2014.01.04. 17:00

Vannak filmek, amelyeknek központi eleme egy-egy autótípus. Gondoljunk csak az Olasz meló Minijeire, a Tolvajtempó Mustangjára, vagy a mindenkori Bond autókra. És ilyen a szuperhős-milliárdos Bruce Wayne, azaz Batman autója is, a Batmobile.

A Batmobile az adott kor szintjén mindig nagyon high-tech, és futurisztikus jármű. A 2015-re ígért Batman vs Superman igazán nagy durranásnak ígérkezik a mozikban, és ezt a GM-nél is tudják. Bruce Wayne küvetkező autója ezért egy Corvette Stingray lesz. Legalábbis valami olyasmi. Az első Batmobilet George Barris tervezte. Ennek a motívumait próbálták átörökíteni a modern Corvette Stingray tanulmányba. Az elnyújtott orr egyértelműen innen származik. Az autót abszolút elegánsnak mondhatjuk, nyoma sincs a korábbi katonai vonulatnak. Ettől függyetlenül persze biztosak lehetünk benne, hogy fegyverek egész ráházát hordozza majd magában a Batmobile.

A GM-nek jót tenne, ha egy új ikont tudnánk faragni, hiszen nem most élik a legszebb napjaikat. Ha a Stingray tanulmány a későbbiekben nem fog megvalósulni, a Batmobile akkor is biztosan sokáig fogja díszíteni kiskamasz fiúk falát.