Két Ferrari törte miszlikre egymást

2012.10.17. 16:28

Az eset távirati stílusban elég száraz is lehetne: két autó összetört az autópályán, személyi sérülés nem történt. Amitől mégis érdekes, hogy a két autó két drága Ferrari volt, a tempó jóval az ésszerűség határa felett, az autók darabjai belepték az utat, a sofőrök mégis megúszták ép bőrrel.

A kérdéses baleset Északnyugat-Kínában történt: a két Ferrari, egy 458 Spider és egy California az eső áztatta autópályán száguldott konvojban, hogy időben érjenek egy egzotikus autóknak rendezett ralira, Pekingtől nem messze. Alighanem gyakoroltak is egy kicsit a versenyre, mivel jóval a megengedett tempó felett, úgy 160 km/h-val hajtottak. Bár a pontos eseményeket nem ismerjük, alighanem egymást törte össze a két gép, miután az egyik megcsúszott. Mindkét sportkocsi csonkán végezte: a California járt jobban, annak csak az eleje roncsolódott szét, a 458-asból viszont szinte csak a fülke maradt épségben.

A legnagyobb csoda az, hogy mindkét autóból épségben szálltak ki a sofőreik. Az anyagi kár viszont tetemes, tekintve, hogy az egyenként is sok tízmillió forintos autók totálkárosra törtek.