2013.05.01. 13:23

Közel húsz évvel azután, hogy ellopták, nemrég előkerült Quentin Tarantino Chevrolet Malibuja, amely az 1994-es Ponyvaregényben, Vincent Vega (John Travolta) autójaként lett filmtörténelmi darab.

A legendás kultfilmben használt 1964-es vörös Malibu még a forgatási időszak alatt tűnt el, s bár egy év híján két évtized telt el azóta, mostanáig semmi híre sem volt. A kilencvenes évek első felében ez volt Tarantino napi szinten használt autója, a filmbe talán csak a kis költségvetés miatt került be, de Vincent Vegával a volánja mögött milliók látták.

Érdekes, de az autó a film forgatási helyszínétől, Los Angeles-től nem messze, a kaliforniai Oaklandben került elő. A nyomozók egy másik Malibu után nyomoztak, amikor belebotlottak. Hamar kiderült, hogy zavaros a múltja, és a szálakat visszavezették egészen a rendezőzsenihez. Jelenlegi tulajdonosa valószínű nem tudott az autó előéletéről, de ez szinte lényegtelen is, hiszen a lopási ügy már elévült.

Tarantino véleményét eddig nem ismerni az esetről, így még az is lehet, hogy vissza sem igényli majd a kabriót. Kár lenne érte, mert egész szépen mutatna a Kill Billben feltűnt Pussy Wagon mellett, amit máig őriz.