2014.02.17. 18:16

Egy versenyen nem meglepő dolog, hogy lángra kap egy autó a pályán. De, hogy pont a safety car gyulladjon ki az igen ritka. A legutóbbi Nascar futamon pedig épp ez történt.

A Chevrolet SS épp felvezette a Daytona pályán a versenyzőket, amikor lángcsóva jelent meg csomagtartónál, az utastér pedig megtelt füsttel. A videó alapján már gyanítható, hogy a hátsó lámpánál lehetett egy zárlat, és az okozta a tüzet. Ezt később a gyártó is megerősítette. A meglepő jelenséget azzal indokolták, hogy az extra fény- és hangberendezések miatt túl nagy elektromos terhelést kaptak a vezetékek. Az SS tulajok tehát megnyugodhatnak, a gyári kivitelben ez a hiba nem fordulhat elő.

Miután félreálltak a lángoló Chevyvel, a pálya tűzoltói azonnal a helyszínre érkeztek és eloltották az egyre erősödő lángokat. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a vezető és utasa saját erejéből szállt ki az autóból.

Mivel a szabályok szerint biztonsági kocsi nélkül nem folytathatják le a versenyt, az olyan esetekre, mint ez is, tartanak egy másik autót is. Ami jelen esetben egy másik ugyanilyen Chevrolet SS volt.