2011.11.23. 13:13

Egy DeLorean szériakivitelben is elég ritka darab, de a Vissza a jövőbe trilógia gyártása alatt elhasznált több tucatból állítólag csak három maradt meg. Ezek közül árverezik el a legérdekesebbet decemberben.

A Vissza a jövőbe 3 sztorija szerint a rozsdamentes acél karosszériás DMC-12 1885-től 1955-ig egy bányában várta az időbetyár Marty McFly-t, hogy egy motorháztetőre tákolt csöves elektronika segítségével újra visszautazhasson a múltba. Az emlékezetes jelenetben a megsemmisült gumiabroncsokat ötvenes évek-beli, fehér oldalfalú diagonálokkal helyettesítve rongyol a főszereplő a pampán, hogy elérje a mágikus 88 mérföldes sebességet.

Erre az átépített DeLoreanre lehet licitálni a december 15-én kezdődő Icons of Hollywood árverésen. A DMC-12 alatt állítólag terepezésre alkalmas futómű van, de erről pontosabbat nem tudni – amúgy is sokkal fontosabb a gyűjtők számára, hogy a jelenlegi tulajdonos, a Universal Studios, az autó eredetiségét igazoló dokumentumot ad a DeLoreanhez.

Az árverésen, ahol többek között a Michael J. Fox által a filmben használt ruhákra és egyéb kellékekre is lehet licitálni, 400-600 ezer dollárt, vagyis nagyságrendileg százmillió forintot várnak az időgépért. A bevétel egy részét a Parkinson-kórban szenvedő Fox kutatási alapítványa kapja.