Sosem volt Porsche pick-upok

2013.08.19. 15:48

A pick-upok általában orrmotorosak. Vannak persze farmotorosak is, például a Volkswagen Transporterek első, második, és harmadik generációs platós kivitelei, de, hogy középen legyen a motor, az nem sok mindenkinek jutna eszébe.

Pedig a 914-esből nem is egy, hanem két pick-upot gyártottak. Az átépítés, a neves versenyautó építő, Troutman & Barnes kaliforniai cég nevéhez fűződik. Az egyiket maguknak, a másikat a Aase Brothers Porsche műhelynek építették.

Az ötlet onnan jött, hogy Troutmanék vettek egy összetört 1972-es 914-6-ot. Ez a 914-es Porsche hathengeres boxer változata. Ezt meglátta Aese, és azt tanácsolta az autóépítő párosnak, hogy építsenek belőle pick-upot. Nekik tetszett az ötlet. Mielőtt nekiálltak volna Aese megjelent egy négyhengeres 914-essel, hogy neki is csináljanak egyet. A hátsó lámpák, mint a legidegenebb elemek Opel Mantákról száraznak.

A két platós Porschét jó állapotban megőrizték az évek alatt, pedig jó néhány évig alkatrészek szállítására használták őket. Ma már mindkettő egy-egy magánszemély féltve őrzött kincse.