Buboréktetős rém BMW-ből

2015.01.07. 17:28

Ez az eredménye, ha valakinek a fura ötletek mellé ideje és pénze is van. A brit Paul Bacon másfél év alatt készítette egy BMW Z3-asból ezt a furcsaságot.

A Cosmotron semmilyen szempontból sem emlékeztet a BMW roadsterre, amelynek eredetileg született. A metál-halványlila fényezésű karosszéria teljesen egyedi, és buboréktetejével a 60-as évek nagy sci-fi hullámának legsötétebb pillanatait idézi – egy élő szereplős Jetson család epizdóban például egyáltalán nem keltene feltűnést. A brit utakon annál idegenebb jelenség, márpedig rendszámos járműről van szó, hisz a gyári BMW mechanika nem változott, csak a burkolata alakult át, és minden, a vizsgához szükséges világítóberendezés hibátlanul működik.

„Amikor gyerek voltam, mindig azt hallottam, hogy 2000-ben már ilyen autókkal járunk majd. Nem így lett, ami csalódást okozott nekem.” - mondta a 41 éves férfi. A buboréktetős BMW karosszériáját Paul házilag készítette, habmagos üvegszálból – itt-ott látszik is, hogy nem lett tökéletesen szimmetrikus – és a sorhatos, 2,8 literes motort is átalakította: most befecskendező helyett hat SU karburátor táplálja – ezek lógnak ki a motorháztető fölé.

Az építő azonban azt mondja, birtokolni és használni kevésbé érdekes a fura jószágot, mint amilyen megépíteni volt, így eladta azt egy balek autógyűjtőnek, és már egy új projekten töri a fejét.