Batman sírva kéri a receptet

2012.10.25. 15:06

Hajlamosak vagyunk alábecsülni a német humort, pedig néha egész elképesztő dolgokat produkál. Valószínűtlen, ha nem is lehetetlen, hogy ezt valaki komolyan gondolta. Akárhogy is, Batmobile sufnituning-reinkarnációja megdöbbentő látvány.

Leginkább az az alaposság a lenyűgöző, amellyel az öreg Ford Granadát a felismerhetetlenségig átépítette a gazdája. A hét méteres hossz nagy része a földkerekség leghosszabb uszonyainak köszönhető, de ennyivel nem elégedtek meg. A motorháztető szélét és az autó oldalát is teljesen újraépítették, az utasteret pedig megkurtították, hogy hátul hatalmas csomagtartót alakítsanak ki. A fémcsövekből hegesztett V8-as szívórendszer-imitáció ugyan már-már túlzásnak hat, de az autó orrát díszítő körfűrész-lap mindenért kárpótol – és garantálja, hogy az autó ne csak a gyermekek fejlődő ízlésvilágára legyen veszélyes, de a gyalogosok testi épségére is. Hogy egy esetleges baleset helyszínéről könnyű legyen menekülni, azt a hosszú csomagtérfedélre rögzített minimotor garantálja.

A házi gyártású Batmobile-tól, amelyet egyébként egy közönséges V6-os Ford motor mozgat, most szabadulna a gazdája: a kétségtelenül érdekes, bár helyenként határozottan igénytelen gépért kicsit túlzónak tűnő 30 ezer eurót – közel 8,4 millió forintot – kérne érte, és persze abban reménykedik, hogy az online árverés még dobhat az áron. Mi azonban nagyon csodálkoznánk rajta, ha valaki pénzt adna ezért a sok munkával elcsúfított 80-as évek eleji rémségért.