Hat autót zúzott le, gyalog menekült

2015.01.26. 15:59

Az eset Kínában, közelebbről a Fucsien tartománybeli Csüancsou városában történt. A terepjáró tulajdonosa alaposan leitta magát, majd elkezdődött az ámokfutás.

A Mercedes G55 AMG erős, nehéz és masszív autó, így több ütközés után is képes volt továbbmenni. Először egy kisautóba hajtott bele, majd egy VW Santana taxi orrát semmisítette meg, közben ráhajtva az úttestet középen kettéválasztó betonperemű ágyáson, de ez nem állíthatta meg. Csak az tette mozgásképtelenné a járművet, amikor szabályosan átgázolt egy helyi gyártású VW Jetta II orrán. Úgy néz ki, a sofőr, ha kicsit későn is, de felfogta, mekkora bajt csinált, mert otthagyta a helyszínt, és gyalog menekült – a hatóságok azóta is keresik. Szerencsére a legtöbben megúszták az ámokfutást, amelyben összesen hat autó sérült meg, csak a Jettát vezető hölgyet kellett kórházba szállítani viszonylag súlyos sérülésekkel.

A jelenségről persze csak részben tehet a részeg állat, aki a terepjárót vezette – részben az indokolatlan méretű és teljesítményű autóban rejlő veszély mutatkozott meg a felelőtlensége révén. A G55 AMG 500 lóerős és 2,6 tonnát nyom üresen. Egy negyed ilyen erős és fele ilyen nehéz autóval sokkal kevesebb kárt okozott volna az ámokfutó.