árkádtól, az Arénától, vagy még sorolhatnám a többi helyet is. Egyik parkoló sem őrzött, azért is van feltüntetve több helyen, hogy vigyázzon mindenki az értéktárgyaira, azokat lehetőleg ne hagyja szem előtt. Különben sok mindenki úgy tesz, mintha az utcán, a belvárosban vagy kisvárosokban nem törnének fel autókat, csak a DP fedett parkolójában.

  Kérdésedre az infóm biztos forrásból van.

 • 2013.01.25 11:57:51milliomodikfan

  Nem értem miért szidjátok zedzed-et, én Németországban élek és simán az ülésre vágom a gpst, legjobb esetben is berakom a kesztyűtartóba, de a foglalatot sose veszem le a szélvédőről. Egyébként a személyimet és a jogsit is a kocsiban tartom sose veszem ki, csak ha ügyet intézek, miért kéne? Egyébként melóban is, kint hagytam az íróasztalomon egy 5 euróst és elmentem szabira, 3 hét múlva mikor visszajöttem még ott volt, pedig van mozgás ott bőven. Tényleg ég és föld a 2 ország (rövid ideig dolgoztam biztonságiként is Rossmanban otthon, tehát még egy kis parám is volt, de amióta kijöttem tényleg elmúlt). Persze én a nyugati részen vagyok, itt a legutolsó román szalagmelós aki 2 szót nem beszél németül az is 1200 eurót kap havonta de az a legaljának a legalja. Minek lopjon? Megéri a kiutasítás?

 • 2013.06.12 21:57:59Buntmetall

  Igaza van annak aki azt mondja tele van rosszindulatú emberrel Magyarország. Ennek ékes példái vagytok saját mocskotokban fuldokolva abban a pöcegödörben amiben éltek! Bizony kedves bunkó kárörvendők egy normális társadalomban nyugodtan benne hagyhatod az értékeidet (főleg egy nyakig bekamerázott parkolóban) az autódban. Nálunk a gyerekek a buszmegállóban hagyják a drága kerékpárjaikat és a védőfelszereléseiket. A kutya nem nyúl hozzá!!! A motoros a Spar parkolójában rajta hagyja a sisakját a motorján. A kutya nem nyúl hozzá. Idáig is el tudnának jönni lopni a magyarok, csak itt működik a kamerarendszer, itt figyelik is a monitorokat, és itt van rendőrség. Boldog vagyok hogy már nem kell köztetek élnem!