Újra száguld az összetört legenda

2014.12.03. 17:38

Két évig tartott, de megérte: Cristopher Cox kék-sárga Ferrari 250 GTO-ja ismét a régi. A milliárdos épp a Le Mans Classic-ra vitte az autót – persze lábon – két éve, amikor egy teherautóval ütközött. Személyi sérülés nem történt, de az autó csúnyán összetört – amiből mostanra semmi nem látszik.

A 3445-ös alvázszámú gép újjáépítését természetesen a Ferrari Classiche, a Ferrari saját sportkocsifelújító műhelye végezte. Így egész biztos, hogy mindent a gyári technológia szerint javítottak, és pontosan olyan lett, amilyennek Luciano Conti, az első tulajdonos megrendelte 1962-ben – leszámítva persze, a fényezést, amely azonban szervesen hozzátartozik az autó történetéhez. A gép ugyanis egyévesen egy svéd versenyzőhöz került, aki a korabeli szabályok szerint nemzeti színűre festette a Ferrarit, és a 112-es rajtszámmal nyert vele egy Targa Floriót, a korszak egyik leghíresebb közúti sportkocsi-versenyét.

A képtelenül drága autóból ugyan csak 39 eredeti példány létezik, és az ára kétszámjegyű millió euró, de valószínű, hogy a tulajdonosa ennek ellenére tovább versenyzik majd vele, hisz a 250 GTO igazi szépsége – ahogy a felvételből is kiderül – csak működés közben látszik.