Eladó Ayrton Senna sportkocsija

2014.01.28. 14:25

Az 1992-es, kívül-belül fekete NSX-et a Silverstone Auctions árverezi el hamarosan. Az autó egyébként is jó vétel, hiszen húsz éve lényegében nem használták, és Senna sem hajtotta szét, de a története miatt valószínűleg drágábban veszik majd meg, mint amennyit az autó egyébként érne.

A kérdéses Hondát Senna portugáliai birtokán használta egészen 1994-es haláláig. Ezek után az autó két éven át állt, míg egy gyűjtő meg nem vásárolta, majd továbbadta jelenlegi gazdájának. Nem volt rossz befektetés, az aukció szervezői szerint az autó 75-85 ezer font – átszámítva úgy 91-103 ezer euró – ennek a Honda sportkocsinak a reális ára, miközben háttérsztori nélküli, hasonlóan alig használt NSX-eket már 50 ezer euró körüli áron is hirdetnek.

„Nagyon ritkán kerül a piacra ilyen különleges előéletű autó, különösen ami ilyen erősen kötődik az egyik legkiválóbb F1-es pilóta személyéhez. Izgatottan várjuk, mi történik majd az árverésen.” – nyilatkozta a Sivlerstone Auctions vezetője.

A Honda NSX és Ayrton Senna közt nem ez az egyetlen kapcsolat. A japán gyártó Senna észrevételeit is felhasználta a középmotoros modell végső hangolásánál. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy máig a legjobb úttartású sportkocsik közé sorolják az NSX-et, pedig a típust még 1990-ben mutatták be.