Tönkretette a Bugattit, húsz évet kaphat

2014.08.27. 13:24

Az eset annak idején bejárta az internetet, mivel videófelvétel is készült róla. House, aki egyébként egy egzotikus járművekre szakosodott autóbontó vállalkozás tulajdonosa, egy egyenes útszakaszon tért le az útról, és hajtott a sekély vízű tóba. Bajba persze nem ezzel került, hanem azzal, hogy korábban az autó árát jócskán meghaladó biztosítást kötött a Veyronra.

A Bugattihoz állítólag úgy egymillió dollárért jutott hozzá – pedig egy ilyen gép ára már akkor is 1,6 millió dollár körül volt – de 2,2 milliós értékű biztosítást kötött rá. Mindez 2009-ben történt, és néhány hónap múltán, november 11-én meg is történt a baleset. Ilyen biztosítási összegnél természetes, hogy a biztosító igyekszik utánajárni a történteknek. House eredetileg azt állította, hogy egy alacsonyan száló pelikán elől rántotta félre a kormányt, de ennek az esetről készült felvételen nyoma sem látszott. Ezek után egy másik történettel állt elő, amely szerint leesett telefonjáért nyúlva rántotta el a kormányt – így azonban természetes, hogy feljelentést tett a biztosító csalásért. További súlyosbító körülménynek számíthatott, hogy House korábban már felbérelt valakit, hogy lopja el, és gyújtsa fel az autót, bár az a próbálkozás valamiért kútba esett.

A tárgyalás ráadásul fura mód elhúzódott: 2012-ben egyszerűen elnapolták, és csak az idén került ismét napirendre. Ám House-on, akit most már vesztegetéssel is gyanúsítanak, mindez nem segített: a bíróság a mai napon bűnösnek találta, és bár a büntetés mértéke még nem ismert, ezért akár húsz év börtönt is kaphat – ennyi adható ugyanis biztosítási csalásért.