Negyvenhárom éves Ferrari első tulajdonostól

2014.12.11. 17:38

Ritka lehetőség egy Ferrari 365 Daytonát birtokolni, de még ritkább, ha az eredeti tulajdonostól vehető át egy ilyen különleges sportkocsi. Márpedig ezúttal pontosan erről van szó. A 70-es éveiben járó Patrick Sinn huszonöt éve nem használta a Ferrariját, de száraz helyen, felbakolva és letakarva állt a metálpiros autó, így kivételes állapotban maradt fenn. Most pedig eladná – a kikiáltási ára félmillió dollár az RM Auctions árverésén.

Bár a Daytona nem igazán ritka Ferrari, hisz bő ezerháromszáz példány készült belőle, de így is az egyik legkeresettebb típus, és kevés maradt meg igazán szép állapotban. Ez a konkrét példány ilyen: a gazdája személyesen rendelte meg az 1971-es Genfi Autószalonon, majd 90 ezer kilométert ment vele, végül 1989-ben félretette egy garázsba. A 25 év állás persze aligha tett neki jót, de ponyvával letakarva, felbakolva azért viszonylag jó állapotban maradt meg. Így komolyabb újjáépítés nélkül újszerűvé tehető, legfeljebb néhány gumi és műanyag elemet kell majd újra cserélni a motor, a futómű és a fékrendszer környékén.

Épp ezért merik átszámítva 125 millió forintért árverésre bocsátani: ilyen ritka lehetőségért sokan hajlandók sokat fizetni – valószínűleg ennél jóval többet is. Érdekes lesz megtudni, hogy végül mennyit adnak majd a 352 lóerős, 4,4 literes sportkocsiért, amely időtlen formájának köszönhetően ma is ugyanannyira izgalmas jelenség, mint 1968-ban, amikor bemutatták.