2015.02.23. 20:32

A helyszín a Lágymányosi híd, vagy ha jobban tetszik, Rákóczi híd budai felhajtója. Amikor a felvétel készült, nem volt dugó, épphogy picit belassult a forgalom. Valójában semmi nem indokolta azt, amit a taxis csinált.

Mi is történt? A hídra felvezető két sávból egy lesz, ezt festés és tábla is jelzi. Bár Magyarországon nincs kötelező cipzár-elv, alapvetően az autók időben besorolnak, legkésőbb ott, ahol a sáv megszűnik. Némi motiváció számukra, hogy itt egy halszálkás tábla is van. Amikor ez az eset történt, ezt felborította a szél, és nem állították vissza.

Taxisunk azonban úgy gondolta, hogy fog néhány tizedet a besoroláson, ahol megszűnt a sáv, továbbment a forgalom elől lezárt területen, majd ahol a tábla feküdt, kicsit majdnem nekem jött, elment mellettem és megpróbált elém besorolni. Amikor látta, hogy előttem a Suzuki fékez, meggondolta magát, és gyorsan megelőzte jobbról a Swiftet is, továbbra is a forgalomtól elzárt területen.

Hát ennyi. Nem mintha összedőlne a világ ettől, csak hát ez suttyóság. Még dugó sem volt, ami indokolta volna, nem ér oda a címre és letiltják. Ha ugyanezt csinálná a postán a csekkbefizetős sorban, a nyugdíjasok elevenen nyársalnák fel az esernyősükre. Az persze kínos, viszont az úton azt csinálsz meg, amit elbír a pofád. És az ilyesmi alapján könnyen hajlamos az ember általánosítani, pedig már Budapesten is a taxisok túlnyomó többsége teljesen normálisan közlekedik. Még akkor is, amikor épp címre megy.

Érdekes közlekedési videója van? Küldje el nekünk a tcolvasok@mail.totalcar.hu címre. Az eddig kapott és publikált felvételeket itt találja.