Tojással dobálják a Ferrarikat

2013.07.10. 13:48

Magyarországon még döbbent rácsodálkozást vált ki egy-egy villámgyors és méregdrága sportkocsi felbukkanása, de van, ahol a Ferrari és a többi, hasonlóan drága autó már ellenszenvet vált ki. Újabban London belvárosi lakói kezdik megelégelni a sportautókat, van, aki már némi tojásdobálástól sem riad vissza.

Egyes környékeken jó okkal alakult ki sportkocsi-ellenes közhangulat. Ilyenkor nyáron százával költöznek az angol fővárosba jómódú közel-keleti fiatalok, akik gyakorta áthágják a közlekedési szabályokat, és persze arra sem figyelnek igazán, hogy a sokhengeres sportmotorokkal ne törjék meg a környék csendjét. A rendőrség nem tehet sokat, hisz mire a helyszínre érkeznek, a sportkocsi-tulajdonosnak általában nyoma sem marad. Alighanem ez a magyarázata az alábbi videónak is, ahol egy nyitott Ferrari 458-as szélvédőjét trafálja telibe valaki egy tojással a Sloan Street egyik emeleti lakásából.

Ezúttal ráadásul meglehetősen alaptalan az erőszakos fellépés, hisz bár az autó kuvaiti rendszámú, a sofőr csendesen gurul a Ferrarival, amennyire csak lehet. A közutálat azonban nemigen válogat – mostanság Londonban feltűnő, arab rendszámú nyitott sportkocsival furikázni nem is olyan veszélytelen.