Zseniális: Priusból lakóautó

2012.01.15. 16:02

A kempingeszközök készítésére szakosodott japán Campinn vállalat elkészítette a Prius lakóautó-változatát. Ezzel a nem mindennapi módosítással új, korábban nem használt területen lesz bevethető a hibrid.

Az első osztályú légellenállási értéket sikerült elkaszálni, a lakóautóvá épített Prius ugyanis 52 centiméterrel hosszabb lett, magassága pedig 56 centiméterrel nőtt. Az utastér fölé benyúló, üvegszálas erősítésű műanyagból készült kabinban egy méretes matrac kapott helyet, az autó hátuljában pedig egy étkező alakítható ki. A hátsó üléssor ledöntésével utóbbi tér szintén használható alvóhelységként, egy egész családot képes kiszolgálni tehát az autó.

A kempingezők érdeklődésének felkeltése lehet a következő lépés a zöldebb közlekedés felé, bár a tisztán elektromos autók, valamint a plug-in hibridek nagy hátránya továbbra is a töltőállomások hálózatának kiépítetlensége, ez pedig egyelőre nem segít meghozni az utazók kedvét egy ilyen beruházáshoz.

Fél éve számoltunk be a Prius hasznosításának egy másik alternatív módjáról. Azt az Észak-Karolina hegyeiben fotózott hibridet pick-uppá építette tulajdonosa, a japánokétól messze egyszerűbb kivitelezéssel.