2014.08.04. 17:21

Versenypályán vezetni mindig veszélyes dolog marad, még ha az ember életvitelszerűen is teszi ezt. Néhány napja a hírhedt Nürburgringen törtek össze egy BMW M5-öst.

Nem lenne ez akkora szenzáció, hiszen a pályára bárki felhajthat, aki megfizeti, épp ezért több órányi balesetet lehet végignézni a videómegosztókon. A mostani eset azért érdekes, mert egy olyan autóval történt, amellyel pénzért viszik körbe az érdeklődőket. Szemtanúk szerint a BMW mögött haladó piros Porsche 911 többször villogva jelzett, ez pedig gyorsításra ösztönözhette az M5 sofőrjét, aki így túlvállalhatta magát.

A BMW Ring Taxi szolgáltatására bárki befizethet hetvenezer forintnyi euróért. Ezért az összegért olyan emberek tekerik a kormányt, mint a túraautó bajnok Andy Prialux, vagy a hosszútávú versenyekről is ismert Claudia Hürtgen. Nem csoda, hogy a cég ezt az autót választott a rendhagyó taxiszolgáltatásra. A 4,4 literes biturbó V8-as 560 lóereje elég arra, hogy a közel két tonnás limuzin négy és fél másodperc alatt érje el a százas tempót. Most pedig nézzék meg, hogy milyen az, amikor sikerül korrigálni a megcsúszást: