51 évig élt Fordja indexkarjával a kezében

2015.01.02. 10:03

Csak a csípője tört, a karjába fúródott arasznyi fémtárgyról évtizedekig sejtése sem volt. Arthur Lampitt ötvenegy évet élt Ford Thunderbirdje indexkarjával a szervezetében.

A 75 éves Arthur Lampitt és az indexkar közös története 1963-ban indult. Az ingatlanügynökként dolgozó Arthur úton egy házmegtekintésre teherautónak hajtott Thunderbirdjével az illinois-i Granite City-ben. A baleset képeit több helyi lap is halálosként kommentálta, de Arthur az életveszélytől is messze volt: eltört a csípője, kisebb sérülései mellett ez volt a legsúlyosabb. Idővel felépült, megnősült és született négy fia. A következő évtizedekben elhalványult a baleset emléke, aztán úgy tíz éve egy fémdetektor előtt kiderült, hogy valamiféle nagy fémdarab van a bal karjában. A röntgen kimutatta, hogy ez a valami hosszabb, mint egy ceruza. Orvosi műszerre gyanakodtak, ám mivel addig nem okozott fájdalmat, az orvosok nem háborgatták.

Arthur és a Ford-alkatrész történetében ezután újabb eseménytelen időszak következett, majd a napokban eldőlt: lesz műtét. A nyugdíjassá lett férfi otthonában emelt nehezet, ami után fájt és megdagadt a karja. A fémtárgy úgy tűnt, keresi a kiutat, és a baleset képeit látva Arthur nem zárta ki, hogy a kitüremkedő valami a roncsból hiányzó bal indexkar lesz. Még szilveszter napján megműtötték: az orvosoknak 45 percükbe telt eltávolítani azt, amivel ötvenegy évet élt együtt. Amikor megkérdezték, mihez kezd a tárggyal, ami élete kétharmadán elkísérte, azt válaszolta: Még nem tudom, de biztos kitalálok valamit.