Ecclestone szerint átverés a Formula E

2014.02.20. 16:59

Eddig mindenki csak a lelkesedés hangján nyilatkozott a Formula 1 környezetbarát alternatívájaként beharangozott versenysorozatról, ám úgy tűnik, Bernie Ecclestone nem ilyen derülátó. Azt mondja, egyszerűen nem lehet életképes a versenysorozat, egyedül a szervezők kaszálhatnak rajta.

„Nem hiszem, hogy működhet. Én tudom, mennyibe kerül egy városi verseny megszervezése.” – mondta a 83 éves üzletember. „A szervezők számára ez egyszerű üzlet – néhányuk nyilván fog is rajta néhány fontot, de hamar vége lesz.” Ecclestone-nak a legutóbbi korrupciós botránya óta még rosszabb a híre, mint korábban, de korábbi tapasztalatai alapján valószínű, hogy tudja, miről beszél. A nyilatkozatot persze érdemes fenntartásokkal kezelni, hisz Ecclestone üzleti szempontból még mindig nagyban függ az F1 sikerétől. Az azonban tény, hogy a Formula E futamokat nagyrészt városi pályákon rendezik, és egy városrész lezárása olyan metropoliszokban, amilyen London, Los Angeles vagy Berlin, nyilvánvalóan drága dolog.

A Formula E mezőnye mára szinte teljesen megtelt, az autók, csapatok és versenyzők készen állnak, és úgy tűnik, a támogatók is látnak fantáziát a csaknem hangtalan száguldásban. Az egyetlen kérdés az, hogy a közönség mit szól majd ehhez a típusú autóversenyhez, ám hamarosan ez is kiderül, hisz az idén, szeptember közepén, Pekingben tartják a sorozat első versenyét.