2011.02.18. 06:41

Jay Leno alapvetően rokonszenves figura. Tévéműsorával lett híres, de az autóbuzik inkább elképesztő gyűjteményére szokták csorgatni nyálukat. Autós műsorának legújabb részében viszont olyan szerkezetet próbált ki, amit nehéz lenne épelméjűnek nevezni: egy görgős pados autószimulátort.

Ausztrálok készítették az eszement berendezést. Műszakilag nem lehetett annyira nagy kihívás: egy teljesítménymérő padot és egy szimulátorszoftvert kellett összehozni, extraként mindössze a kormányjelet vették le egy zsinórral az első kerékről. A garázsmester mókuskerekének szerintük az ad létjogosultságot, hogy egy igazán erős autót közúton csak a legalitás határait messze túllépve lehetne kihasználni, így viszont saját autójában élheti át mindenki azt, amiért egyébként börtönbe zárnák.

Ha a tervezők még nem hallottak volna pályanapokról, Leno esetleg szóba hozhatta volna az igazi játszóteret, ha valaki próbálgatni szeretné a technikát. Igaz, szemmel láthatóan élvezi a játékot Leno, de ha belegondolunk, mekkora felhajtást kell csinálni egy kis autókázáshoz és mennyi benzint kell elégetni, hogy egy szimulátornál kicsit élethűbb élményt kapjunk, csak az a kérdés marad, milyen gyógyszerük gurult el az ausztráloknak.