Sanghajban betiltják a jó csajokat

2015.01.15. 17:16

A Shanghai Auto Show egyik szervezője beszélt egy helyi lapnak arról a tervezett korlátozásról, amely kitiltaná a lengén öltözött lányokat a következő ilyen eseményről. Azt mondja, szeretnék, ha ismét az autók kerülnének a középpontba, de egyes feltételezések szerint magasabb körökből érkezett a csajmentesítésről szóló utasítás.

A helyzetet közelebbről ismerők szerint a sanghaji hatóságok igyekeznek nyomást gyakorolni a szervezőkre, attól tartva, hogy a helyzet elfajul, és a kiállítás elsősorban a látogatók szexuális érdeklődésének kielégítéséről szól majd. A gond az, hogy egy ilyen tiltást nem könnyű betarttatni, hiszen jogi értelemben nem könnyű megkülönböztetni a kihívó ruházatot az átlagostól, és egy autógyár női munkatársát egy dísznek szerződtetett fotomodelltől. Ezen kívül a szervezők szerint jelentősen visszaeshetnek a jegyeladások is.

Sanghajban két éve 800 ezer jegyet adtak el az autószalonra, de a becslések szerint lányok nélkül sokkal kevesebb lesz a látogató. Döntés egyelőre persze nem született, de csak remélni lehet, hogy a szervezők nem ragaszkodnak a fotomodellek kitiltásához.