Ízléstelen Ferrari az örököstől

2012.03.13. 10:48 Módosítva: 2012.03.13. 10:48

A többség egy életen át vágyik egy ilyen sportkocsira, van, aki meg is szerzi magának, de olyan ember kevés akad, akinek csupán egy a sok játék közül a világ legjobb sportkocsija.

Lapo Elkann neve talán idegenül hangzik – úgy talán többet mond, ha azt mondjuk, Gianni Agnelli, a legendás Fiat-vezér kisebbik unokájáról van szó, aki az olasz autó-birodalom egyik örököseként aranykanállal a szájában jött a világra. A Fiat birtoklásával kapcsolatos terheket bátyja, John Elkann viseli a vállán, így Lapo – bár a Ferrari jövőbeli elnökeként beszélnek róla, és névleg a Fiat márkanépszerűsítési igazgatója – úgy tűnik, ráér az autógyűjteményével vacakolni.

A gyűjteményben persze csupa házon belüli terméket találni, van két Fiat 500 Abarth, egy Jeep Grand Cherokee SRT8, egy Ferrari California, és egy 458 Italia. Az összes gépben az a közös, hogy még csak hasonlót sem készítenek a gyárban egyik típusból sem. Úgy néz ki, Lapo, akit amúgy a legjobban öltözött aranyifjak közé is beválasztottak korábban, vonzódik a katonai színekhez és mintákhoz. Az egyik 500-as Fiatja matt keki színű, a California matt sötétszürke, a Grand Cherokee és a 458-as Ferrari pedig tereptarka.

Kicsit olyan, mintha Lapo épp csak eljátszott volna néhány kéznél levő autóval, ahogy bármelyikünk, ha ébren álmodik. A különbség csupán annyi, hogy az ő elképzelései meg is valósultak. Hiába, ha a családi vállalkozás történetesen Olaszország legnagyobb iparvállalata, az ilyesmi nem ütközik komoly akadályba.