2011.12.07. 14:26

A 24 éves Anthony Miranda ellen rablás és autólopási kísérlet a vád, árulta el a chicágói rendőrség szóvivője. Áldozata egy neve elhallgatását kérő, 33 éves, helyi sportoló lett volna.

A Chicago Tribune szerint Miranda rossz napja akkor vette kezdetét, amikor a Kenneth Avenue és az 55. utca sarkán odalépett leendő áldozata autójához, hogy tüzet kérjen. Miután az közölte vele, hogy nem dohányzik, Miranda elővette a fegyverét, majd felszólította, hogy adja át értéktárgyait és szálljon ki az autójából.

Végül is elérte célját, a professzionális ketrecharcos pedig rövidre zárta a beszélgetést. Miranda véraláfutásokkal és felhasadt arc- valamint fejbőrrel végezte, de verés közben még bokán is lőtte magát saját fegyverével. Akkor már nem is annyira áldozata pedig földre szorítva tartotta a rendőrség megérkezéséig.

Miranda visszaeső bűnöző, fegyveres rablásért már többször is ült, legutóbb 2010 márciusában engedték szabadlábra. Az óvadékot jelenleg 350 000 dollárban szabta meg az ügyész.

A helyi ketrecharcos közösség honlapjáról elérhető fórumokban is nagy port vert fel az ügy, minden jel arra utal, hogy a helyi klubban küzdő, váltósúlyú MMA-bajnok, Mark Miller ülhetett a volán mögött. A megtévedt Anthony Miranda talán nem is gondolta volna, hogy potom 70 kilós ellenféltől is ekkora verést kaphat.