2014.06.30. 17:57

A divat ciklikus természete ezúttal a 70-es évek első felét hozza vissza, legalábbis a Louis Vuitton őszi kollekciójának e korán kiszivárgott részlete erre utal. A hangulat megteremtéséhez pedig egy egyedi sportkocsit használnak fel, amely egymagában is alkalmas rá, hogy felidézze a korszak stílusát.

A Maserati Boomerang tanulmányautónak készült, egyike Giorgio Giugiaro jellegzetes munkáinak. A kompromisszummentes, csaknem teljes egészében síkokkal és egyenesekkel határolt ékforma, az ekkortájt divatba hozott ezüst fényezés és a nagy üvegfelületek annyira erőteljes karakterrel ruházzák fel a Maserati Bora alapokra épített álomautót, amely ma is alkalmas a korstílus bemutatására. A belső tér szürkesége, és a szinte teljes egészében a a kormánykerékbe integrált műszercsoport szintén erőteljes korlenyomat – nem csoda, hogy a Louis Vuitton őszi kollekciójának háttereként épp ezt választották. Hisz most épp a 70-es évek elejének divatjából építik fel az új kollekciót.

A 314 lóerős, 4,7 literes V8-as középmotorral hajtott Boomerangot egyébként 1971-ben állították ki először, akkor még üres 1:1 méretarányú makettként, majd 1972-re készült el a Bora alapú, mozgásképes változat is. Ezt az 1974-es Barcelona Auto Show-n állították ki utoljára, aztán az Italdesign eladta. Jelenleg is magánkézben van, és még mindig működőképes, ahogy az a fenti filmen is látható.