Ferrarik teszik tönkre a nyugalmat

2013.01.04. 16:59 Módosítva: 2013.01.04. 17:00

Szokatlan problémával szembesülhet, aki London Kingsbridge negyedébe költözik, különösen nyáron, amikor az arab milliárdosok és leszármazottaik a brit fővárosban hűsölnek. Az utakon megjelennek a Ferrarik, Lamborghinik és Bugattik. Ez önmagában még nem lenne baj, de az egzotikus sportkocsik állítólag igen zavaróak és veszélyesek.

A helyi lakosok arra panaszkodnak, hogy üvöltő motorral száguldoznak éjjelente az általuk csak Gulfie-nak nevezett sportkocsis hülyegyerekek, olyan sebességgel, amely az utcán való átkelést veszélyes kalanddá teszi bizonyos napszakokban. Ezen felül akadnak a sportkocsiknak kevésbé módos rajongói is, akiket a köznyelv Carparazzinak nevezett el, akik csapatostul követik a szupersportkocsikat, jó fotók vagy egy látványos videó reményében.

A helyi rendőrség eddig biztosítási és regisztrációs szabálysértésekkel próbálta kivonni a száguldozókat a forgalomból, a helyiek szerint kevés sikerrel. Így most határozottabb fellépést követelnek a londoniak a hatóság részéről: azt követelik, hogy száguldás közben füleljék le a jómódú külföldieket, és ha lehet, kobozzák el az autóikat.

A jelenség persze itthon sem teljesen ismeretlen, igaz, nálunk túl kevés a szupersportkocsi – itt a jóval olcsóbb, de ugyanolyan gyors sportmotorosok képesek álmatlan éjszakákat okozni egész városnegyedeknek.