Nehéz elhinni, de ezt egy parkolóban fotózták

2015.02.21. 17:14

Manapság, amikor egy fél Petőfi Csarnokot meg lehet tölteni hithű Chemtrail-hívőkkel, nem árt kétszer meggondolni, mit fogadunk el igaznak, ami igaznak mondva szembe jön a neten. Ez a tökéletes jégszobor például lehetne egy ügyes kezű photoshopper tréfája. Lehetne, de nagyon úgy tűnik, inkább a természet és egy sokliteres Chrysler-motor szerencsés összjátéka.

A Jeep Cherokee orra egy viszonylag jól beazonosítható autófront. Hét apró hűtőrács, fölötte a Helvetica Bolddal írt felirat: Jeep – ezek mind jól látszanak azokon a képeken, amik napok óta keringenek az interneten erről a jégszoborról. A fotókat eltérő időpontokban arra sétáló egészségügyi dolgozók csinálták, a történet helyszíne ugyanis az észak-karolinai Greenville egészségügyi központjának parkolója. Innen indult el több szálról a mindössze néhány órát élt jégszobor története, amely átverésnek túl alapos, valóságnak túl jó.

Az amerikai sajtó az elmúlt napokban jól körbejárta a témát, megszólaltatva a pillanatok alatt vírusképekké lett fotók készítőit. Egyikük, egy ápolónő egy helyi tévének elmondta, hogy miután lefotózta, gyermeki késztetést érzett rá, hogy belerúgjon, de végül meghagyta, hogy más is láthassa. Talán ennek köszönhető, hogy több szögből meg lett örökítve, megnehezítve a szkeptikusok dolgát.

Sikerült eljutni az autó tulajdonosáig, a nővérig, akié a Jeep. Magyarázat tőle sem jött, de ha a szándékosságot kizárjuk, az egyetlen elfogadható lehetőség, hogy a Jeep motorja (minimum 3,7 literes) leolvasztotta magáról havat, majd a kemény mínuszokban elöl lecsurgó víz az állásban az orrán fagyott formára. A történet napján, kedden egész nap fagypont alatt volt a hőmérséklet a városban, így akár még hihető is az egész. A forma pedig jó eséllyel az autó újbóli beindításakor, a rázkódástól vált le egyben.

Frissítés: Bár nehéz, de nem eretnek elhinni, hogy efféle véletlenek vannak. Sőt, úgy tűnik, az efféle csodák párban járnak. A Jeep után itt egy Dodge Charger, a szintén karolinai Fayetteville-ből.