Falevelek hullottak, autók parkoltak

2017.10.18. 16:44

Lezajlott az idei utolsó Parkoló Parádé, összesen már tizennyolcadik volt. Érzésre ez volt a legtelítettebb parkolás evör, tényleg elképesztő mennyiségű ember és gép tette tiszteletét. Jó volt látni, hogy minden alkalommal színesedik a brigád: mind a járművek, mind az arcok a lehető legváltozatosabbak voltak.

Számomra is különösen jelentős Parádé volt ez, hiszen saját autóval érkeztem. Ez azért nagy volumenű, mert amióta közöm van a Totalcarhoz, még egy Parádén se voltam vele. PT meg is jegyezte, hogy olyan az autóm, mint Columbo felesége, mindig csak hallani róla, de senki nem látja. Büszkén jelentem: ehhez a mérföldkőhöz is elérkeztünk.

Miután a szerkesztőségből páran kicsodálkozták magukat egy 25 éves fekete Astrán, elindultunk Zsoltival, hogy körbenézzünk. Az autókon túl is akadt látnivaló, meg persze csinálnivaló és hallgatnivaló is. Volt például izzócsere-verseny a büfé előtti parkolóban, illetve übermenő minihotrodos csapatás a főépület előtti viacoloron - ezt az Allianz szervezte ide. Az épületben pedig Mesterkurzus, az első, ami szorosan köthető lenne a szakmámhoz: a formatervezésről szólt. Ironikus módon erről természetesen kompletten lemaradtam. A videót nemsokára felcsapjuk a netre, majd onnan megnézem én is.

Ez alkalommal letettem róla, hogy mindent megnézzek vagy lefotózzak, esélytelennek éreztem a volumenhez képest, inkább csak sodródtam az árral. Az sokadjára is szürreális élmény, hogy harminc méteres körzeten belül lehet találni új Civic Type R-t, ötvenes évekbeli Ford F100-at és V8-as pápaszemes Mercit is. Meg úgy általában megunhatatlan, hogy egyszerre van itt veterán, napi használós, agyonreszelt tuninggép és mindenfele ritkaság is.

A nagy kattogtatás közepette Zsolit is megfotóztam, ahogy autókat fotózott meg, hogy ezeket kirakja a privát Instagramjára a Totalcar Instája (tessék csak bekövetni!) helyett véletlenül. Ezt hamar korrigálta, így végül a képek a tervezett helyre is felkerültek. Galériákból egyébként érdemes minél többet átnyálazni, garantáltan minimális lesz az átfedés közöttük.

A PP előtt leírtuk, hogy senkinek nem jó, ha sok a túráztatás és rajtolás, mert hamar véget vethet ennek a remek programnak. Karotta még trendi emojis bannert is készíttetett a kijárat fölé, a helyzetet nyomatékosítandó. Úgy tűnik, hogy a kérés értő fülekre talált –amit köszönünk. Pár ember kivételével szinte senki nem rúgta szét az autót se bent, se kifele haladva.

Most a téli szünet következik, ami lehetőséget biztosít egy kis reszelgetésre és csinosításra, hogy jövőre még több király verda gurulhasson ki parkolni. Jövőre innen folytatjuk!