Egymillió mérföld egy új Beetle-vel

2014.11.03. 18:12

Tizenhat év kellett hozzá a középkorú futárnak, hogy átlépje Beelte-jével az egymillió mérföldet (1,61 millió kilométer). Túl van rajta, övé a legnagyobb ismert futásteljesítményű új Bogár.

David Braasch okos srác. Tudja jól, hogy apja nem hétköznapi autós, egy nem hétköznapi történettel, így amikor a fater 1998 óta használt Beetle-jében már öt darab kilencessel indult óra, kamerát ragadott. A You Tube-ra feltöltött videó az egymillió előtti utolsó mérföldet dokumentálja, egy nagyon hosszú utazás fontos állomását.

Mielőtt/miközben az óra megáll 999999-nél, az idősebb Braasch elmagyarázza, hogyan jutott el idáig ő és autója. A férfi futárként dolgozik, 360 mérföldet (580 kilométer) vezeti minden munkanap. Azt mondja, anno több hónapot várt rá, miután megrendelte, de megérte. Az elmúlt tizenhat évben idejük tekintélyes részét együtt töltve öregedtek. A VW-t persze jobban megviselték az évek. Az alkatrészek java már nem eredeti benne, de ameddig csak lehetett, a futár igyekezett megőrizni benne az eredeti motort. A 918 ezredik mérföldig (1,47 millió kilométer) sikerült, az utolsó 82 ezret már egy másikkal tette meg.

Bár egymillió mérföld egyetlen autóval óriási teljesítmény, a világrekordtól nagyon messze van. Ahhoz, hogy David apja legyen a csúcstartó, be kell érnie Irv Gordon nyugdíjas amerikait, aki tavaly szeptemberben tette bele a hárommilliomodik mérföldet 1966-ban vásárolt Volvójába.