Trükkös rendszámmal bukott le a kamionos

2015.04.14. 12:40

Ősidők óta ismert bölcsesség, hogy szabályt szegni csak úgy éri meg, ha az ember nem bukik meg vele. A police.hu-n megjelent hír főhősének ez nem jött össze: a rendőrök felfedezték a láthatóan otthon barkácsolt rendszámlehajtó készülékét, így aztán megindult ellene az eljárás.

A hír szerint K. János teherautóját az M3-as gyöngyösi lehajtójánál állították meg ellenőrzésre, mert nem láttak rajta első rendszámot. Mint kiderült, ott volt a rendszám, csakhogy vízszintesen állt, mivel a rendszámkeretet úgy alakította át a sofőr, hogy a vezetőfülkéből a fektethesse el egy bovdenes szerkezet segítségével. Az elmélet valószínűleg az volt, hogy így elkerülheti a felelősségre vonást, ha mondjuk szemből lefotózza egy sebességmérő vagy autópályadíj-ellenőrző kamera, ami sokszor jelentős megtakarítást hozhat.

A gond nyilván azzal van, hogy az ilyesmit a törvény bünteti: a tényállást úgy hívják, hogy egyedi azonosító jellel való visszaélés, és finoman szólva is ugrik rá a szerv. Hősünk nem is tagadta, hogy maga készítette a szerkezetet, amiért nyilván drágán fizet majd, hisz az efféle ügyeskedés csak James Bondnak jöhet össze.