Egészben elnyelte a kisbuszt a kátyú

2012.06.09. 12:55

Egyszerűen beszakadt az út egy kisbusz alatt a kínai Guilinben. A járművet teljesen elnyelte a nyolc méter hosszú és két méter mély árok.

Az ötmillió lakosú várost napokig heves esőzés áztatta, így alakulhatott ki az méretes árok, ami az aszfalt alatt várt a kisbuszra. Szemtanuk szerint semmi látható jel, így süllyedés, vagy repedés nem utalt arra, hogy az út alól eltűnt a talaj. „Hirtelen megnyílt alatta az út, és az autó teljesen eltűnt. Azt hittem földrengés van." – mondta egy autós.

A kisbusz egy dugóban állt, amikor az eset történt. Az aszfalt a jármű bal oldalánál adta meg magát először, így az oldalasan zuhant. Szerencsére egyedül a sofőr ült benne, őt komolyabb sérülések miatt kórházba szállították. A rendőrség jelentése szerint, az árok tulajdonképpen egy kisebb víznyelő.

A víznyelők az utóbbi időben mind nagyobb problémát jelentenek Kínában. Az ország kontrolálatlan bányászati tevékenysége, valamint a hiányos geológiai felügyelet miatt nem ritkán katasztrófához vezetnek. Két éve Guatemalában egy háromszintes házat nyelt el egy óriási, hatvan méter mély víznyelő.