Így ne melegíts Lamborghinit

2011.09.24. 08:37

Lambo-2

A harminc év körüli tulajdonos épp csak be akarta melegíteni Lamborghini Gallardóját: nem az a fajta volt ő, aki csak úgy, hidegen, mindenféle üzemi hőfok nélkül nyomta ki a szemét az olasz sportkocsinak. A finom járatás utáni őrületes csapatásra azonban soha nem kerülhet már sor, mivel a Lambó már az előjáték alatt porig égett.

A maláj tűzoltóság teljes erőbedobással oltotta a tüzet, azonban a Gallardóból a kocsi orrán kívül nem sok maradt meg. „Épp egy emelkedőn tartottam felfelé, amikor láttam, hogy valami füst száll ki a motorból. Három éve vettem a kocsit, és kis híján szívrohamot kaptam, amikor láttam, hogy lángokban áll.” – mondta a tulajdonos. Szerinte egy, a benzintankból való üzemanyag szivárgás okozhatta a bő negyvenötmillió forintba kerülő autó vesztét, de az ügyet természetesen alaposabban kivizsgálják.

Lambo-3

Az olasz sportautókra az öngyulladás tekintetében egyébként eléggé rájár a rúd: egy évvel ezelőtt, megjelenése után nem sokkal már három olyan Ferrari Italia 458-ról tudtunk, ami teljesen magától égett szénné.