Schwarzenegger legújabb autója

2012.09.05. 17:24

Úgy néz ki, Arnold nem kedveli az átlagos autókat. Az első öbölháború idején katonai Hummereket alakított át magának, hétköznapi használatra, és most, hogy már nem kormányzó, ismét talált magának egy extrém járművet, amellyel feltűnést kelthet. Nem állítanánk, hogy a választása igazán vonzó lenne, de nagynak nagy, az biztos.

Az ezüstszínű szörnyeteg egy UHN sorozatú Unimog, azaz a három, jelenleg gyártott széria közül a legnagyobb. Gyári állapotában igazi haszonjármű, 80 km/h-s végsebességgel, viszont elképesztő mászóképességgel: 45 fokos emelkedővel is megbirkózik. Schwarzenegger példánya valószínűleg speciálisan átalakított darab lehet, mivel az Egyesült Államokban a dízelmotorokra vonatkozó károsanyag-kibocsátási szabványok miatt az Unimogokat már nem forgalmazhatják 2007 óta. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy ez a példány mintegy negyedmillió dollárba – átszámítva bő 56 millió forintba – került.

A Hummerekkel annak idején divatot teremtett a testépítőből lett színész, de az már kérdéses, hogy ezt a teherautót is elirigylik-e tőle a tehetős szomszédok.