Ilyen lenne a rapperek Rolls-Royce-a?

2014.05.12. 08:02

Ha Európa útjain látnánk, egész biztosan nem értenénk, miért tette ezt bárki is egy patinás drágasággal. Florida egész más, ott ez a fura Ghost is csak egy a sok közül.

A Ghost egy ideje már nem sérthetetlen a tunerek szemében. A Rolls belépőmodellje számtalan – első sorban arab országokba szánt – érdekes csomagot kapott már az elmúlt években. Talán mostanság nőtt ki egy olyan tehetős generáció, amely a Rolls-Royce-szal együtt első sorban nem a brit eleganciát akarja magáénak tudni, hanem valami egészen mást. Mondjuk a meghekkelt luxust, ami lehet akár olyan is, mint ez a fekete-fehér Ghost.

A floridai MC Customs nem a tapasztalatlan kis műhelyek egyike, csak Rolls-Royce-ból másfél tucat változatot készítettek már, de Bentley-ből vagy Ferrariból még ennél is többet. Úgy tűnik, a délkeleti álamban erős a fogékonyság az egyedi luxusra. Stílusuk nehezen megfogható, munkáik többsége visszafogott, néha viszont felülről súrolják a közízlést. A Pröminent rendszámos Ghost például egy megrendelő igényeit tükrözi.

Ez a Ghost...

Különös, hogy a kerékjárati ívet kitöltő 22 colos Vellano felnik mennyit változtatnak az összképen. Kiveszik a Ghostból az eleganciát, és valami egészen mást hagynak utána, amitől mindjárt egy aranyláncos, bőruhás rappert képzelünk a hátsó ülésre a sportosan elegáns, enyhén kopasz menedzser helyett. A motortérfedél feketéjéhez illő első kötény ezt már csak fokozni tudja, menteni kevésbé. Hogy mindez mennyibe került a különc megrendelőnek, azt sajnos az MC Customs nem árulta el.