Túl sokat vegzálták a zsaruk, eladja a stricimobilt

2015.01.18. 18:17

Stitches egy közepesen népszerű rapper. A 19 éves floridai srác három éve zenél, nevét (Öltések) az arcára tetovált varratok után kapta. Stitches a sztereotíp amerikai gangszterrapper megtestesítője vastag láncokkal, széttetovált testtel, bő pólóval, erős vonzalommal a fegyverek iránt és a szubkultúrához tartozó egyéb körítéssel, aminek része ez a donk car.

Az úgynevezett donk az USA déli nagyvárosaiban népszerű stílus. A nevetségesen nagy (20 colostól akár a negyvenesig), krómozott felnikben kimerül; az emelt kaszni már nem alapkövetelmény: más donkokon szélesre vágott kerékjárati ívvel oldják meg a kompatibilitást. A világ tán leggyűlöltebb autóépítési kultúrája ez, a világ tán legmegengedőbb autóépítési szabályzatával bíró fejlett országából.

Bár a szabályozás államonként eltérő, az USA-ról nagy általánosságban elmondható, hogy tág határok közt mozog az a kritériumrendszer, ami szerint járműveket az útjaira enged. Florida ezek szerint a megengedőbb államok közé tartozik, hiszen Stitches napi rendszerességgel használta a COCO becenevű stricimobilt, ami alkatrészei nagy részét tekintve egy Buick Regal a 80-as évekből. Az persze ne lepjen meg senkit, hogy a helyi rendőrök napjában háromszor állították meg a 26 colos kerekeken guruló Buickkal, és akinek az arcára egy AK-47-es van tetoválva, rövid intézkedésre nem számíthat. Ezt elégelte meg, majd feltette COCO-t az eBay-re. A testre szabott utastérből a hirdetés képein nem sokat látunk, ahogy a lenyűgöző hangrendszert is kénytelen bemondásra elhinni, aki leüti az autót a liciten. COCO három és fél nappal az aukció lejárta előtt, 64 ajánlattal a meghirdetés után 14 ezer 900 dolláron áll (négymillió forint).

Stitches legnépszerűbb száma egyébiránt a Brick In Yo Face (Tégla az arcodba), 4 millió 230 ezer kattintással a YouTube-on. Itt megnézhető. És még mielőtt azt gondolná, efféle arcokat nem termel a magyar könnyűzene, olvassa el ezt a kellemetlen, ámde hasonló sztorit az esztergomi Stitches-ről és az ő híres Suzukijáról.