2014.05.31. 14:06

A mindenkori filmes autók közül talán a Batmobile mozgatja meg a legtöbb rajongó fantáziáját. Számos replika készült már a képregények és a sorozatok alapján is, melyek az eredeti autókkal együtt igen komoly összegekért cserélnek gazdát egy-egy aukción. A legújabb mozifilm, a készülőben lévő Batman vs. Superman ezen a téren is újdonságot tartogat.

A film rendezője, Zack Snyder alig két héttel ezelőtt tett közzé a Twitteren egy fotót, amelyen kis betekintést enged a denevérember legújabb játékszerét takaró ponyva alá, most pedig újabb képek kerültek nyilvánosságra, méghozzá a tervezés és készítés stádiumából.

Az újdonság hosszú orr-részével és a tető, valamint a szélvédő kialakításával leginkább talán a Tim Burton-Anton Furst-féle nyolcvanas évek végi Batmobile-ra, valamint a Batman: The Animated Series sorozat autójára hasonlít. Annál azonban futurisztikusabb, űrhajósabb kinézetű. Egy keveset pedig megtart a Sötét lovag-mozik Tumblerének szellemiségéből is.

Azt, hogy mikor fedik fel teljes egészében a Batmobile-t, egyelőre nem tudni. Snyder mindenesetre a teaser-fotó kiadásakor azt ígérte, hamarosan megmutatják az autót. Kérdés, hogy ez nála heteket, hónapokat, vagy esetleg csupán napokat jelent.